eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sindroame la nastere

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » pediatrie » sindroame la nastere

Homocistinuria
Este o enzimopatie ereditarA (deficit de cistation sintetazA). Bol-navii cu homocistunirie nu se disting fenotipic de cei cu sindrom Marfan.
Aspectul general: talie mare si extremitAti lungi. Bolile structurale cardiace nu sunt frecvent intAlnite. La acesti pacienti existA insA riscul trombozelor arteriale in cazul deshidratArilor sau al efectuArii angiogra-fiilor.
Retardul mental poate fi prevenit prin diagnostic precoce si trata-ment dietetic, care constA in excluderea din alimentatie a metioninei cu adaos de cisAnA.
Elemente clinice pentru diagnostic: copil cu talie mare si membrc lungi, retard mental inconstant, convulsii generalizate, pAr fin si blond, oase malare proeminente, pometii obrajilor rosii cu nuantA cianoticA, osteoporozA si anomalii osoase. Mersul acestor pacienti este tArAt si prezintA dificultAti la urcarea scArilor.
Diagnosticul se face prin evidentierea in urinA a homocistinei si cistinei (50- 100 ng/zi). Metionina plasmaticA este crescutA.
Transmiterea este autosomalA recesi. Riscul recurentei la descendenti este crescut.Alte materiale medicale despre: sindroame la nastere

ReprezintA cea mai frecventA cauzA de retard mental (30% din retardurile mentale X linkate la sexul masculin si 10% din retardurile mentale la sexu [...]
Este o enzimopatie ereditarA (deficit de cistation sintetazA). Bol-navii cu homocistunirie nu se disting fenotipic de cei cu sindrom Marfan. Aspect [...]
Caracteristicile generale ale sindroamelor pluriformative sunt reprezentate de: - dismorfismul facial; - talia mic; - retardul mental; - asociere [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre sindroame la nastere

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile