eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aparatul digestiv

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » ANATOMIE » aparatul digestiv

Cavitatea bucala


Cavitatea bucala
Digerarea alimentelor incepe chiar din gura. Hrana este maruntita de catre dantura, umezita si impregnata cu saliva, pentru a fi mai usor inghitita si a traversa tot esofagul.

Saliva nu este numai un unguent" sau un umectant" care sa farizeze deplasarea holurilor alimentare (alimentele masticate si amestecate cu saliva). Ea contine substante importante pentru procesul de digestie. Acestea descompun alimentele in componentele lor, de tipul zaharurilor, proteinelor si grasimilor.

Si limba are ponderea sa in declansarea proceselor de digestie. Prin intermediul ei simtim gustul a ceea ce mancam, fie ca este dulce, sarat, acru sau amar. Semnalele gustative sunt transmise la creier, iar acesta, informat exact, anticipeaza reactiile chimice ce se r desfasura in stomac si dirijeaza efectuarea lor.
<
/div>


Alte materiale medicale despre: Aparatul digestiv

Stomacul este principalul organ al aparatului digestiv, are o forma de sac si o capacitate de la unu la doi litri. El se gaseste amplasat sub diafragm [...]
Pancreasul este una din cele mai importante glande ale aparatului digestiv, avand dubla secretie, interna si externa. El fabrica zilnic circa 1,5 litr [...]
Digerarea alimentelor incepe chiar din gura. Hrana este maruntita de catre dantura, umezita si impregnata cu saliva, pentru a fi mai usor inghitita si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aparatul digestiv

  Alte sectiuni
  Aparatul digestiv
  Anatomia inimii
  Aparatul cardiovascular
  Creierul
  Anatomie ginecologica
  Patologia traheo bronsica
  Patologia esaofagiana
  Patologia cervicala
  Anatomia urechii
  Membrul inferior
  Membrul superior
  Coloana vertebrala
  Sistemul muscular
  Craniul
  Aparatul renal
  Sangele
  Sistemul nervos
  Sistemul osos

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile