eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante adaptogene

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice » plante adaptogene

Sistemul imunitar


Sistemul imunitar
Sistemul imunitar este o retea de celule, tesuturi si organe specializate care protejeaza corpul de agenti patogeni si celule rebele. El cuprinde celulele sanguine albe, glandele limfatice, splina, timusul si maduva oaselor ( modulul 5). Una dintre consecintele timpurii si problematice ale stresului cronic este activitatea scazuta a sistemului imunitar. Stresul reprima imunitatea prin sporirea nilurilor cortizolului si inhiba rezistenta persoanei la dirse forme de atacuri ale bacteriilor, ciupercilor sau virusilor. Stiinta medicala stie de multa vreme ca un sistem imunitar puternic este factorul conducator in lupta cu bolile si maladiile.
Exista multe do ca adaptogenele actioneaza in directia stimularii sistemului imunitar si determina rezistenta sporita printr-un proces auto-reglator nespecific. Adaptogenele lucreaza pentru a spori imunitatea naturala sau innascuta si furnizeaza sustinere vitala sistemului imunitar.


Adaptogene pentru sistemul imunitar

Toate adaptogenele sunt folosite pentru sustinerea sistemului imunitar. Ele intaresc si moduleaza sistemul imunitar, imbunatatesc raspunsul imunitar, intensifica imunitatea umorala si celulara (sporeste functionarea celulelor T si B) si au o actiune antiinflamatoare, antioxidanta si antialergica. Adaptogenele sprijina un sistem imunitar sanatos care furnizeaza protectie impotriva bolilor acute (raceli si gripe). Ele sunt de asemenea folosite pentru a trata problemele de sanatate imunologica precum infectiile virale, tulburarile autoimunitare incluzand artrita reumatoida, alergiile si cancerul. Adaptogenele au aratat ca amelioreaza disfunctia imuni-tara si ajuta la contracararea imunoreprimarii provocate de stres sau medicamente.
> Urmatoarele adaptogene moduleaza si intensifica sistemul imunitar: ginsengul american, amla, ashwagandha, ginsen-gul asiatic, astragalus, cordyceps, dang shen, eleuthero, guduchi, he shou wu, busuiocul sfant, jiaogulan, lem-nul-dulce, lycium, prince seng, reishi, rhaponticum, rhodiola, schisandra, shatavari si shilajit.
> Urmatoarele adaptogene au actiuni antiinflamatoare: amla, ashwagandha, ginsengul asiatic, cordyceps, eleuthero, guduchi, busuiocul sfant, jiaogulan, lemnui-dulce, reishi, rhodiola, schisandra si shilajit.
> Urmatoarele adaptogene au actiune antibacteriana si mi-crobiana: astragalus, busuiocul sfant, lemnul-dulce si shatavari.
> Actiune antivirala a fost observata la amla, astragalus, busuiocul sfant, lemnul-dulce, reishi si rhodiola.

Observatii adaptogene
a Astragalus este un tonic cu spectru larg pentru persoane care sunt epuizate si au nevoie de o intensificare a sistemului imunitar. Este folosit pentru fortificarea pe termen lung a sistemului imunitar, iar activitatea sa poate imbunatati rezistenta la raceli si la gripa. Astragalus este folosit de asemenea pentru a ajuta persoanele cu dirse stari virale, incluzand herpesul, sindromul oboselii cronice, hepatitele cronice si virusul imunodeficientei umane (HIV).
El sporeste activitatea celulelor T si NK si productia de in-terferon.
a Busuiocul sfant moduleaza inflamatia si are proprietati antivirale.
a Ciupercile cordyceps intensifica celulele ajutatoare C, care lupta impotriva agentilor patogeni si creeaza celule NK, care resping virusii si cancerul.
a Dang shen este folosit in tratamente pentru sindromul oboselii cronice imunodeficiente.
a Ginsengul american poate fi benefic pentru alergii si astm alergic.
a Ginsengul asiatic intensifica actiunea celulelor natural ucigase si producerea interferonului.
a Cuduchi este adecvat pentru artrita reumatoida, deoarece este un amfoteric al sistemului imunitar (modulator al sistemului imunitar), reduce raspunsul imunitar excesiv si intensifica un sistem imunitar deficient.
a He shou wu sporeste imunitatea celulara prin dezvoltarea sau mentinerea nilurilor limfocitelor T si imunoglobuli-nei din sange.


a Lemnul-dulce, un amfoteric al sistemului imunitar, este folositor pentru reprimarea sistemului imunitar si alergii, in special astmul alergic si alergiile la animale. Este anti-viral si poate fi adaugat tratamentelor pentru hepatita si herpes.
a Prince seng este folosit pentru a intari gradat sistemul imunitar, in special activitatea macrofaga (a celulelor imunitare).
a Reishi are efecte modulatoare ale sistemului imunitar si activitate antitumorala. De asemenea, el regleaza sistemul imunitar in cazurile de boala autoimuna si alergii.
a Rhodiola imbunatateste imunitatea celulelor T, prin aceasta sporind rezistenta corpului la infectii. De asemenea, ea poate preni reprimarea imunitatii celulelor B care poate surni din cauza stresului.Alte materiale medicale despre: plante adaptogeneSistemul nervos vegelaliv (SNV) inerveaza musculatura neleda a vaselor si viscerelor, glandele exocrine si endocrine si anumite celule ale tesuturilor [...]
ingrijirea pacientilor cu tumori primare sau metastatice ale SNC necesita: (I) stabilirea cu acuratete a diagnosticului de tumora si excluderea altor [...]
Sistemul limbic, descris de B r o c a in 1878, reprezinta o structura vegetativa supraordonata hipotalamusu-lui si formatiei reticulate. Morfologic es [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre plante adaptogene

Alte sectiuni


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile