eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea femenii

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea femenii

Menstruatia


Menstruatia
Ciclul menstrual are variatii individuale. in medie, o menstra incepe la fiecare 28 de zile si dureaza 4 zile, insa sunt considerate normale si menstrele ce apar la intervale de 23-35 de zile si care dureaza de la 2 la 7 zile. Majoritatea femeilor folosesc fie tampoane intravaginale, fie pansamente externe, pentru a absorbi fluxul de sange. Un tampon nu trebuie lasat in vagin mai mult de opt ore, pentru ca utilizarea prelungita a unui singur tampon a fost asociata cu sindromul socului toxic, in special la femeile sub 30 de ani.
Stresul neobisnuit sau calatoriile pe distante lungi va pot deregla ciclul menstrual anterior regulat. Ciclurile neregulate sunt de asemenea frecnte la tinerele la care menstruatii le abia au inceput de scurta vreme si la femeile varstnice care se apropie de menopauza. Absenta unei menstre indica in mod tipic o sarcina, insa se poate datora si stresului, efortului fizic sau activitatii sporti excesi, obezitatii, anorexiei nervoase si altor boli. in timpul menstrelor, unele femei pot acuza dureri abdominale, crampe sau dureri lombare. Tulburarile hormonale pot provoca menstre neobisnuit de intense - care dureaza mai mult de 7 zile-si cicluri menstruale neregulate. Daca, dupa ani de menstre relativ nedureroase, incepeti sa ati dureri menstruale sau flux mai abundent decat de obicei, trebuie sa semnalati medicului dumneavoastra acest lucru. Durerea sau fluxul abundent, neobisnuite, pot fi provocate de o tumora de la nilul uterului, de endometrioza sau de maladia inflamatorie pelviana.

Sindromul premenstrual (PMS, premenstrual syndrome) afecteaza unele femei, in dirse grade de intensitate, cu aproximativ o saptamana inainte de inceputul unei menstre. Dezechilibrele hormonale pot provoca temporar dureri la nilul sanilor, edeme, retentia apei, crestere in greutate, dorinte de anumite alimente sau modificari bruste de dispozitie. Daca menstruatia nu a inceput pe la varsta de 17 ani, trebuie consultat medicul, pentru a determina prezenta unei tulburari la nilul sistemului reproducator sau endocrin.


Galerie de imagini si poze medicale: menstruatia


imagine cu menstruatiaimagine cu menstruatia imagini menstruatiaimagini/poza menstruatia


Alte materiale medicale despre: Sanatatea femenii

Pubertatea reprezinta dezvoltarea caracterelor sexuale ale adultului. Succesiunea este dezvoltarea sanilor si a soldurilor, a parului pubian si apoi a [...]
Pubertatea reprezinta dezvoltarea caracterelor sexuale ale adultului. Succesiunea este dezvoltarea sanilor si a soldurilor, a parului pubian si apoi a [...]
Amenoreea primara (vezi p. 12). Reprezinta lipsa inceperii menstrualei. Necesita investigatii suplimentare la o fata de 16 ani sau la una de 14 ani ca [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea femenii

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile