eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Nasterea

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » nasterea

Nasterea normala


Nasterea normala
Prin definitie, este vorba despre o nastere care isi urmeaza cursul si ritmul ei firesc, fara interventia celor care o asista pe viitoarea mama. Pentru ca toate procesele naturale care au loc in timpul nasterii sa se poata desfasura normal, mintea si trupul dumneavoastra trebuie sa conlucreze in perfecta armonie. Daca acest echilibru este perturbat, puteti confrunta cu o stare sufleteasca proasta si pot aparea complicatii. in aceste conditii fi necesara interventia moasei, deoarece contractiile pot sa-si piarda eficienta si traliul sa se prelungeasca. Daca nasterea nu decurge normal, este nevoie de asistenta medicala care se poate dovedi saltoare in astfel de cazuri.
Adeseori, cei care pledeaza pentru nasterea normala sunt ingrijorati din cauza tendintei crescande de se interveni medical in procesul nasterii, pe baza teoriei ca masurile care trebuie luate in anumite cazuri nu strica nici altora. Doctorii se bazeaza din ce in ce mai mult pe imagistica pentru a urmari evolutia sarcinii si trebuie de asemenea sa stiti ca vi se pot propune proceduri de genul ruperea artificiala a membranelor sau intensificarea traliului prin injectii intravenoase cu Syntocinon pentru grabirea nasterii. Se discuta inca daca monitorizarea continua a fatului poate inlocui cu succes cunostintele unei moase. De asemenea, viitoarea mama nu are libertate de deplasare atunci cand este legata de un aparat. Daca doriti o nastere fara interventie medicala, este bine sa faceti un de bataie si sa informati in legatura cu tot ce se poate intampla in timpul unei nasteri, pentru ca impreuna cu partenerul dumneavoastra sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza.
La ora actuala, exista intr-ader pericolul ca obstetrica moderna sa piarda legatura cu procesul natural si omenesc al nasterii, iar metodele traditionale de asistare a femeilor in timpul traliului sa fie ignorate in favoarea unor abordari high-tech aplicate pe scara generala. Cu toate acestea, unele maternitati incearca sa creeze o punte de comunicare cu viitorii parinti, punandu-le la dispozitie informatii si incercand sa creeze in spital o atmosfera mai calda si prietenoasa.
Femeile ar trebui sa fie incurajate in sensul de a se implica activ in deciziile care le privesc pe ele, ca viitoare mame, si pe copin lor. Daca vi se intampla sa constatati ca abordarea spitalului nu corespunde cu a dumneavoastra si daca doriti o nastere naturala, este bine sa alegeti un alt spital.
Cereti sprijinul unor organizatii cum sunt AIMS sau NCT. The Association of Radical Midwives poate de asemenea oferi sprijin, iar mamele sunt incurajate sa participe la intrunirile acesteia.


Galerie de imagini si poze medicale: nasterea


imagine cu nastereaimagine cu nasterea imagini nastereaimagini/poza nasterea


Alte materiale medicale despre: Nasterea

inainte de data probabila a nasterii, trebuie sa luati in considerare optiunile privind procesul nasterii. Medicul sau clinica dumneavoastra prenatala [...]
Majoritatea femeilor din Marea Britanie beneficiaza de "supraveghere obstetricala divizata" - adica majoritatea consultarilor lor antenatale sunt gira [...]
Cu cat mai tarziu cu atat mai bine. Pentru mamele care nu pot amana, cel mai bine e intre 3 si 6 luni de la nasterea copilului, cand acesta are de [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre nasterea

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile