eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Amenoreea


Amenoreea

AMENOREEA

Absenta menstruatiei se numeste amenoree. Rarirea menstruatiei se numeste oligomenoree sau bradimenoree.

Amenoreea poate apare dupa o perioada de oligomenoree. Adica treptat se raresc ciclurile menstruale sau poate sa apara brusc. Trebuie sa mai explicam o alta denumire, care de asemenea nu este prea cunoscuta: polimenoree sau tahimenoree este aparitia menstruatiilor la intervale mai scurte de 4 saptamani.

Amenoreea nu este totdeauna o boala (patologica) ci poate fi si un lucru natural (fiziologic) de exemplu in timpul sarcinii, al lactatiei sau la menopauza cand este fiziologica.

Amenoreea consecutiva bolilor generale cronice (TBC, etc) nu se trateaza. La luetice tratamentul bolii va face sa apara si menstruatiile.

Amenoreea consecutiva conditiilor de viata nepotrivite (carente alimentare, vitaminice, deportare, lagare, inchisori) ca si amenoreea consecutiva emotiilor puternice se vindeca odata cu revenirea la viata normala.

Amenoreea consecutiva frigului este trecatoare si fara gravitate.

Amenoreea consecutiva leziunilor organice ale aparatului genital In tumorile ovariene, tratamentul este chirurgical (extirparea si tratarea tumorii)), dupa raclaje brutale, amenoreea este tranzitorie si nu necesita tratament. In infantilismul genital se va face tratamentul afectiunii respective. In amenoreea castrarii chirurgicale se va respecta tratamentul impus de medicul specialist.

Este produsa de cele mai multe ori in urma unor boli endocrine ca: deficienta ovariana, hipertiroidism, insuficienta hipofizara sau corticosuprarenala. Pe langa acestea mai poate fi provocata de: leziuni ale endometrului, insuficienta arterelor, un proces inflamator, infectii diverse, boli psihice, intoxicatii tabacice sau alcoolice, etc.

Amenoreea poate fi primara- cand se instaleaza menstruatia doar la 17-l8 ani, sau secundara atunci cand se instaleaza pe o perioada mai lunga de 2-3 luni dupa ce femeia a avut cicluri normale. Apare ca fiziologica sau normala in sarcina, perioada alaptarii sau menopauza.

Cauzele care pot produce aceasta afectiune patologica (boala) sunt foarte multe, unele le-am enumerat mai sus fara insa a le scrie pe toate. Mai notam totusi: febra tifoida, variola, orion, pneumonia, T.B.C., sifilisul, nefropatiile, cardiopatiile, epilepsia, saturnismul, drogurile, peritonita, metroanexita, chiuretajul, traume afective, anorexia, psihoze, bolile de sistem, inanitia cronica, etc.

Notam de asemenea faptul ca aceasta afectiune este de mai multe feluri. Ar fi foarte greu sa le descriem pe fiecare in parte si ar ocupa foarte mult loc, in general atunci cand este vorba despre anumite afectiuni foarte specifice le prezentam, in rest unde am considerat ca tratamentul naturist este identic nu le-am mai descris, pentru a face economie de spatiu si pentru ca nu are rost sa ne repetam.

Tratamentul acestei afectiuni nu se va putea face decat dupa ce se stabileste de catre medicul specialist care este cauza care a produs aceasta afectiune. Acest lucru se va stabili in urma unor analize clinice si de laborator hotarate doar de medicul curant. Inceperea tratamentului inainte de a se face analizele care sa stabileasca cauza afectiunii, poate sa afecteze rezultatele obtinandu-se rezultate eronate, care nu pot decat sa incurce viitorul tratament. Deci nu faceti alte tratamente inainte de efectuarea analizelor sau in timpul in care se fac analizele intrucat riscati sa va iasa analizele foarte gresite si sa aveti pe urma de tras tot dv. din aceasta cauza.

Tratament naturist:

In toate cazurile se suplimenteaza alimentele ce contin vitamina E.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: aloe, asmatui, branca ursului, catina, cimbru, coada calului, coada soricelului, cretisoara, dafin, fasole, fenicul, galbenele, ghimber, hamei, hrean, iarba mare, isop, lemn dulce, leustean, limba mielului, marar, musetel, mustar, papadie, patrunjel, pelin, salvie, schinduf, soia, sofran, sunatoare, talpa gastei, telina, tintaura, urzica, vetrice, zmeur.

Plante astringente uterine: branca ursului, castan, coada calului, coada soricelului, cretisoara, salvie, traista ciobanului, urzica.

Plante cu actiunea de reglare glandulara: branca ursului, catina, cretisoara, dafin, fasole, hamei, lemn dulce, marar, pelin, salvie, sofran, telina, urzica, zmeur.

Se va alege unul din tratamentele de mai jos, sau daca se doreste se pot alege chiar doua in functie de ce credeti ca puteti sa aplicati si din cele care le gasiti la indemana. In functie de cum va raspunde organismul la tratament se va putea astfel stabili cu certitudine care este cel mai indicat tratament in fiecare caz in parte, pentru ca fiecare organism este altfel si nu exista o schema de tratament universal valabila care sa aiba acelasi efect la toate persoanele

Modul de folosire al telor medicinale:

Asmatui (Anthriscus cerefolium) aceasta ta contine glicozidul apiina, substante amare, un ulei eteric, etc. Aceste componente fac ca sa fie indicata la tratarea acestei afectiuni. Se va putea folosi in urmatoarele moduri:

a) -Se va face rost de asmatui- de la magazinele plafar (sau din gradina, cine are) se va lua o lingurita de frunze care se vor pune dupa ce au fost maruntite (indiferent ca sunt uscate sau verzi) in 250ml. de apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute cu capac, dupa care se va strecura. Se pot consuma 2 cani de ceai pe zi. Una se va consuma dimineata la trezire, cealalta se va consuma seara. Este bine ca aceste ceaiuri sa se consume inainte de mese si sa se consume caldute. Tratamentul se va face pana la vindecare, adica pana la aparitia menstruatiei.

b)-Asmatui sub forma de suc se va putea consuma zilnic de trei ori pe zi (din ta proaspata) cate 3o ml odata in cura de cateva zile, pana la aparitia menstruatiei.

Branca ursului (Heracleum spondylium)- Aceasta ta este folosita inca din antichitate pentru o serie de boli legate de sfera genitala, atat de catre femei cat si de catre barbati. Studiile stiintifice facute recent confirma faptul ca aceasta ta este foarte eficienta la aceste afectiuni. Se va folosi sub una din urmatoarele forme:

a) 2 ceaiuri pe zi-infuzie din 2 lingurite de ta maruntita, puse in 250 ml. de apa clocotita. Se va acoperi apoi vasul pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma cu 15 minute inainte de mese. Se poate face un tratament de lunga durata.

B) se va face pulbere de ta cu rasnita de cafea si se va lua o cantitate de o lingurita de praf care se va pune sub limba, pentru 10 minute dupa care se va inghiti cu putina apa. Se va lua de trei ori pe zi, o perioada de 2-3 luni, pana apar rezultatele.

C) Se va face o tinctura din 50 g de ta maruntita care se va pune la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se va pune intr-o sticla si se va tine timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des recipientul, pentru a se putea extrage toate principiile active din ta. Se va strecura dupa 15 zile. Se va lua o lingurita de tinctura de 3 ori pe zi, diluata cu putina apa. Se ia inainte de mese cu 15 minute. Are avantajul ca se ia mult mai usor chiar si de catre femeile care nu suporta mirosul sau gustul acestei te. De asemenea este mult mai eficient deoarece la 15 minute dupa ingerare se regaseste in sange.

D) Cele care cunosc aceasta ta si pot sa o culeaga proaspata sunt avantajate pentru ca pot sa o foloseasca la spalaturi. Se va lua o mana de ta care se va marunti dupa care se pune la fiert in 2 litri de apa. Se fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Este foarte bine sa se faca spalaturi zilnice.

Catina (Hippophae rhamnoides) se va folosi uleiul de catina cate 1 lingurita de 1-3 ori pe zi, acesta se gaseste la toate magazinele naturiste si contribuie si la reglarea glandulara. De asemenea exista si gemoderivate care de asemenea sunt foarte eficiente.

Cimbru (Saturneja hortensis)De asemenea se mai poate folosi sub forma de ceai impreuna cu seminte macinate de canepa (Eupatoria canabium). Cate 2 lingurite de ta se pun la 250 ml si se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri. Este bine ca semintele de canepa si cimbrul sa fie transformat in praf cu ajutorul rasnitei de cafea inainte de a fi puse in apa pentru fiert.

Cimbru de gradina 2 ramurele cu o lingura de seminte de pepene verde pisate se pun in rachiu de 40 grade si se dau la femeile insarcinate pentru a se produce menstruatia in cele mai dificile cazuri.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac zilnic spalaturi si intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Coada soricelului (Achillea milefolium) 1 lingurita de flori maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Intern se pot folosi 2 cani pe zi si se poate de asemenea folosi la spalaturi zilnice.

Dafin (Laurus nobilis)- frunzele-

A) 2 lingurite de frunze maruntite se vor pune in 250 ml de apa. Se va fierbe timp de 15 minute dupa care se vor strecura. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi o perioada pana la venirea menstruatiei.

B) Se va face un ceai mai concentrat din 4 lingurite de frunze de dafin maruntite care se vor pune la 250 ml apa. Se fierb timp de 20 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

In general la aceste afectiuni se recomanda hormonii sintetici care pot sa produca o serie de efecte secundare. Tratamentul naturist ofera de aceasta data o serie de produse naturale care se pot lua fara teama ca vor produce dereglari nedorite.

Fasole (Phasoleus vulgaris) contin aminoacizi esentiali:

arginina, asparagina, tirozina, triptofan, acid salicilic, acid fosforic, acid uric 45%,vitaminele: A, B1, B2, B6, C, PP, acid pantotenic, acid folic, enzime, fito-estrogen, saruri minerale, etc. Pastaile sunt diuretice, antidiabetice, tonice cardiace, antiseptice. Atat pastaile cat si boabele ajuta la regenerarea sistemului nervos. Se poate folosi in urmatoarele moduri:

a) Pastai verzi- se vor marunti si se vor pune 2 lingurite la 250 ml apa. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoara. Se va consuma 3 cani pe zi.

B) Tinctura- se vor pune 50 de grame de pastai verzi la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor tine timp de 15 zile la temperatura camerei agitand de mai multe ori pe zi. Dupa 15 zile se strecoara. Se va lua o lingurita de 3 ori pe zi, inainte de mese cu putina apa.

C) Se vor folosi la orice mancare.

D) Se vor lua muguri de fasole verde care se vor marunti si se face tinctura ca mai sus. Se ia cate o lingurita din tinctura de 3 ori pe zi.

E) Boabe macinate sub forma de faina. Se va lua cate un varf de cutit de 3 ori pe zi, sub limba, unde se va tine timp de 10 minute dupa care se inghite cu putina apa.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 lingurita de seminte se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate consuma intern 3 cani pe zi si se pot face de asemenea spalaturi zilnice vaginale.

Galbenele (Calendulla officinalis) 2 lingurite de flori se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se va consuma 2-3 cani pe zi cu scopul de a vindeca aceasta afectiune.

Tinctura de galbenele este mai eficienta si se va lua 30 picaturi de 3 ori pe zi, puse in 100 ml apa. Este utila si in cazul menstruatiei dureroase. (dismenoree).

Ghimber (Zingiber officinalis)- 2 lingurite de radacina maruntita se vor pune la 250 ml apa si se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi. Se mai poate lua sub forma de praf cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se pune sub limba apoi se inghite cu apa. Exista in comert si capsule la magazinele naturiste- se pot lua 3 capsule pe zi. Este una dintre tele foarte eficiente.

Hamei (Humulus lupulus) Hormonul declansator al avortului: se poate folosi conuri de hamei impreuna cu bulbi de lalele. Ambele provoaca menstruatia si avortul. De fapt acestea se folosesc la declansarea menstruatiei. Se pune 1-2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 3 cani de ceai pe zi, cu 15 minute, inaintea meselor principale.

Hrean (Armoracia rusticona) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se fac 2-3 spalaturi vaginale pentru efectul antibiotic si de stimulare al circulatiei.

Iarba mare (Inula helanium) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac zilnic spalaturi si intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Isop (Hisopus officinale) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac zilnic spalaturi si intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Lemn dulce (Glycyriza echinata) se macina cu rasnita de cafea si se pune un varf de cutit de praf sub limba. Se tine pentru 5 minute, apoi se inghite cu apa. Este util pentru ca contine estrogen vegetal. Se face de 3 ori pe zi cu 15 minute, inainte de mesele principale.

Leustean (Levisticum officinale)- radacina sau frunze, contine ulei eteric, rezine, cumarine. Cea mai eficienta este radacina, dar se pot folosi si frunzele. Se va folosi sub una din urmatoarele forme:

A) Se va lua radacina uscata si se va macina cu rasnita de cafea. Se va lua o lingurita de praf sub limba. Se tine pentru 10 minute dupa care se inghite cu putina apa.

B) Se va lua 2 lingurite de radacina maruntita pusa in 250 ml de apa. Se va fierbe timp de 10 minute. Se strecoara dupa care se poate consuma cate 2 cani din acest ceai pe zi. Este preferabil sa se consume inainte de mese.

C) Frunze puse la orice mancare ca si condiment.

D) Se va lua o lingurita de frunze maruntite care se vor pune la 250 ml apa. Se vor fierbe 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

E) Se va pune o mana de frunze si tulpini la 2 litri de apa. Se vor fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se va face zilnic seara o spalatura vaginala cu irigatorul sau bai de sezut cu acest lichid.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac zilnic spalaturi si intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Marar (Anthum gruveolens)(seminte) contin si acestea estrogen vegetal. Se vor lua sub forma de praf cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se va pune sub limba pentru 10 minute dupa care se inghite cu putina apa. Se va lua de 3 ori pe zi. Se poate si din acestea face o tinctura din care se poate lua in functie de afectiune intre 10 picaturi- o lingurita de 3 ori pe zi.

Musetel (Matricaria chamomilla)- 1 lingurita de flori maruntite se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se poate bea 3-4 cani pe zi. Se fac de asemenea spalaturi. Se pune un pumn de flori la 1 litru de apa clocotita. Se lasa timp de 15 minute apoi se strecoara. Se pot face spalaturi cu irigatorul zilnic sau bai in cada unde se va turna acest lichid si se sta timp de 30 minute. Baia este bine sa fie cat mai fierbinte.

Se pune 250 ml de lapte si in el se pune 2 linguri de flori de musetel. Se lasa sa fiarba timp de 3-5 minute. Se strecoara. Se umezeste o bucata de panza pusa in mai multe straturi si se pun comprese calde pe zona pelviana. Se tin numai calde. Cand se racesc se umezesc din nou cu lapte fierbinte.

2 linguri de musetel flori se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute. Se strecoara si cand ajunge la temperatura corpului se va pune 1 lingura de miere. Se amesteca bine si se fac spalaturi vaginale.

Mustar (Sinapis alba)- se face faina cu apa calda si se aplica pe o bucata de panza cu care se va pune cataplasma pe pulpele picioarelor. Se tine in functie de toleranta pana la 30 minute apoi se spala local cu apa calda sau in cazurile cu inrosirea pielii se poate pune orice unguent. Se face de 2 ori pe zi.

Papadie (Taraxacum officinalis)- Se mai poate folosi radacina de papadie care se va pune 2 lingurite le 250 ml apa. Se va fierbe timp de 10 minute dupa care se va strecura. Se pot bea si din acest cei 2-3 ceaiuri. Se indica in toate cazurile de dereglari hormonale, mai ales atunci cand este prezenta si o staza biliara pe langa afectiunea ginecologica.

Patrunjel (Petroselinum sativum)- are in componenta sa un ulei volatil bogat in compusi fenolici cu apiol, furano-cumarine, flavonozide, etc. Compozitia aceasta atat de bogata confera acestei legume o serie de insusiri deosebite legate de afectiunile ginecologice dintre care amintim: reglarea ciclului menstrual in cazul dereglarilor prin lipsa menstruatiei sau in toate cazurile cand cantitatea de menstruatie este mica cantitativ. Este un diuretic foarte eficient, etc. Se va putea folosi in urmatoarele modalitati:

A) radacina-se va spala bine cu peria de pamantul care poate sa fie pe ele, sau alte impuritati, dupa care se va taia marunt (nu se va curati coaja de la suprafata pentru ca aceasta este cea mai bogata in substante active). Se va lua cate 100 g de radacina la fiecare 250 ml. de apa, care se va fierbe timp de 3o minute. Se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi dupa ce s-au strecurat. Este unul dintre remediile cele mai simple in cazul acestei afectiuni si care precis il aveti in casa, sau care il puteti procura foarte usor.

B) Patrunjel radacina, combinat in parti egale cu radacina de telina. Se va lua cate 20 g din fiecare din acestea si se va pune la fiert pentru 3o minute in 250 ml de apa. Se va strecura si se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

C) O lingurita de pelin cu o lingurita de patrunjel radacina se vor pune in 250 ml apa si se fierb timp de 5 minute dupa care se vor strecura. Se vor bea doua astfel de ceaiuri. Unul dimineata la trezire si unul seara inainte de masa de seara. Se va face acest lucru timp de cateva saptamani, pana la venirea menstruatiei.

D) Patrunjel frunze- se consuma la orice masa cat mai multe.

E) Se va pune 2 lingurite de frunze de patrunjel la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Seminte contin un fito-estrogen foarte util la aceasta afectiune. Se poate folosi: A) Seminte macinate se va lua un varf de cutit de 3 ori pe zi inainte de mese. Se va tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa.

B) Se va face o tinctura din 50 g de seminte de patrunjel maruntite care se vor tine timp de 15 zile la temperatura camerei. Se agita des in acest timp. Dupa 15 zile se strecoara. Se va lua cate o lingurita de tinctura diluata de 3 ori pe zi.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac zilnic spalaturi si intern se pot consuma 3 cani pe zi.

Salvie Salvia officinalis)- In multe locuri se mai trateaza doar cu ceai mai concentrat de salvie, din care se beau 2-3 cani pe zi. Acesta se va face din 2 lingurite de ta maruntita, puse in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, caldute si indulcite dupa gust preferabil cu miere. Se pot face si spalaturi vaginale.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) semintele contin compusi azotati din: colina, trigonelina, trigliceride, agliconi, compusi sterolici, trigofoenozide, substante minerale, etc. Este cunoscuta inca din antichitate pentru proprietatile afrodiziace remarcabile pe care le are ca si pentru faptul ca tonifica fibra neuro-musculara. In urma cercetarilor s-a stabilit ca si aceasta ta contine intr-adevar foarte multe substante chimice care pot sa produca intr-adevar efectele care le erau atribuite inca din antichitate. Din aceasta cauza se poate folosi in tratamentul dereglarilor hormonale. Se poate folosi

A) 1 lingurita de seminte maruntite puse in 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

B) 1 lingurita de seminte macinate, se va pune la 250 ml apa. Se va fierbe apoi timp de 5 minute dupa care se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani pe zi.

C) Seminte sub forma de praf 50 g se vor pune in 250 ml alcool alimentar de 40 de grade. Se va tine timp de 15 zile agitand zilnic. Se strecoara dupa 15 zile. Se poate pastra timp de 2 ani. Se va lua cate o lingurita, de 3 ori pe zi inainte de mesele principale.

Soia (Soja hipoida) sunt foarte bogate in fito-estrogeni care pot nu numai sa previna anumite afectiuni (cancer de san, tulburarile menopauzei, etc) ci si sa ajute la vindecarea foarte multor afectiuni. De asemenea este bogata intr-o serie de vitamine din grupul B ceea ce o face foarte utila si din acest motiv ajutand si in cazurile de neurastenie sau alte tulburari neurologice. Se poate folosi:

A) Boabe folosite in diferite preparate culinare.

B) Boabe transformate sub forma de faina- se vor lua cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se va pune sub limba pentru 10 minute dupa care se va inghiti cu putina apa.

C) Lapte de soia. Se va lua 100 g de boabe de soia care se vor pune pentru 36 de ore la 1 litru de apa la macerat. Se ia pe urma si se fierbe acesta timp de 20-30 minute. Se strecoara si se va consuma zilnic cate un litru de lapte din acesta.

D) Tinctura- se vor macina boabele de soia. Se vor pune 50 de g de praf de soia la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se va tine timp de 15 zile agitand des. Se va strecura dupa care se va putea pune in sticlute de capacitate mai mica la rece. Se va lua cate o lingurita de 3 ori pe zi diluata cu putina apa.

E) Se va pune la incoltit boabe de soia. Se va spala zilnic de 2 ori aceste boabe cu grija sa nu se rupa mladita. Dupa ce a dat un colt de cca 1 cm se va macina cu masina de carne. Se va pune peste acesta alcool alimentar de 40 de grade. La o parte de seminte incoltite se pun 2 parti de alcool alimentar de 40 de grade. Se va pastra apoi timp de 15 zile, agitand des. Se strecoara apoi si se va pune in sticlute de capacitate mai mica la rece. Se poate pastra in aceste conditii timp de 2 ani. Se va lua cate 10 picaturi- o lingurita de 3 ori pe zi.

Sofran (Crocus sativus) semintele se pot pune la orice mancare ca adaos. Ajuta la reglarea menstruatiei.

Sunatoare (Hypericon perforatum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi, pentru efectul calmant.

Talpa gastei (Leonorus cardiaca) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi, pentru efectul calmant.

Telina (Apium graveolens) sunt foarte bogate in apiol, hormoni, enzime, vitamine, etc. Este cunoscuta din Antichitate. In Evul Mediu era inca socotita o ta sacra si foarte apreciata pentru efectele afrodiziac si pentru reglarea diferitelor mecanisme din corpul uman. Se poate folosi:

A) Se rade radacina si se consuma la diferite salate cu alte legume care sunt in sezon. Se face acest lucru de 3 ori pe zi.

B) Se va pune 100 g de radacina la un litru de apa. Se va fierbe apoi timp de 20 de minute. Se strecoara si se va consuma in cursul unei zile.

C) O radacina se va toca marunt. Se va pune la 300 ml apa sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara. Se poate consuma zilnic cate un astfel de ceai.

D) Frunze- consumate proaspete puse in diferite salate.

E) Frunze 2 lingurite maruntite se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoara. Se vor consuma 3 cani pe zi.

Tintaura (Centaurium umbelatum) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

Urzica (Urtica dioica) lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.

Vetrice (Chryzantemum vulgaris) 1 lingurita de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale (cate una o data cu inghitituri mici).

Zmeur (Rubus idaeus)1 lingurita de ta maruntita (cele mai utile sunt mugurii primavara si mladitele foarte tinere)se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi cu 15 minute inainte de mesele principale (cate una o data cu inghitituri mici). Exista in comert o serie de preparate, caz in care se va respecta indicatia producatorului.

Se face in cazul acestei afectiuni in special un ceai de Branca ursului sau naprasnic. Spalaturi vaginale cu coaja de gorun sau stejar si intern se mai poate consuma ceai de Salvie.

Acestea sunt tratamente naturale, sunt bine asimilate de organism, fara sa se produca nici un efect negativ. S-ar mai putea lua inca si inflorescente de morcov sau muguri de zmeura.

Mai mentionam faptul ca baile calde, cu o serie de substante obtinute din te ca: mustar sau hrean, mai ales daca se aplica pe regiunea picioarelor sau numai pe pulpe ajuta foarte mult.

Se mai indica luarea de vitamina E- naturala care se gaseste de obicei in toate produsele care contin ulei vegetal. Amenorea tiroidiana vor avea parte de alte tratamente pentru ca la aceasta afectiune prima data trebuie tratament pentru glanda tiroida. La fel si in cazul amenorea ovariana, la care este nevoie sa se faca la inceput tratament pentru revenirea functiei ovariene normale. Tratamentele endocrine indiferent ca sunt naturiste sau cu medicamentele clasice sunt destul de riscante, in special la cele sintetice, dar nici tratamentele endocrine naturiste nu sunt lipsite de esecuri, asa ca in cazul in care aveti o afectiune endocrina este cazul sa va adresati doar unui bun specialist. Din aceasta cauza este foarte important diagnosticul pus de catre medicul specialist deoarece, este foarte dificil de pus si nu se poate pune decat in urma unor examene de laborator amanuntite, care se vor face doar la indicatia medicului specialist. In caz contrar se poate sa se faca un tratament gresit, care ar agrava mai rau boala, sau ar produce o alta afectiune poate mai grava. De asemenea tratamentul gresit, facut sau incorect facut, poate si el la randul sau sa produca o serie intreaga de dereglari care sunt foarte greu de remediat.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Amenoreea primara (vezi si p. 10). Poate determina ingrijorare mare din partea fetei. in majoritatea cazurilor este vorba doar de intarzierea pubertat [...]
Amenoreea este lipsa totala a menstruatiei. Cand este cauzata de stari patologice ale ovarelor sau uterului, poate fi tratata prin masaj reflexo [...]
Disparitia menstrelor din cauze fiziologice sau patologice, disfunctii hormonale, traumatisme psihice etc. Plante medicinale ce pot fi utilizate: c [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile