eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Ghid medical imunologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » pediatrie » imunologie

Imunologie

Abilitatea organismului de a rezista la invazia microbian este dependent de relatia existent intre imunitatea gazdei si modificrile mediului microbiologic. Imunitatea gazdei implic un mecanism complex de reactli nespeci-fice si specifice - sistemul imun - care permite gazdei s recunoasc substantele strine, s elimine, s neutralizeze sau s metabolizeze aceste substante. Sistemul imun este o retea dinamic de demente celulare (limfocite T si B, fagocite) si umorale (imunoglobuline, complement, citokine) care, impreun cu barierele flzice (pielea, mucoasele) asigur functia primar de protectie a gazdei impotriva infectlor si malignittii, asi-gurnd homeostazia organismului. Pretul patologic al acestei protectii este alergia, autoimunitatea si respingerea trasplantelor de organe.


    Sindroamele de imunodeficient

    O anomalie congenital sau dobndit a functiilor imunitare are drept consecint scderea mijloacelor de aprare a organismului cu aparitia unor infectii recurente, persistente, neobisnuite, a alergiei, autoimunittii sau predispozitiei la malignit [...]


    Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
    Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
    Termeni si conditii -
    Confidentialitatea datelor - Contact
    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat    Vezi toate intrebarile