eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aloe vera

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aloe vera

Oamenii de stiinta se pronunta: rezultate exceptionale, dovezi incontestabile cu aloe vera


OAMENII DE STIINTA SE PRONUNTA: REZULTATE EXCEPTIONALE, DO INCONTESTABILE


l. Aloe vera si actiunea asupra stomacului si intestinelor

Studii efectuate de-a lungul anilor in laboratoare (pe animale) au aratat ca gelul extras din ta de aloe determina o reducere cu 80% a numarului de ulcere in formare, iar daca este administrata ulcerului deja format duce la o vindecare de trei ori mai rapida (cf. Galal, 1975).

Alte studii de laborator au evidentiat faptul ca tratamentul cu Aloe Vera Gel determina prevenirea a peste 85% din leziunile stomacale si da o rata de succes de peste 50% in vindecarea ulceratiilor gastrice (cf. Kandil si Gobran, 1979).

Studii efectuate pe 12 pacienti intre 24-84 ani - bolnavi de ulcer duodenal -tratati cu Aloe Vera Gel, au aratat o vindecare completa a acestora, fara recidive (cf. Blitz,1963).

Dr. J. Bland de la 'Institutul de Stiinta si Medicina' din California a testat actiunea gelului de Aloe vera administrat oral cu privire la neutralizarea acizilor in organism. El a verificat asfel propietatile benefice ale tei in ceea ce priveste reglarea aciditatii si a constatat totodata ca Aloe vera ajuta si la dizolvarea grasimilor dure. Urmarind pe cei 10 pacienti ai sai eventuale efecte adverse ale gelului, el a constatat ca acesta a fost foarte bine tolerat de tot grupul.

Conform altor cercetari s-a demonstrat ca Aloe Vera Gel poate fi folosit cu succes in tratarea afectiunilor intestinale inflamatorii (cf. Journal of Alternativ Medicine), combaterea diareei, regularizarea tranzitului intestinal, regularizarea pH-ului intestinal, eliminarea toxinelor stocate la nivelul colonului (care, dupa cum este bine cunoscut, constituie cauza multor afectiuni ale omului modern, aceasta corelata desigur si cu constipatia), inlaturarea constipatiei si microorganismelor daunatoare de la nivelul tubului digestiv.

Gelul de aloe determina o reducere cu 80% a numarului de ulcere in formare, iar daca este administrata ulcerului deja format duce la o vindecare de trei ori mai rapida.


2. Aloe vera si bolile de inima


Cercetatorii au demonstrat ca aloe determina scaderea colesterolului, a tri-gliceridelor, fosfo-lipidelor i a acizilor grasi.

;onform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) principala cauza de deces din zilele noastre o reprezinta bolile de inima asociate cu depunerea placilor de aterom (formate datorita colesterolului crescut) pe peretii vaselor sanguine. Aceasta conduce la micsorarea sectiunii active a arterelor, si implicit marirea efortului inimii de a pompa sange prin respectivele vase. in timp rezulta oboseala cronica a muschiului cardiac si de aici un intreg spectru de cardiopatii.

Mai multe studii efectuate atat pe animale cat si pe oameni au evidentiat faptul ca administrarea regulata, interna, a gelului de Aloe vera poate avea efecte benefice substantiale in ceea ce priveste micsorarea colesterolului, a trigliceridelor si a fosfo-lipidelor (in momentul in care creste cantitatea acestor elemente in organism, are loc o crestere semnificativa a grasimilor din artere).

imr-un studiu de laborator, un grup de animale cu un nivel ridicat al colesterolului a fost tratat cu glucomanan (polizaharida derivata din ta de aloe). Experimentul realizat pe acest grup a demonstrat efectul puternic pe care substantele active din Aloe vera il au in ceea ce priveste scaderea colesterolului, a tri-gliceride-lor, fosfo-lipidelor si a acizilor grasi, precum si in cresterea colesterolului HDL (asa-zisul 'colesterol bun').

Alt studiu medical realizat in anul 1985, a pornit de la 5000 de pacienti suferinzi de angina pectorala carora li s-a administrat Aloe Vera Gel si o ta indiana ce contine multe fibre alimentare. Cazurile au fost urmarite pe parcursul a cinci ani de zile. S-au evidentiat rezultate importante in trei mari domenii, si anume:

efectul asupra grasimilor dure - scaderea colesterolului si a trigliceridelor si o crestere a colesterolului HDL (benefic).

efectul asupra carbohidratilor - descresterea nivelului de zahar din sange in ceea ce priveste atat oamenii sanatosi cat si cei bolnavi de diabet.

efectul asupra anginei pectorale (durere acuta a pieptului datorata oxigenarii insuficiente a inimii) - scaderea atacurilor de acest fel (cf. Joshi si Dixit,1986).3. Aloe vera si efectele sale asupra tumorilor

['n model de cercetare experimentala a cancerului a constituit-o studiul 'asupra sarcomei-l80. Cercetarile facute au aratat o stopare a tumorii prin tratajnentul cu acest gel (cf. Soeda,1969; Suzuki,1979).

in mod similar, s-a descoperit ca o molecula specifica derivata din Aloe vera -Alexin B - are efecte anticancerigene asupra leucemiei limfocitice (cf. Suzuki,1979).

Cercetarile facute de Ph.D. imunolog Ian Tizard impreuna cu Ph.D. virusolog Maurice Kemp, din Texas A&M, au dezvaluit un fapt extraordinar si anume ca mucopolizaharidele din ta de Aloe vera sunt preluate imediat dupa absorbtia lor de niste leucocite speciale din sange numite 'macrofage', iar acestea sunt astfel stimulate sa produca moleculele numite 'citocine': interferoni, interleudne, prostaglandine, factori de necroza tumorala si factori de stimulare a cresterii si regenerarii celulelor normale. Dar aspectul cel mai uluitor este ca tumorile in dezvoltare elibereaza anumite substante chimice care atrag circulatia intensa a sangelui in zona lor, astfel ca celulele maligne vor inmagazina din sangele imbogatit de principiile active din Aloe vera un supliment de factori de necroza tumorala. Aceste efecte de modulare imunologica a organismului datorate tei aloe face ca ea sa devina extrem de importanta in ceea ce priveste prevenirea si vindecarea tumorilor maligne sau benigne.

Alte cercetari recente (1994) publicate de specialistii japonezi in revista Yakhak Hoeji' arata ca, in cazul unui lot de soareci bolnavi de cancer carora li s-a administrat pe cale orala gel de Aloe vera timp de numai 14 zile, durata de viata a acestor soareci a crescut cu 22%, in cazul celor carora li s-a administrat zilnic o doza de 50 ml/kg corp si cu 32 %, in cazul celor carora li s-a administrat o doza de 100 ml/kg corp.

Un experiment efectuat in vitro pe celule canceroase umane a pus in evidenta faptul ca Aloe vera incetineste considerabil inmultirea celulelor canceroase.

Intr-un articol din revista Immunology and Immunotherapy' se arata ca o substanta activa din aloe - lectina - injectata direct intr-o tumoare are drept efect stimularea sistemului imunitar impotriva proliferarii celulelor canceroase.

Celulele maligne vor inmagazina din sangele imbogatit de principiile active din Aloe vera un supliment de factori de necroza tumorala.


O substanta activa din aloe -f lectina - are jdrept efect stimu-'jlarea sistemului jjjjnunitar impo-'''ya prolifejjzrii celuleloijJIan-* 'Oase.


Astfel sistemul imunitar produce mult mai multe celule T-killer (responsabile de distrugerea celulelor straine din organism) care incep sa atace celulele canceroase injectate cu lectina.

in plus fata de toate aceste efecte remarcabile, cercetatorii afirma un fapt extraordinar si anume ca Aloe vera stimuleaza dezvoltarea celulelor sanatoase in detrimentul celor canceroase.

Efectele pozitive remarcate in cancerul pulmonar, de asemenea, au fost confirmate intr-un studiu realizat pe 673 pacienti suferind de aceasta maladie grava, intr-un spital tot in Japonia. Rezultatele studiului au fost publicate in Japanese Journal of Cancer Research'.

Acest studiu a urmarit pe o perioada de cinci ani efectele asupra cancerului pulmonar in cazul folosirii in alimentatie a diferitelor te comestibile. Dintre cele 17 te deosebite studiate, Aloe vera (consumata sub forma de gel) a fost singura cu efecte remarcabile impotriva cancerului pulmonar.

in finalul studiului medicii au a{'irmat:^Rezultatele analizelor confirma ca aloe previne carcinogeneza pulmonara umana. In plus are un puternic efect de prevenire sau inhibare a dezvoltarii altor tipuri de cancer'.


4. Aloe vera si sistemul imunitar

Sistemul imunitar uman a devenit foarte celebru in epoca moderna datorita problemelor pe care le ridica proasta sa functionare. Protectia exercitata de sistemul nostru imunitar se bazeaza pe crearea de fagocite si anticorpi, care sa lupte impotriva bolilor. Cercetarile stiintifice au aratat ca gelul de Aloe vera contine substante care stimuleaza tocmai formarea de fagocite si anticorpi. In felul acesta, cu ajutorul extraordinar al gelului de Aloe vera, organismul este sprijinit in lupta impotriva agresiunii externe care poate surveni atat prin germeni patogeni, cat si prin degenerarea celulara produsa de radicalii liberi (factori de oxidare). Se explica astfel capacitatea gelului de Aloe vera (luat in cura interna) de a preveni viroze, infectii bacteriene sau cu alti germeni, precum si stimularea vindecarii rapide in cazul cand ele s-au produs.

Pe de alta parte, dr. Akiar Yagi (Statele Unite), efectuand o serie de teste, a con-

firmat faptul ca Forever Bee Jelly (laptisorul de matca produs de albine din tele de aloe si din flora spontana a desertului) contine o substanta (plasmokinina) numita 'glicoproteina' ce are rol in distrugerea bradikininei, cu efect in activarea sistemului imunitar. De asemenea, el a constatat ca ta de aloe are o buna actiune in a induce starea metabolica celulara optima necesara in sintetizarea si replicarea corecta a ADN-ului, ceea ce duce la multiplicarea celulara corecta. 'Mai este, de asemenea, cert', a spus dr. Yagi, 'ca Aloe vera are un rol foarte important in tratamentul leucemiei, al tumorilor sau al arsurilor'.


5. Aloe vera si afectiunile stomatologice

iupa cum am aratat anterior, Aloe vera intareste sistemul imunitar si ca, prin 'componentele sale, ajuta la combaterea parodontopatiilor, ceea ce reprezinta un aspect remarcabil de o importanta cu totul exceptionala. Un studiu extrem de vast efectuat de catre medici stomatologi de renume, de-a lungul a 14 ani pe 6000 de pacienti, a dus la urmatoarele concluzii: Aloe vera are un efect de vindecare remarcabil in ceea ce priveste afectiunile mucoasei bucale, reducerea edemului si calmarea durerii. Exista mai multe utilizari importante ale gelului tei de afoe in practica dentara:

Aplicarea directa pe locul inciziei.

Aplicarea pe tesutul gingiilor care au fost traumatizate sau zgariate prin utilizarea necorespunzatoare a periutei, in urma extractiilor dentare, a mancarii, etc.

Calmarea rapida a arsurilor din zona gurii.

in cazul extractiilor dentare se constata vindecarea rapida a tesutului, fara inflamatii.

Dr. Ronald King si dr. Thomas Caroll au efectuat mai multe studii despre utilizarea pastei de dinti 'Forever Bright Sparkling Aloe vera Toothgel', si au ajuns la concluzia ca aceasta contine componente care actioneaza ca niste detergenti asupra dintilor. Pasta, ce contine gel de Aloe vera si clorofila, este utila in prevenirea gin-givitelor, in controlul asupra placii dentare (eliminarea tartrului) si in stimularea cresterii unui tesut gingival nou, odata cu reducerea pericolului de contaminare bac-teriana. Utilizarea pastei cu aloe face ca in 10-l4 zile sa dispara sangerarile la


Gelul ide Aloe vera contine suti stante care sti-j mule4|afforrnaf; rea deffagocite anticorpi.

Aloe vera are un efect de vindecare remarcabil in ceea ce ; priveste afectiu- :\ nile mucoasei-bucale, reducerea edemului si calmarea durerii.


Porever Bright j Sparkling Aloe Vera Toothgel'

contine compo-Jf nente care S actioneaza* ca i||niste detergenti

fasupra dintilor.


Aloe vera a distrus virusii de Herpes simplex si Herpes zoster Strains in mai putin de 72ade ore.

pacientii suferinzi de gingivita.

in gura 'Forever Bright Sparkling Aloe vera Toothgel' are de asemenea un rol protector, intareste gingiile, nu ataca smaltul dentar, impiedica formarea tartrului si albeste dintii.


6. Aloe vera si micro-organismele

In anul 1970, dr. Ruth Simms si dr. E.R. Zimmermann au efectuat la Institutul de Microbiologic din Dallas o serie de teste pentru a determina potentialul pozitiv al Aloei vera asupra bacteriilor. Testand efectul gelului de aloe asupra organismelor micotice (fungi), Simms si Zimmermann au descoperit ca gelul de aloe in procent de 80-90% distruge 'Tinea pedia' si 'Tinea ungium' in aproximativ cinci ore. In timpul aceluiasi an, Simms si Zimmermann au testat citopatologia gelului de Aloe vera impotriva a 100 de culturi de tesuturi cu virusi de tip 'Herpes simplex' si 'Herpes zoster strains'. Testul - facut pe hamsteri de cultura - a aratat ca Aloe vera a distrus virusii de ambele tipuri in mai putin de 72 de ore, in toate cele 100 de mostre cu tesut.

Aceiasi doctori au efectuat teste privind efectul tei de Aloe vera asupra 'Staphylococcului aureus' (unul dintre cei mai virulenti germeni patogeni in ceea ce priveste infectiile stafilococice), asupra 'Streptococcului viridans' si asupra 'Candidei albicans' (raspunzatoare de inflamarea membranei mucoasei, mai ales in cavitatea bucala, in gat si in zona vaginala). Pe langa aceste cercetari, s-a mai testat efectul tei si pe bacteria 'Corynebacterium xerosis'a carei prezenta in piele determina seboreea (matreata).

in urma testelor efectuate s-au putut sintetiza importante concluzii semnificative:

gelul ele Aloe vera avand o concentratie de 70% (asa cum putem gasi in majoritatea cremelor de uz medical ale firmei Forever Living Products) este foarte eficient in ceea ce priveste vindecarea tesutului contaminat cu Staphylococcus aureus, Streptococcus viridans si Corynebacterium xerosis (seboreea sau matreata).

o concentratie chiar si mai mica a gelului, de numai 50%, este suficienta pentru o diminuare drastica a Candidei albicans (in candideze bucale sau vaginale).


Conform 'The Journal of Pharmaceutical Sciences', voi.53, .1287- in 1963 dr. Lorma Lorenzetti a descoperit ca gelul proaspat sau stabilizat de Aloe vera are proprietati bacteriostatice impotriva 'Stafilococului 209', a 'Stafilococului pyo-genes' si a diferitelor forme de 'Salmonella' si bacterii 'Shigella'.

intr-un alt studiu efectuat in anul 1971 de catre dr. Ruth Simms la 'Microbiology Assay Service' din Dallas, s-au urmarit efectele gelului de Aloe vera de concentratie foarte mare (in produsul FLP numit Activator concentratia este aproape de 100%) asupra lui 'Trichomonas vaginalis'. Acest germen, cunoscut in general sub denumirea de 'trichomona', este parazitul care determina cele mai frecvente infectii vaginale cunoscute in zilele noastre. Testele au aratat ca intr-un timp de 72 ore Aloe vera gel a avut o eficienta de 100% in ceea ce priveste distrugerea parazitului 'trichomona' in tesuturile de proba.

Dr. Kathleen Shupe, biolog si profesor la Universitatea din Dallas, a efectuat in anul 1994 o serie de cercetari extraordinare privind efectele Aloei vera asupra bacteriei ce produce acneea, asa-numita 'proprionibacterium acnes'. Testele efectuate in vitro cu procentaje diferite ale concentratiei de Aloe vera gel au aratat ca acesta are un efect de 100% in ceea ce priveste distrugerea bacteriei, si asta in mai putin de 24 de ore, aceasta la procentaje chiar mai mici ale concentratiei de Aloe vera.


7. Aloe vera si afectiunile reumatismale

rtrita reumatoida este o boala dureroasa, nevindecabila si din pacate destul Lde raspandita in zilele noastre, in anul 1986, prof. D.H. Davis de la 'Medical College on Pediatry' din Pennsylvania, a descoperit ca Aloe vera contine antrachinone si acid antraninc, amandoua fiind foarte eficiente impotriva artritei si a reumatismului articular. Aceste doua substante active ale tei restrictioneaza functia biosintetica a bradichininei- o substanta ce cauzeaza binecunoscutele dureri reumatice si favorizeaza aparitia inflamatiilor.

Prof. Davis a adaugat ca in momentul in care se foloseste Aloe vera impreuna cu vitamina C (pe care o regasim in produsele FLP Absorbent-C, Forever Kids, Fields of Greens) si cu ARN ( Forever Bee Jelly ), se poate ajunge la un rezultat nemaipomenit in combaterea acestor afectiuni.


Testele au aratat ca Aloe vera a avut o eficierffa de 100% in ce priveste dis-jsfl trugerea parazi ului 'trichomona'.

Aloe vera contine antrachinona si acid antraninc, amandoua componentele fiind foarte eficiente impotriva artritei si a reumatismului articular.


8 Aloe vera in vindecarea arsurilor

Aloe vera este cu 50% mai eficienta in tratamentul arsurilor decat toate remediile cunoscute.


Un fapt uluitor a descoperit in anul 1959, dr. E.P. Pendergrass: gelul extras din frunzele tei de aloe are rezultate excelente in tratarea arsurilor. Dupa mai multe teste efectuate pe pacienti cu diferite arsuri, el a afirmat ca Aloe vera este cu 50% mai eficienta in tratamentul arsurilor decat toate celelalte trei remedii cunoscute pana la acea vreme ca fiind cele mai avantajoase.

Multi ani mai tarziu, intr-un studiu efectuat la Sectia de Chirurgie a Facultatii de Medicina din Thailanda asupra a 27 de pacienti cu diferite rani provocate de arsuri, s-a testat capacitatea de vindecare a tei de aloe ativ cu cea a tifonului cu vaselina. S-a constatat ca gelul de Aloe vera a tratat leziunile mult mai rapid decat vaselina: timpul de insanatosire prin tratamentul cu aloe a fost de 11 zile, iar prin cel cu vaselina a fost de 18 zile. De asemenea, studiul histologic a aratat epitelizarea mult mai rapida cu ajutorul gelului de aloe.

Dr. A.Burger si dr. M.Grubert de la 'Frederick Cancer Research Center' USA, au condus un studiu facut pe 12 voluntari pentru a examina eficienta si toleranta gelului de Aloe vera in ceea ce priveste vindecarea ranilor.

Eficienta tratamentului cu acest gel asupra unor leziuni superficiale ale pielii sau asupra unor eritemuri datorate razelor ultraviolete, a fost evaluata prin descrierea statutului clinic si prin masuratori colorimetrice (a culorii pielii). Rezultatele obtinute au aratat ca Aloe vera gel reprezinta o alternativa naturala a medicamentelor obisnuite pentru tratarea arsurilor si a diferitelor leziuni ale pielii, cu efecte rapide si spectaculoase (diminuarea cicatricilor).

9 Aloe vera in tratarea psoriazisului

[n anul 1996, la 'Malmo University Hospital', dr. S.A. Ahmad si dr. A.H. Hoit Lau testat eficienta clinica a unei creme continand extract de Aloe vera in procent de numai 0.5 % in vindecarea bolnavilor cu 'psoriazis vulgaris'. Testul s-a efectuat in paralel (tratament cu Aloe vera fata de tratamentul obisnuit) asupra a 60 de pacienti cu varste cuprinse intre 18- 50 ani, ce sufereau de aceasta boala in medie de 8,5 ani. Pacientii au primit un tub de crema de lOOg cu extract de aloe in procent de numai 0.5% pe care l-au utilizat de 3 ori pe zi, timp de 5 zile la rand (durata tratamentului activ a fost de maxim 4 saptamani).


Examinarea saptamanala a pacientilor a aratat o reducere progresiva a leziunilor, descuamare urmata de micsorarea eritemului.


Studiul a fost programat sa dureze o perioada de 16 saptamani, iar pacientii au fost tinuti sub observatie timp de inca 12 luni dupa aceea. S-a constatat ca aceasta crema nu are efecte toxice si ca a fost bine tolerata de catre pacienti, fara sa apara efecte adverse. La sfarsitul studiului, crema cu aloe vindecase 25 de pacienti din cei 30 (83,3%), spre deosebire de rata de vindecare prin efectul placebo (care au folosit o crema neutra): 2 pacienti din 30 (6,6%). Concluzia a fost ca Aloe vera reprezinta un tratament sigur si eficient in ceea ce priveste vindecarea bolnavilor suferinzi de psoriazis.

Crema cu extrs = de aloe a vind|tSjJ cat,83,3% din''' pactenti cu psori-azisfspre deose*'* bire'de rata de vindecare prin efectul placeb 6%.


III, l O Aloe vera si actiunea sa antidiabetica

Planta aloe reprezinta unul dintre cele mai vechi remedii impotriva diabetului cunoscut in peninsula Arabica. Cercetarile medicale efectuate in anul 1986 de catre dr.N. Ghannam, dr.N. Woodhouse, si altii, pe un lot de pacienti voluntari suferind de diabet ne-insulino-dependent au aratat ca la o administrare zilnica de numai jumatate de lingura de gel de Aloe vera de trei ori pe zi, inainte de mese, timp de 4 pana la 14 saptamani, nivelul glucozei din sange a scazut la fiecare pacient de la 273 +1-25 mg/dl, la 151+/-23 mg/dl.

In ceea ce priveste greutatea pacientilor, aceasta a ramas neschimbata. Medicii au concluzionat ca Aloe vera contine agenti hipo-glicemici care determina scaderea masiva a nivelului de glucoza din sange prin mecanisme necunoscute inca.

Un alt studiu medical cu privire la efectul tei de aloe asupra normalizarii nivelului de glucoza din sange s-a efectuat in anul 1992 la 'Fujita Health Institute',

Aloe vera contine agenti hipo-glicemici care determina scaderea masiva a nivelului de glucoza din

*-7 fclifPIfS S'-,!

sange.


JJ Aloe vera gel, Irin substantele active biologic pe care le corttine, ^actioneaza anti-inflamator 'asupra sistemului digestiv si in particular asupra icreasului.


Japonia. S-au colectat mostre de sange de la mai multi pacienti de varsta mijlocie cu diabet ne-insulino-dependent si cu diabet insulino-dependent si s-au injectat unor soareci de laborator. Dupa injectii cu Aloe vera, in mai putin de 12 ore nivelul glucozei din sange s-a normalizat complet la toti soarecii din grup, ceea ce demonstreaza efectele certe antidiabetice.

Prof. Gannam impreuna cu colectivul sau de cercetatori a vrut sa verifice efectul Aloei vera cu privire la stimularea secretiei de insulina in organism. Studiile facute de el atat pe pacienti cat si pe animale de laborator au dus la concluzia ca gelul de Aloe vera stimuleaza secretia insulinei si micsoreaza semnificativ nivelul de zahar din sange.

Tot aici putem mentiona ca gelul de Aloe vera, prin substantele active biologic pe care le contine, actioneaza antiinflamator asupra sistemului digestiv si in particular asupra pancreasului. Ne referim la steroizii din ta: colesterol, campestrol si sitosterol (care modifica si raportul dintre colesterolul bun HDL si cel rau LDL), controland astfel nivelele circulante si contribuind la rezolvarea in timp a hiperlipi-demiei si a aterosclerozei care insotesc, de obicei, diabetul. Alaturi de Aloe vera Gel, Forever Living Products mai ofera suplimenti nutritivi deosebiti ale caror efecte coroborate cu gelul realizeaza ameliorari spectaculoase ale cazurilor de diabet (recomandam si consultarea modulului &&& despre Diabet si produsele FLP).

11 Aloe vera si vindecarea ranilor

elul de Aloe vera in care au fost identificate mai mult de 75 substante active, Taplicat pe rani (in stare naturala, stabilizat sau in cremele care contin procent semnificativ de gel stabilizat cum ar fi Aloe Vera Gelly, Aloe Lotion, Aloe Propolis Creme, Aloe First), are efect anestezic, calmeaza mancarimile, umflaturile si durerea. Dupa cum am mai mentionat gelul de Aloe vera are proprietati antibacte-riene si antimicotice, stimuleaza circulatia sanguina, stimuleaza fibroblastele (celulele pielii responsabile de vindecarea ranilor).

Un studiu efectuat pe doua loturi de animale, publicat de Journal of Pediatric Medical Association' a aratat ca atat preparatele pentru uz extern pe baza de gel de aloe cat si administrarea orala a gelului, accelereaza vindecarea ranilor, viteza de

regenerare celulara crescand de 6-8 ori. Este de mentionat, de asemenea, procesul de cicatrizare care, sub influenta gelului de aloe, este foarte rapid si aproape fara urme.

Journal of Dermatologic Surgery and Oncology' arata intr-un articol semnat de dr. James Fulton specialist in dermatologie in Newport Beach, California, ca: Orice rana pe care o tratam, fie ca e vorba de suturarea unei taieturi sau extirparea unei tumori a pielii, se vindeca mult mai repede daca se aplica Aloe Vera Gel'. De altfel, dr. Fulton marturiseste ca foloseste in practica sa de zi cu zi Aloe Vera Gel (continut in produsele specifice de uz extern) in aplicare locala pentru a accelera vindecarea ranilor.

Un studiu publicat de Annals of Emergency Medicine' arata ca Aloe vera este eficienta si in cazul degeraturilor. Cercetatorii au aplicat un tratament standard pe un lot de 154 pacienti cu degeraturi medii sau grave. Dintre pacienti, numai unora li s-a aplicat extern un tratament cu crema continand Aloe Vera Gel. in final 70% dintre acestia s-au vindecat fara pierdere de tesuturi, fata de doar 32,7% de pacienti din grupul martor. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca substantele active din aloe au impiedicat scaderea fluxului sanguin in tesuturile afectate, scadere ce provoaca, de regula, pierderea de tesut in cazul degeraturilor.

12 Aloe vera si efectele asupra radiatiilor

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hoshi din Japonia care si-au publicat rezultatele in Yakugaku Zasshi' substantele active din Aloe vera protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor X. Ei au constatat ca Aloe vera actioneaza ca un antioxidant neutralizand efectul nociv al radicalilor liberi produsi de radiatii si stimuland substantele care apara organismul.

13 Aloe vera si afectiunile oculare

Efectul benefic in tratamentul si prevenirea afectiunilor oculare este cunoscut din antichitate. Dioscorides in lucrarea De Materia Medica' aminteste pentru prima data efectul terapeutic al tei in afectiunile oculare. Acest lucru a fost confirmat de Franc,ois Respail in lucrarea Le manuel de la Sante', in sec. XIX.

Atat preparat pentru uz extern pe baza de gel

alde cat si adrfjinistrarea oral||a gelului accellleaza vin decarea ranilorjJJL viteza de regenerare celulara crescand de 6-ori!Aloe vera actioneaza ca un antioxidant neutrali/and efectul nociv al radicalilor liberi produsi de radiatii si stimuland substantele care apara organismul.. oe vera va fi picatura de qfhi a secolului


Aloei vera este considerata o adevarata revolutie in medicina clasica.


Profesorul oftalmolog rus V.P. Filatov a obtinut rezultate deosebite in afectiunile kerato-conjunctivale prin utilizarea gelului de Aloe vera.

Dr. Jerry Lawrence scria in prestigiosul New England Journal of Medicine': 'Gelul de Aloe vera transparent (filtrat si purificat) obtinut din frunza de aloe are efect dezinfectant si calmant. Cateva picaturi de gel scad aproape instantaneu simptomatologia si in scurt timp duc la vindecarea anumitor afectiuni oculare.'

Dr. Neville Baron, oftalmolog la New Jersey Secaucus Hospital afirma ca A/oe vera va fi picatura de ochi a secolului XXI.' S-a demonstrat ca gelul de Aloe vera este deosebit de eficace impotriva microbilor ce afecteaza ochii. Dr. Baron afirma ca Aloe vera absoarbe radiatiile ultraviolete nocive realizand protectia ochiului, pentru ca aceste radiatii au un rol important in formarea cataractei si in degenerescenta retinei. Utilizarea gelului de Aloe vera in forma foarte concentrata previne actiunea nociva a acestor radiatii.

14 In loc de concluzii

Date aceste rezultate prezentate aici pentru a fi un exemplu, cat si mult mai multe altele pe care din lipsa de spatiu nu le-am putut prezenta, sunt de natura sa-i convinga chiar si pe cei mai sceptici oameni de stiinta.

Asa se face ca la ora actuala exista in lume mai multe clinici si laboratoare care studiaza ta Aloe vera si miraculoasele sale efecte. Nu va trece mult timp si vom asista, cu siguranta, la o adevarata revolutie a Aloei vera in medicina clasica, iar rezultatele stiintifice prezentate mai sus ne sustin din plin afirmatiile.


CAPITOLUL IV SECRETELE TRATAMENTELOR CU ALOE

jetinatorii tei vii se afla practic in posesia gelului de aloe gata 'stabi-'lizat'. Ei pot sa utilizeze ta proaspata in caz de nevoie, tot ce trebuie sa faca este sa indeparteze frunza de pe ta (atentie la tepi), s-o taie longitudinal si sa indeparteze invelisul exterior. Toate acestea necesita insa un timp pretios, care nu exista intotdeauna si bineinteles necesita suficienta ta vie.

Se recomanda de aceea folosirea gelului de Aloe vera stabilizat, realizat in conditii exceptionale de calitate si puritate de catre Aloe Vera of America in exclusivitate pentru Forever Living Products.

Iata in continuare cateva domenii de utilizare ale tei Aloe vera, asa cum rezulta din experientele pe care le-au acumulat utilizatorii; acestei te de-a lungul timpului. Mentionam ca aceasta lista nu este exhaustiva, in finalul acestei lucrari va mai oferim si cateva din cazurile si cercetarile realizate in Romania in ultimul an in ceea ce priveste folosirea minunatei te de Aloe vera in terapia unor afectiuni.

IV. l. Experienta ne invata

ATENTIE! Cele ce urmeaza NU constituie sfaturi medicale. Ele sunt o sinteza a experientei acumulate prin utilizarea produselor pe baza de gel de Aloe vera stabilizat. Utilizarea acestor informatii se va face corelat cu sfaturile si sub supravegherea medicului curant!

Alergii

S-a demonstrat ca Aloe vera atenueaza si vindeca pruritul de origine alergica si dupa intepaturile de insecte, atat la oameni cat si la animale.

Arsuri, arsuri nucleare

Rezultatele cele mai spectaculoase s-au obtinut cu Aloe vera in arsuri. Gelul stabilizat este extrem de eficient in arsuri, traumatisme superficiale, avand efect analgezic si hemostatic. Dupa cum arata Dr. Martin, Dr. Robson si Dr. Heggers de la lioreaza polia-lergii complexe, indiferent de etiologia lor.

ielul stabilizat de aloe este l extrem de efi-ient in arsuri, traumatisme superficiale, avand efect analgetic i hemostatic.Aloe stimuleaz| functiile ficatului, asigura bunarfui functionare, :0ntrabalansand efectele consumului excesiv de alcool.

Departamentul contra Arsurilor al Institutului Buru din Chicago, produsele cu continut semnificativ de Aloe vera Gel stabilizat scad durerile, previn infectiile, impiedica aparitia complicatiilor indiferent de etiologia acestora: foc, soare, apa fierbinte, electricitate sau radioactivitate. Tocmai datorita capacitatii ei de regenerare a tesuturilor contaminate radioactiv, a fost denumita 'ta vindecatoare'.

Afectiuni cutanate

Afectiunile cutanate prezinta un alt domeniu ideal de utilizare al Aloei vera. Efectul terapeutic in dermatite infectioase si inflamate, seboree, eczeme, psoriazis, micoze, eruptii cutanate, este uluitor si se cunoaste de secole.

Afectiuni ale ficatului

Gelul de Aloe vera stabilizat e un produs excelent in prevenirea si tratarea afectiunilor ficatului. Stimuleaza functiile ficatului, asigura buna lui functionare, contrabalansand efectele consumului excesiv de alcool. Previne modificarile cirotice ale ficatului.

Afectiuni oculare

Gelul de Aloe vera pur si foarte bine filtrat este excelent in toate tipurile de afectiuni oculare, de la conjunctivite, blefarite, retinopatii de diverse etiologii, cataracta, etc.

In prezent Aloe vera este folosita in interventiile chirurgicale cu laser, in vederea protejarii ochilor.

Bronsita, astm

In afectiunile bronsice cu tuse de origine alergica, Aloe vera pulverizata in nas si in gat are un efect deosebit. Prezinta efect antiinflamator, scade secretia bronsica, amelioreaza starea astmatica, elimina bronsita cronica alergica.

Dureri reumatice, artroze, artrite cronice

Baile cu aloe scad durerea in afectiunile articulare sau reumatice. Se recomanda aplicarea de unguente cu aloe gel stabilizat pe locul dureros, la care se adauga gel de Aloe vera in cura interna. Gelul de Aloe vera previne depunerea calciului in articulatiile cronic inflamate.

Diabet zaharat

Diabetul zaharat este o boala grava de metabolism. Complicatiile cele mai


cunoscute sunt ulcerul varicos si gangrenele. In mentinerea echilibrului metabolic, pe langa regimul alimentar adecvat, administrarea pe cale orala si locala de Aloe vera are efect benefic regenerator. Se pot evita astfel complicatiile grave mentionate mai sus, cat si altele mai putin grave, iar in cazul cand acestea deja au aparut ele pot fi rezolvate cu rezultate excelente.

Tractul gastro-intestinal

Gelul de Aloe vera previne ulcerul gastro-duodenal, suprima probleme gastrice, stimuleaza functionarea intestinului. Curele periodice cu Aloe vera gel au efect deosebit in tratamentelor colitelor cronice.

Tuberculoza

in perioada de recrudescenta a infectiei tuberculoase nu trebuie sa uitam ca produsele de aloe reprezentau in trecut, remediile traditionale in tratamentul acestei afectiuni. Medicina rusa a obtinut rezultate remarcabile utilizand fiertura de aloe si solutie de Aloe arborescens.


In prezent vera este folosita in interventiile chirurgicale cu laser, in vederea protejarii ochilor.

Gelul de Aloe vera previne ulcerul gastro duodenal.

Alte materiale medicale despre: Aloe vera

ALOE VERA - MIRACOLUL NATURII 1.1. Cine este Aloe Vera? Lloe barbadensis Miller supranumita Aloe vera este o ta subtropicala din familia l [...]
OAMENII DE STIINTA SE PRONUNTA: REZULTATE EXCEPTIONALE, DO INCONTESTABILE l. Aloe vera si actiunea asupra stomacului si intestinelor Studi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aloe vera

  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile