eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Chisturile ovariene


Chisturile ovariene

Chisturile ovariene

Chisturile ovariene nu au intotdeauna simptome vizibile, fiind de aceia greu de detectat. Aceste chisturi sunt niste saculeti umpluti cu lichid, care apar si se dezvolta in jurul ovarelor. Chisturile ovariene apar ca o parte normala a ciclului menstrual, pe masura de ovarele pregatesc embrioni pentru a fi eliberati prin trompele uterine. Majoritatea chisturilor ovariene nu creeaza disconfort si nu sunt in general periculoase. Exista si chisturi care se rup si pot cauza simptome serioase.

Tipuri de chisturi ovariene:

1. Chisturi chistadenom- aceste chisturi se dezvolta in afara ovarelor, iar in cazul in care sunt foarte mari pot cauza dureri.

2. Chisturi dermoide- in interiorul acestora se gasesc mai multe tipuri de tesuturi, ca tesuturi de par si piele.

3. Chisturi functionale- sunt chisturi pline de embrioni, care se dezvolta in timpul menstruatiei. Ele dispar odata ce embrionii sunt eliberati.

4. Chisturi endometriom- ele cresc atat in interiorul cat si in afara uterului. Cauzeaza durere atunci cand sunt deosebit de mari.

5. Sindromul ovarului polichistic-

acest tip de chist se refera la embrionii care nu sunt eliberati si care in schimb devin foarte mari.

Simptomele chisturilor ovariene.

Chisturile ovariene sunt, de obicei dureroase, deoarece atunci cand se ating de structurile apropiate sangereaza sau se rup.

Durerea apare si atunci cand chistul este rasucit sau cand acesta determina rasucirea trompelor uterine. Simptomele chisturilor ovariene sunt: ciclul menstrual neregulat, dureri usoare si constante in zona pelviana, presiune asupra cii, balonarea abdomenului, dureri pelvice in timpul actului sexual, dureri pelvice la inceputul sau sfarsitul ciclului menstrual.

Diagnostic si tratament.

Chisturile ovariene pot fi diagnosticate prin efectuarea urmatoarelor examinari si teste de sange: ultrasunete, examinari ale pelvisului, tomografie computerizat[ imagistica prin rezonanta magnetica, Doppler flow, CA-l25, HCG si serum HCG.

Tratament.

Tratamentul chisturilor ovariene depinde de tipul si marimea chistului, de varsta persoanei si de simptome. Astfel o metoda buna este ca dupa prima examinare, sa asteptati 3 luni, dupa care sa faceti o reexaminare.

Daca va aflati la varsta la care inca mai puteti concepe si nu aveti simptom, dar in urma ultrasunetelor, se pare ca aveti un simplu chist cu fluid, atunci este foarte posibil ca doctorul sa va recomande efectuarea testelor cu ultrasunete la intervale regulate pentru a vedea daca marimea chistului s-a schimbat.

O alta metoda pe care medicul o poate sugera este folosirea pastilelor anticonceptionale pentru a reduce posibilitatea ca noi chisturi sa se dezvolte in viitoarele cicluri menstruale. Daca chistul este mare sau continua sa creasca, medicul poate cere extirparea lui. Exista mai multe tipuri de proceduri chirurgicale pentru extirparea chisturilor ovariene.

Ovarita polichistica este o boala care are doua cauze: inflamatorie (o raceala, o infectie) si hormonala (tulburare a secretiei de hormoni a ovarului). Tratamentul va fi in acest caz antiinflamator si cu diferiti hormoni din te.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: angelica, coada racului, coada soricelului, cretisoara, feriga, galbenele, ginko-biloba, ginseng, hamei, iarba rosie, iasomie, ipeca, mur, portocala, porumb, salvie, secara, soia, traista ciobanului, urzica, varza, zmeura.

Cazurile cu cestode sunt mai complicate si tratamentul este de durata 3-4 luni. In toate formele in care este vorba despre cestode se va putea face un tratament cu: ipeca si radacina de feriga. Se va face un preparat in care se va pune in parti egale. Este foarte bine ca acest preparat sa fie facut la farmacie pentru ca este foarte dificil sa se faca acasa.

Se indica sa contina doar maximum 2 g de feriga pe zi si ipeca doar 1% alcaloizi si se da maximum 1 g de produs pe zi. Din aceasta cauza se va prepara la farmacie.

Din acest preparat se va lua cate o lingurita dupa dilutie de 3 ori pe zi. Este bine sa se faca o tinctura care sa fie amestecata cu tinctura tripla de: ginseng, angelica si Ginko-Biloba. Se ia doar in amestec.

Suplimentar se va pune cataplasma cu mamaliguta (din porumb). Aceasta se va pune pe o bucata de panza de marimea necesara (sa acopere partea din jos a abdomenului. Se pune in strat de 3-4 centimetri si peste ea, pe fata care se aplica pe piele se va presara tamaie fin pisata. Se aplica cat de fierbinte se poate (sa nu arda). Se acopere cu ceva de lana, pentru a pastra mai mult timp caldura locala. Se pune in fiecare seara. In cazurile in care dupa 2 luni de asemenea tratament nu a fost distrus fibromul se va interveni chirurgical.

Acest tratament se aplica mai ales in cazurile in care se suspecteaza un chist cu cestode, dar se poate aplica in toate cazurile de chisturi, (exista foarte multe forme de chisturi) pentru ca distruge parazitii din organism si elimina o serie de toxine.

Ca la majoritatea tratamentelor se indica ca in timpul tratamentului sa nu existe constipatie ci defecatia sa se produca fara eforturi. Este preferabil o defecatie usoara. Pentru acest lucru se pot adauga ceaiuri laxative, sau o alimentatie laxativa.

Se mai poate face un ceai din: 20 g de radacina de angelica (Angelica archangelica), 20 g de flori de coada soricelului (Achillea milefolium), 20 g de flori de galbenele (Calendula officinalis), 20 g de iasomie (Philipendula coronaris), 20 g de frunze de mur (Rubus fruticosum), 20 g de salvie (Salvia officinalis), 20 g de traista ciobanului (Capsela bursa pastoris), 20 g urzica (Urtica dioica), 20 g de iarba rosie (Polygonum persicari). 20 g de coaja portocala. Adica din fiecare din aceste te se pune o cantitate egala. Se va face apoi un ceai in urmatorul mod: se pun 3 linguri din acest amestec la 500 ml apa. Se lasa pentru 8 ore (de seara pana dimineata) intr-un vas acoperit. Dimineata se va strecura fara a-l fierbe. Separat se va pune 3 linguri din amestec tot in 500 ml apa si se va fierbe timp de 5 minute. Se acopere si se lasa pana se raceste. Se strecoara si se amesteca cu maceratul obtinut anterior. Se consuma in trei reprize inainte de fiecare masa dintre cele principale. Se bea cel putin 3 saptamani cate 1 litru de ceai. Este preferabil sa se consume acest ceai ne indulcit sau daca totusi se va indulci sa se indulceasca doar cu miere (daca nu aveti contra indicatii pentru consumul mierii). Este util pentru cele care au aceasta afectiune din nastere sau din cauze hormonale.

Ceai complex: se pun 2 linguri de flori de coada soricelului, cu 2 linguri de salvie, 2 linguri de traista ciobanului, 2 linguri de troscot, 2 linguri de hamei (Humulus lupulus) si 2 linguri de coada racului (Potentilla anserina). Se face un amestec si se macina acestea toate cu rasnita de cafea. Se va pune apoi la fiert 2 lingurite din acest amestec la 250 ml apa timp de 10 minute. Se strecoara apoi si se consuma cate 2 cani o perioada de 30 de zile. Este vorba despre 6 te care se gasesc frecvent la orice magazin de te medicinale.

Ceai complex: se pune 1 lingurita urzica (Urtica dioica), 1 lingurita flori de coada soricelului si 2 lingurite galbenele la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consuma in tot cursul zilei. Se face acest ceai zilnic si se ia timp de 2-3 luni. Se indulceste cu miere si se pune 1 lingurita de suc de lamaie in acest ceai.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma cu putina miere si suc de lamaie, cate 2- 3 cani zilnic perioade lungi de timp. Utila in chisturi ovariene, fibroame uterine, hemoragii, instalarea menopauzei, insuficienta cardiaca, hipertensiune, restabilirea presiunii sangelui, ateroscleroza, etc. Se mai poate da in fiecare zi cate 100 g de seminte de secara (Secale cereale) incoltite.

Reteta- Salvie (Salvia officinalis)- ceaiul de salvie- 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere timp de 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma zilnic 3 cani pe zi. Concomitent se va face cataplasma cu mamaliguta fierbinte aplicata pe ovare. Pentru aceasta se va face o mamaliguta mai tare. Se intinde pe o bucata de panza de marimea necesara (sa acopere partea din jos a abdomenului, pana la buric. Se aplica cat mai calda (sa nu arda), apoi se va inveli cu ceva de lana. Se face zilnic, pana la vindecare.

Soia (Soja Hipoida) se consuma sub orice forma.

Zmeur (rubus idaeus) mugurii se culeg primavara devreme si se conserva zdrobiti in miere naturala sau se usuca si se folosesc ca pulbere (1 lingurita de 4 ori pe zi).

Exista la Plantextrakt Cluj muguri de zmeur care se gasesc de vanzare ca extract, caz in care se va respecta indicatia producatorului.

Muscata (Pelargonium zonale) se alege muscata cu flori rosii. Se pune o lingurita de frunza maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara in termos pentru a se mentine calda. Se va consuma in cursul intregii zile cu inghitituri mici. Nu se depaseste doza si se poate face tratament pentru 20 zile apoi se face pauza de 10 zile. Se poate folosi la fibroame, noduli sau mastopatii.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) si zmeur (Rubus idaea) in tratarea si prevenirea acestor afectiuni, efecte extraordinare are asocierea celor doua te. Se macina fiecare ta in parte, iar pulberile lor se amesteca in proportii egale. Din acest amestec se face o infuzie combinata astfel: 4-6 lingurite de amestec din cele 2 te se lasa sa stea in 500 ml apa calduta de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se lasa deoparte, iar ta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca 500 ml apa clocotita si se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. In final se filtreaza infuzia astfel obtinuta si se combina cu maceratul pus deoparte anterior, obtinandu-se aproximativ un litru de preparat, care se administreaza pe parcursul unei zile. Tratamentul este de lunga durata (minimum 2 luni) si va fi insotit de o dieta lactovegetariana cu multe legume si fructe proaspete fara zahar, fara alimente conservate sau cu aditivi sintetici.

Varza (Brasica oleracea) Varza alba vindeca chisturile ovariene. Se consuma salata de varza alba cu legume in fiecare zi. Aveti nevoie de o jumatate de varza alba, un morcov mare, 2 linguri cu zeama de lamaie, o legatura de marar si 3 linguri de ulei de masline. Se taie varza in fasii fine, se freaca bine cu sare si se lasa deoparte un sfert de ora, ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune in salatiera si se amesteca impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare, apoi se stropeste cu suc de lamaie, ulei si se pune marar taiat marunt crud. Se consuma zilnic.



Galerie de imagini si poze medicale: ovariene


imagine cu ovarieneimagine cu ovariene imagini ovarieneimagini/poza ovariene


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Majoritatea tumorilor ovarului sunt benigne (94%) si sunt de mai multe feluri. Chisturile sunt de obicei umplute cu lichid si nu prezinta probleme [...]
Orice tip de tesut ovarian poate deveni neoplazic. Tumori benigne (94%). De obicei, sunt chistice, 24% din toate tumorile ovariene sunt functional ch [...]
Se intalnesc in aprox. 1/1000 din sarcini. Este mai usoara evidentierea lor (asa cum sunt situate in fundurile de sac rectovaginale) cand uterul este [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile