eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Ghid medical imunologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » pediatrie » imunologie

Imunologie

Trimite pe WhatsApp
Abilitatea organismului de a rezista la invazia microbianä este dependentä de relatia existentä intre imunitatea gazdei si modificärile mediului microbiologic. Imunitatea gazdei implicä un mecanism complex de reactli nespeci-fice si specifice - sistemul imun - care permite gazdei sä recunoascä substantele sträine, sä elimine, sä neutralizeze sau sä metabolizeze aceste substante. Sistemul imun este o retea dinamicä de demente celulare (limfocite T si B, fagocite) si umorale (imunoglobuline, complement, citokine) care, impreunä cu barierele flzice (pielea, mucoasele) asigurä functia primarä de protectie a gazdei impotriva infectülor si malignitätii, asi-guränd homeostazia organismului. Pretul patologic al acestei protectii este alergia, autoimunitatea si respingerea trasplantelor de organe.


    Sindroamele de imunodeficientä

    O anomalie congenitalä sau dobänditä a functiilor imunitare are drept consecintä scäderea mijloacelor de apärare a organismului cu aparitia unor infectii recurente, persistente, neobisnuite, a alergiei, autoimunitätii sau predispozitiei la malignitäü [...]


    Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
    Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
    Termeni si conditii -
    Confidentialitatea datelor - Contact
    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat    Vezi toate intrebarile