eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Aloe vera

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aloe vera

Aloe vera - o descoperire care i-a uimit pe specialisti


O DESCOPERIRE CARE I-A UIMIT PE SPECIALISTI


l. Depaseste cele mai optimiste estimari

Substantele enumerate in cele ce urmeaza au fost identificate in ultimii 50 de ani. Componentele active cele mai importante, ale tei Aloe vera au fost descoperite in ultimii 10 ani. De exemplu, recent a fost identificata componenta ace-manan, cu rol in intarirea sistemului imunitar. Cu siguranta viitorul ne mai rezerva inca multe si minunate surprize in ceea ce priveste compozitia Aloei vera si efectele sale benefice asupra sanatatii omului.


Dr|p. Baker dentSnstrat preziSfta vita-mineiiB12 si a J determinat continutul ace$ teia in aloe.

Iata in continuare lista componentelor identificate si studiate din gelul de Aloe

vera:


Componentele active cele mai Importantejfale tei deJAloe vera aii; f os t descoperite in ultimii 10 ani.


Gelul contine 12 antrachinone (laxative). impreuna cu celelalte componente din gel asigura un efect analgezic, antibacterial, antifungic si antiviral.

Penetreaza cu usurinta straturile superficiale ale pielii si are rolul foarte important de purtator a celorlalte componente binefacatoare ale gelului de Aloe vera. Proprietatile ei terapeutice nu sunt in totalitate cunoscute.

Saponinele - cu efect dezinfectant - au fost descoperite in gelul de aloe in 1951 de Waicky si Hoehne.

Antrachinone

Traditional ele sunt^cunoscute sub denumirea de laxative. Gelul contine 12 antrachinone (laxative). impreuna cu celelalte componente din gel asigura un efect analgezic, antibacterial, antifungic si antiviral. Aloina - efect laxativ, emetic Barbaloina - analgezic, efect laxativ slab Izobarbaloina - antibiotic, analgezic Acidul aloetic - antibiotic, antialgic (acid aloetic) Aloe emodina - antibacterial, laxativ Acid antilenic - antivirotic Esterii acidului antilenic - sedativi Uleiuri volatile - analgezice, anestezice. Acestea sunt: antranolul si artrazenul, rezinotanol.

Vitamine

Vitamina A (sintetizata de organism din beta-caroten) contribuie esential la cresterea in inaltime si greutate, la formarea oaselor si a dentitiei la copii, vederea. Este un important antioxidant, protejeaza celulele, mentine sanatatea pielii si a parului, stimuleaza sistemul imunitar. Contribuie la buna functionare a rinichilor, a aparatului respirator si a tubului digestiv.

Vitamina Bl (Tiamina) ia parte la procesele care includ functionarea inimii, a nervilor si a muschilor. Este esentiala in formarea ADN-ului siARN-ului si in procesul de convertire a hidratilor de carbon in energie. Este regenerator tisular. Are efecte benefice asupra psihicului si a sistemului nervos.

Vitamina B2 (Riboflavina) impreuna cu vitamina B6 are efect in stari carentiale. Ajuta la folosirea hidrocarbonatilor, este catalizator la o serie de procese chimice care au loc in corp, este esentiala pentru o piele sanatoasa, pentru par si

unghii, pentru formarea celulelor rosii (hematiilor) si pentru acuitatea veder

Vitamina B3 (PP sau Niacina) ajuta in detoxifiere si reglarea metabolismului. Este esentiala in respiratia tisulara si in asimilarea vitaminei C, previne dermatozele.

Vitamina BS (Acid pantotenic) este esentiala in sinteza proteinelor si in cresterea normala. Carenta ei determina tulburari neurologice.

Vitamina B6 (Piridoxina) are actiune asemanatoare cu aceea a vitaminei B2, intareste sistemul imunitar. Deficienta acestei vitamine determina scaderea unei proteine a sistemului imunitar (conform studiilor dr. Ranjit Kumar Chandra de la Memorial University din Newfoundland - Canada) numita interleukina-2 precum si scaderea limfocitelor care se opun agresiunii agentilor patogeni veniti din exterior. Vitamina B6 ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la procesul de metabolizare a proteinelor. Lipsa ei duce la astenie, nervozitate, insomnii, aparitia dermatitei seboreice si a anemiei.

Vitamina B8 stimuleaza sistemul imunitar. Carenta ei in organism duce la descuamarea pielii, caderea parului, scaderea hemoglobinei si oboseala cronica.

Vitamina B9 (Acid folie) are un rol important in promovarea sintezei ADN-ARN, replicarea celulelor, crestere si reproducere. Este foarte utila in anemii, tulburari nervoase, scaderea memoriei.

Vitamina B12 (Cianocobalamina) este indispensabila in functionarea celulei nervoase, in hematopoeza (formarea de globule rosii), in metabolismul intermediar. Dr. Arnold Fox din Beverly Hills in revista Total Health a demonstrat recent prezenta vitaminei B12 in Aloe vera, desi lumea stiintifica sustinea ca vitamina B12 nu exista in te! Vitamina B12 joaca un rol important in procesele biologice dependente de enzime si in functionarea sistemului nervos.

Vitamina C are un rol foarte important in metabolismul intermediar, in


Gelul de aloe contine toate vitaminele indispensabile bunei functionari a organismulu|| uman.Dr. Arnold Fox a demonstrat recent prezenta vitaminei B12 in Aloe vera, desi lumea stiintifica sustinea ca vitamina B12 nu exista in te!


procesul de cicatrizare, este stabilizator de membrana celulara si antioxidant. Participa la raspunsul sistemului imunitar fata de infectii, la vindecarea accelerata a ranilor si la absorbtia fierului din tubul digestiv. Favorizeaza depunerea calciului in oase, intervine in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor, etc.

Vitamina D - stimuleaza absorbtia intestinala a calciului si implicit a fosforului. In exces mobilizeaza calciul din oase, eliminandu-l sau depunandu-l fie sub forma de calculi (renali sau biliari) fie anarhic. Lipsa vitaminei D din organism favorizeaza rahitism, carii severe si osteoporoza.

Vitamina E (Tocoferol) este stabilizator de membrana celulara impreuna cu vitamina C si este, de asemenea, un puternic antioxidant. Protejeaza globulele rosii de stresul oxidativ', mareste durata de viata a acestora. Favorizeaza cresterea colesterolului bun' HDL si scaderea celui rau' protejand astfel impotriva bolilor cardiovascularevFortifica musculatura si tesutul conjunctiv. Stabilizeaza si intareste functia sexuala, imbunatateste performantele mentale, mentine activitatea anumitor enzime, incetineste procesul de imbatranire. Prezinta rol protector pentru vitaminele A si F.

Colina este un stimulator al nervului vag, si are rol important in metabolism.

Substante minerale

Aloe vera contine 20 de substante minerale de importanta vitala. Dintre acestea enumeram:

Calciu - indispensabil in osteogeneza impreuna cu fosforul. Asimilarea lui este dependenta de vitamina C si aminoacizi.

Fosfor - ca mai sus.

Potasiu - indispensabil activitatii musculare.

Fier - componenta esentiala a hemoglobinei implicata in transportul oxigenului.

Sodiu - indispensabil in schimbul normal de apa-saruri.

Clor are rol in echilibrul hidromineral al organismului.

Mangan - ajuta in functionarea sistemului muscular si nervos impreuna cu

magneziul .

Magneziu - are rol in modularea excitabilitatii neuromusculare, are efect sedativ si anticonvulsivant.

Cupru - rol in metabolismul celular si in formarea globulelor ros

Crom - inlesneste activitatea enzimelor, scade acizii grasi, potenteaza efectul insulinei si este implicat in maturarea globulelor ros

Iod - intra in structura hormonilor tiroidieni.

Seleniu - efect antioxidant, incetineste imbatranirea, intervine asupra sistemului imunitar prin producerea de imunoglobuline.

Zinc - rol in metabolismul protidic, concura la efectele insulinei si la efectul procreativ masculin.

Mono- si polizaharide

Mucopolizaharidele sunt substante nutritionale cheie care fac din Aloe vera o ta exceptionala. Ele sunt carbohidrati cu lanturi lungi care au o abilitate remarcabila de a penetra peretii celulelor, indeosebi in tractul digestiv si in sistemul circulator fara a fi atacati de acidul gastric sau enzimele digestive. Prin procesul de endo-citoza aceste mucopolizaharide contribuie la stimularea sistemului imunitar, producerea energiei, oxigenarea celulara.

a) Celuloza, glucoza, manoza. aldopentoza

b) Acemannan - rol in intarirea sistemului imunitar.

Hormoni, auxine. gibereline - efect antiinflamator si stimuleaza refacerea tesuturilor.

Acid salicilic - componenta tip Aspirina cu efect analgezic.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt niste proteine care furnizeaza energie, au rol de catalizator (mai ales in cadrul hidrolizei), regleaza echilibrul chimic si contribuie la regenerarea tisulara. Organismul uman contine 22 de aminoacizi dintre care 8 sunt esentiali functionarii organismului, care nu ii poate produce. Necesarul de aminoacizi este


Alol^era conti 20 qefsubstantj minerale de

importanta vitala

Mucopolizaharidele sunt substante nutritionale cheie care fac din Aloe vera o ta exceptionala.

icopolizahari-dele din aloe contribuie la imularea siste-lului imunitar, Itoparea tumo-|or, oxigenarea celulara.


Aloe vera contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei neesentiali!


asigurat prin alimentatie. Aloe vera contine 7 din cei 8 aminoacizi esentiali si 11 din cei neesentiali!

Aminoacizii esentiali prezenti in gelul de Aloe vera: izoleucina, leucina, li-zina, metionina, fenilalanina, threonina, valina.

Aminoacizii neesentiali: acid aspartic, acid glutamic, alanina, arginina, cistina, glicina, histidina, hidroxiprolina, prolina, tirozina, serina.

Enzimele din Aloe vera si mecanismul lor de actiune

Amilaza - catalizeaza hidroliza amidonului in dextroza si maltoza.

Bradichinaza - analgezic, antiinflamator, stimulator al sistemului imunitar.

Catalaza - impiedica acumularea superoxidului de hidrogen in tesuturi.

Celulaza - rol in degradarea celulozei.

Creatinfosfochinaza - rol in activitatea musculara.

Lipaza - rol in degradarea acizilor grasi.

Nudeotidaza - accelereaza hidroliza nucleotidelor in nucleozide.

Fosfataza - alcalina regleaza functionarea ficatului.

Proteaza - rol in hidroliza proteinelor.

Steroizi - dintre care enumeram: colesterina, campestrina, f?-sitosterina - efect antiinflamator, lupeol - efect antiseptic si analgezic.

Cu toate ca descrierea facuta mai sus are darul de a consolida ideea ca Aloe vera este o adevarata farmacie verde, sa vedem in continuare alte cateva date uimitoare.

Aloe vera o farmacie intr-o ta'

[n Aloe vera se gasesc si substante cu efect dezinfectant: lupeol, acid salicilic, nitrogen-carbamida si sulf. Toate aceste componente au efect dezinfectant cunoscut, distrugand bacteriile, ciupercile si virus Combinatia lor asigura un efect antibacterian, antivirotic si antifungic care explica rezultatele foarte bune in infectii externe si interne. Lupeolul si acidul salicilic au efect analgezic, ceea ce explica eficienta ridicata in calmarea durerilor.


Aloe vera contine cel putin 3 acizi grasi cu efect antiinflamator: colesterina, campestrina si S-sitosterina - sterine de origine vegetala. Aceste componente explica rezultatele deosebite ale Aloei vera in arsuri, plagi taiate, escoriatiuni, reactii alergice, reumatism, artrite acute si cronice, ulcer gastroduodenal si alte inflamatii ale sistemului digestiv si a celorlalte organe interne: stomac, intestinul subtire si gros, rinichi si pancreas. (?-sitosterina este un puternic agent anticolesterolic, scazand nivelul colesterolului.

Cercetatorii japonezi au identificat recent 3 agenti anti-tumorali: emodina, manosa si lectina, ajungand la concluzia ca: 'Rezultatul analizelor arata ca aloe previne carcinogeneza pulmonara umana (cancerul pulmonar)', si in plus 'aloe are un puternic efect de prevenire sau inhibare a dezvoltarii altor tipuri de cancer', (din 'Japanese Journal of Cancer Research')

Daca mai adaugam ca aloe contine cel putin 23 polipeptide (imunostimulatori), intelegem de ce gelul aloe controleaza un spectru larg de disfunctionalitati ale sistemului imunitar, incluzand virusul HIV Polipeptidele impreuna cu agentii anti-tumorali aloe-emodina si aloe-lectina explica capacitatea aloei de a incetini considerabil inmultirea celulelor canceroase.

Faptul ca Aloe vera este capabila sa amelioreze sau chiar sa vindece o lista impresionanta de afectiuni, rezultat care a fost observat, de altfel, atat de catre medici cat si de catre consumatori, a facut ca ta sa fie denumita semnificativ 'ta vindecatoare'.

Toate componentele descrise mai sus se regasesc in stare naturala in gelul de Aloe vera, astfel ca asimilarea lor si realizarea efectelor medicale extraordinare prezentate se face in mod natural, fara efecte secundare asupra organismului uman. De altfel, in aceasta directie, trebuie subliniat ca modul in care actioneaza componentele active din gelul de Aloe vera asupra fiintei umane este unul sinergie si bland' (adica organismul asimileaza exact atat cat este nevoie si foloseste precis ceea ce ii este necesar dintre substantele bio-active ale gelului de Aloe vera, restul fiind eliminat pe cale normala).

Cercetatorii japonezi au identificat recent 3 agenti anti-tumorali, ajungand la concluzia ca aloe este eficienta in tratarea leucemiei si a tumorilor maligne de orice tip.


3 Cinci lucruri importante pentru organismul uman

1. Detoxifierea

2. Stimularea regenerarii celulare

3. Penetratia

4. Stimularea sistemului imunitar,

5. Efect sinergie


Pentru a face mai accesibila intelegerea valorii exceptionale pe care o are Aloe vera pentru fiecare dintre noi, am sintetizat in continuare, efectele principale ale gelului de aloe grupate in cinci directii principale de actiune:

Detoxifierea: aloe normalizeaza metabolismul si detoxifica organismul. Prin actiunea componentelor active care ajung la nivel celular se obtine o purificare deosebita prin eliminarea toxinelor stocate la toate nivelurile organismului, fapt care duce la inlaturarea uneia dintre cele mai importante cauze ale imbolnavirilor.

Stimularea regenerarii celulare: Aloe vera stimuleaza regenerarea tesuturilor si aparitia celor noi, sanatoase. Dr. Ivan Danhoff a demonstrat foarte clar faptul ca sub influenta gelului de aloe cresterea celulara este stimulata de 6-8 orii

Penetratia: aloe, prin agentii sai activi, are asa cum am vazut anterior, capacitatea de a patrunde, de a penetra tesuturile umane pana in profunzime. Cele mai multe substante, inclusiv apa, patrund in piele numai doua straturi. Prin atie, Aloe vera reuseste sa patrunda mult mai profund si poate vehicula astfel componentele sale active sau ale substantelor cu care este asociata, pana la nivelul la care se afla afectiunea.

Stimularea sistemului imunitar. ceea ce confera eficienta in reactia naturala a organismului de a se apara de agresiunile externe si de a se auto-vindeca. Chiar numai dupa cateva zile de cura cu gel de Aloe vera eficienta celulelor numite macrofage (un anumit tip de leucocite cu rol de a lupta impotriva agentilor patogeni) creste de circa 10 ori asigurand eliminarea rapida a agresiunilor externe.

Efect puternic, sinergie: antibacterian, antiviral, antifungic, sedativ, analgezic.

Alte materiale medicale despre: Aloe vera

O DESCOPERIRE CARE I-A UIMIT PE SPECIALISTI l. Depaseste cele mai optimiste estimari Substantele enumerate in cele ce urmeaza au fost id [...]
OAMENII DE STIINTA SE PRONUNTA: REZULTATE EXCEPTIONALE, DO INCONTESTABILE l. Aloe vera si actiunea asupra stomacului si intestinelor Studi [...]
ALOE VERA - MIRACOLUL NATURII 1.1. Cine este Aloe Vera? Lloe barbadensis Miller supranumita Aloe vera este o ta subtropicala din familia l [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre aloe vera

  Alte sectiuni
  Medicina naturista
  Plante medicinale
  Lista plante medicinale
  Cura de purificare
  Terapia cu argila
  Aromoterapia
  Plante terapeutice
  Apiterapie
  Naturoterapia
  Fitoterapia
  Hidroterapia
  Acupunctura
  Aloe vera
  Toxicologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile