eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


IGIENA

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » igiena

Curatarea ficatului


Cateva simptome externe ale unui ficat neingrijit:


a Pistrui, alunite si negi.

a Pete maronii in jurul radacinilor parului.


a Piele rece si umeda pe corp si pe maini.

a Pete galbene la baza limbii.


a Mers cu pasi inegali.

Cauzele proastei functionari a ficatului:


a Consumul excesiv de alimente si lichide.

a Prea mult zahar, dulciuri, fructe si alcool.
a Prea multa grasime animala, mancaruri grase si ulei vegetal in regimul alimentar.
a Consumul indeosebi al produselor rafinate si gatite.
a Prea multa paine proaspata si alte produse fainoase.
a Obiceiul de a manca inainte de culcare sau noaptea.



Sfaturi utile

a Limitati numarul de mese si gustari.


a Nu mancati micul dejun.

a Mancati mai multe legume inabusite (30 - 40% din dieta).


a Mancati mai multa varza murata iarna.

a Mancati mai multa branza de vaci, chefir si lapte batut.
a Mancati numai mancaruri proaspat preparate (nu le reincalziti).
a incercati sa folositi apa din gheata topita ( modulele anterioare) pentru gatit si baut.
Curatarea ficatului trebuie sa fie urmata de curatarea bilei si a pancreasului.
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne. Este "laboratorul chimic" al organismului nostru si functionarea sa influenteaza conditia inimii, a sistemului circulator, organelor digestive, rinichilor, creierului si sistemului limfatic; de asemenea, influenteaza sanatatea fizica. Majoritatea persoanelor care mananca mese combinate necorespunzator au pietre la ficat, particule de colesterol si bilirubina (deseu provenit de la descompunerea eritro-citelor ce nu au fost eliminate din organism din diverse motive), inca de la varsta de cinci ani.
Sunt multe formule care pot imbunatati functionarea ficatului, dar niciuna dintre ele nu are rezultate la fel de evidente ca rezultatul procedurii de curatare. Persoanele care sufera de pietre la fiere mai mult de zece ani, care trebuiau operate, au rezolvat problema definitiv curatandu-si ficatul, fara a mai fi neie de operatie.
Sunt multe cazuri in care starea proasta a ficatului deranjeaza functionarea inimii.
As vrea sa mentionez un astfel de caz din practica mea de terapie naturista. O pacienta de 36 de ani suferea cu inima, arata palida si slaba, suferea de probleme de respiratie si nu putea merge. Doctorii ii sugerasera o operatie: inlaturarea unei parti a aortei si inlocuirea acesteia cu un segment din artera iliaca. Fusese avertizata ca o astfel de operatie are o rata de succes de numai 30 -40%. Ea a venit la centrul nostru de terapie pentru ajutor. Am diagnosticat o ineficienta semnificativa in functionarea ficatului. Ce rost ar fi avut operatia daca sangele din venele ei ramanea contaminat, gros si acid? Chiar daca operatia ar fi reusit, sanatatea ei ar fi revenit la aceeasi conditie in 5 - 7 ani. Un transt ar fi inlaturat simptomele, dar nu ar fi inlaturat si cauza reala - calitatea slaba a sangelui. Odata ce sangele este curat, sistemul care il transporta se va vindeca si el.
Pacienta a urmat procedura de curatare a intestinului gros si trei secvente de curatare a ficatului. in trei luni, parea o cu totul alta persoana - sanatoasa, energica si optimista.
Multi oameni sunt naivi crezand ca nu se poate intampla nimic rau cu ficatul lor. Din experienta proprie si cea a pacientilor, stiu ca aceasta supozitie este o mare greseala. Pietrele la fiere se lipesc foarte bine de ficat. La prima si a doua curatare a ficatului, nu s-a eliminat nicio piatra, ci doar particule de colesterol de culoare verde-inchis si bucati de humus ce semanau cu fragmente dintr-o panza de paianjen. Totusi, a treia operatie de curatare a produs jumatate de borcan de pietre, multa secretie de bila, fulgi negri si alte murdarii. Toti avem acest tip de murdarie in ficat si cantitatea creste odata cu varsta. Daca scapam de ea, ne m simti mai usori si organismul nostru va intineri. Curatarea ficatului este la fel de naturala si necesara ca si curatenia periodica a casei in care locuim.
Pe baza experientei proprii si a altor specialisti in terapie naturista, sunt ferm convins ca procedura de curatare a ficatului nu are efecte secundare atat timp cat se respecta fiecare detaliu al instructiunilor.

Instructiuni pentru curatarea ficatului
Nota: efectul procedurii de curatare depinde de respectarea instructiunilor in detaliu si de completarea tuturor etapelor procedurii.
Etapa 1 - Pregatirea pentru curatare, relaxarea corpului.
Efectul de relaxare poate fi obtinut folosind sauna sau camera cu aburi ori dusuri fierbinti. Trebuie sa fie cel putin doua sesiuni de relaxare (cu 5 - 7 zile inainte de curatare). Scopul este a te incalzi, de a elibera organismul, de relaxare in general. Ultima procedura de acest fel trebuie facuta cu o zi inainte de principala procedura de curatare.
Etapa 2
Mancati in principal numai alimente pe baza de te cu doua-trei zile inainte de procedura. Eliminati toate felurile de carne si peste din regimul alimentar. Singurele produse animale permise sunt ouale, chefirul, iaurtul simplu, laptele batut si branza de vaci.
Etapa 3
Procedura se realizeaza cel mai bine spre sfarsitul saptamanii (vineri seara - sambata dimineata sau sambata seara - duminica dimineata).
Lucruri necesare:
a 225 ml de ulei de te de orice fel (alegerea mea este uleiul din seminte de struguri) - pentru cinci portii de baut.
a sase lamai de marime medie (aproximativ 1 kg).


a un catel de usturoi.

a doua cesti (de 50 ml) din sticla sau plastic (una pentru ulei si alta pentru sucul de lamaie).


a perna incalzita electric.

a un borcan cu capac.


Procedura dureaza doua zile.

Ziua 1


a Mancati ultima masa inainte de ora 14.

a Nu luati nicio gustare dupa ora 14.
a Cand va este foame, beti lichide (sucuri proaspete de morcovi, mere sau apa fiarta sunt cele mai bune).
a Cel mai important, incercati sa nu fiti tensionati. Va veti simti slabit deoarece, pe masura ce organismul se curata, in absenta mancarii absoarbe unele toxine. Puteti merge cat de mult posibil sau puteti face orice activitate fizica. Purtati haine calduroase pentru a preveni pierderea energiei. Daca va doare capul sau va simtiti slabit dimineata, faceti imediat o clisma. Daca nu ajuta, beti o ceasca de apa fiarta cu o lingurita de miere si o lingurita de otet de mere. Folositi pastilele contra durerii doar ca remediu in caz de urgenta.
a inainte sa va duceti la culcare, faceti neaparat o clisma. Folositi aproximativ 1,5 litri de apa cu o jumatate de lingurita de suc de lamaie.
Ziua 2
a Cand va treziti, puteti bea (cu inghitituri mici) un pahar de apa fiarta, fierbinte.
a Faceti o clisma cu 1,5 I de apa, 0,5 linguri de suc de lamaie si faceti o plimbare.
a Puteti bea sucuri inainte de ora 14 (de morcov, mar sau amestecate).
a Deconectati telefonul dupa ora 14; nu faceti nicio treaba in casa sau lucruri legate de serviciu. Evitati orice conversatii neplacute sau situatii stresante; incercati sa evitati orice interactiune.
a Stati culcat de cateva ori, timp de 20 - 30 de minute, intre orele 15 si 18. incercati sa va relaxati, ganditi-va la cele mai placute momente din viata dumneaastra. incalziti ficatul cu o perna electrica (ficatul se afla pe partea dreapta, cam cu un centimetru sub cutia toracica). La ora 18 puneti sticla cu ulei intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a incalzi usor uleiul.
Puneti sase lamai in apa fiarta timp de 10 - 15 minute, pentru a le face mai zemoase.Intre timp, stoarceti sucul de la un catel de usturoi, intr-un borcan, acoperiti cu un capac si puneti-l deoparte. Taiati lamaile in jumatate, stoarceti-le si strecurati sucul. Pregatiti cearsafurile pe care le veti folosi in timpul procedurii.
Pana la ora 18,30, ar trebui sa aveti gata urmatoarele lucruri:
a Doua cesti de 50 ml (una pentru ulei si alta pentru suc de lamaie).


a O perna electrica.

a Ulei-225 ml.


a Suc de lamaie - 150 ml.

La 18,30 faceti un dus timp de zece minute, incalziti bine tot organismul si intindeti-va in pat.
Asigurati-va ca urmati exact toti pasii urmatorului program, de acum inainte:
a Ridicati-va din pat la ora 19; turnati ulei intr-o ceasca (45 ml) si suc de lamaie in cealalta ceasca (30 ml).


a Beti uleiul si, imediat, sucul de lamaie.

a Culcati-va din nou si incalziti ficatul.
a La 19,15 sculati-va, beti ulei (45 ml) si suc de lamaie (30 ml), culcati-va si incalziti ficatul.
a Repetati la fiecare 15 minute, pana cand se termina tot uleiul si sucul de lamaie.
a Daca va este greata (de obicei dupa cea de a patra portie), deschideti borcanul cu usturoi si mirositi-l. Daca greata persista, opriti-va la aceasta etapa. intindeti-va pe partea dreapta, puneti perna electrica pe ficat si cititi sau uitati-va la televizor.
a Cea mai neplacuta perioada va fi intre 21 si 23. Puteti simti arsuri la stomac, slabiciune si transpiratie. Trebuie sa suferiti acest disconfort pentru sanatatea dumneaastra. Persoanele cu un ficat bolnav pot simti ca acesta "respira" (o senzatie usoara de tasnitura in partea dreapta a cutiei toracice).
a Nu va fie frica. Imaginati-va ca puteti rbi cu ficatul dumneaastra. Cereti-i iertare pentru suferinta. Ganditi-va ca ati fost inteles si iertat. Aceasta ar trebui sa va ajute sa va calmati.
a Limitati mersul pe cat de mult posibil intre ora 21 si miezul noptii - stati mai mult intins in pat.
a Cand simtiti miscari intestinale (pe la 1 noaptea), duceti-va la toaleta. Dupa scaun, faceti o clisma si mergeti la culcare, in unele cazuri, miscarea intestinala nu are loc pana dimineata. Daca acest lucru nu se intampla pana la trei, mergeti la culcare. Curatarea ficatului va fi completa cand va treziti.
Organismele noastre au calitati individuale. Aplicati instructiunile si, in acelasi timp, urmariti reactia organismului dumneaastra si judecati singuri.

Cateva remarce suplimentare despre curatarea ficatului
a Unele persoane mita dupa a treia sau a patra portie de ulei. Acesta este un semn ca trebuie curatat intai stomacul. De obicei, acest lucru se intampla dupa prima curatare. Daca vi se intampla, nu va descurajati. Terminati procedura si asteptati rezultatele.

a incercati sa ramaneti calm si relaxat in timpul intregii proceduri. Daca ficatul are de inlaturat multe impuritati, este posibil sa il simtiti miscandu-se, ca si cum ar respira. Nu va speriati, deoarece frica duce la spasme ale canalului biliar si poate cauza, de asemenea, ma.
a Unele persoane se pot simti obosite in dimineata urmatoare. Senzatia ar trebui sa dispara pana seara. in majoritatea cazurilor, oamenii au mai multa energie, putere si pofta de viata cand se trezesc dimineata.
a Daca simtiti greutate in zona ficatului in dimineata urmatoare, procedura trebuie repetata in doua saptamani.
a Persoanele a caror fiere a fost indepartata chirurgical ma intreaba deseori daca pot folosi aceasta procedura. Da, pot si au neie de ea chiar mai mult decat alti oameni.
a Am incercat sa includ cat mai multe detalii posibil in descrierea procedurii, deoarece aceasta inseamna sa facem o mica operatie, fara bisturiu. Trebuie sa fiti bine organizati si pregatiti fizic.
a Daca va simtiti slabiti sau va este greata de la ulei, mirositi din cand in cand sucul de usturoi pe care l-ati pregatit mai devreme.

As dori sa fac un rezumat rapid al etapelor procedurii:
Ziua 1
a Nu mancati nimic pana dupa ora 14. Beti suc de morcovi sau suc de mere - limitati cantitatea la jumatate de pahar odata.


a Faceti o clisma seara.

Ziua 2


a Faceti o clisma dimineata.

a Puteti bea sucuri inainte de ora 14.


a incalziti ficatul intre orele 15 si 17.

a Faceti un dus la 18,30.
a La 19, 19,15, 19,30, 19,45 si 20,00, beti 45 ml de ulei, urmat de 30 ml de suc de lamaie.
a incalziti ficatul intre 20 si 23. incercati sa faceti cat mai putina miscare cat mai putin posibil.
a Dupa miscarile intestinale dintre orele 1 si 3, faceti o clisma.
a Faceti o alta clisma cand va treziti dimineata.
a Mancati un mic dejun usor (fructe si legume, alte produse pe baza de te, cereale). Puteti manca o supa de legume la cina, cartofi copti sau fierti cu salata de legume verzi sau orez si legume fierte etc. incepand cu a doua zi, adaugati treptat noi alimente in meniu.


De cate ori putem curata ficatul?

Prima curatare este cea mai dificila si foloseste cea mai multa energie. De obicei, se elimina multa secretie biliara veche, humus, fire albe si impuritati verzi - nu se elimina intotdeauna si pietre. Absenta pietrelor nu inseamna ca procedura nu a avut succes. inseamna doar ca ficatul are multe impuritati - pietrele se r elimina in procedurile de curatare urmatoare. A doua curatare este mai usoara. Trebuie facuta la trei-patru saptamani dupa prima, iar urmatoarele din trei in trei luni. in primul an, trebuie facute 4-7 proceduri. Dupa aceea, continuati cu o singura procedura pe an. Poate va intrebati de ce primele patru proceduri se fac la intervale asa de scurte. Ficatul are patru parti si prima procedura curata prima parte, a doua curata a doua parte si asa mai departe. Daca va schimbati regimul alimentar, procedurile urmatoare r elimina din ce in ce mai multe pietre. Pietrele acumulate de-a lungul anilor au devenit rotunde (ca pietrele de la malul marii) si si-au adaptat forma la cea a canalului biliar. De aceea nu cauzeaza intotdeauna durere, dar totusi intervin in functionarea normala a ficatului. Procedura de curatare sparge intai pietrele, le misca si le face sa isi schimbe forma. Procedurile urmatoare pot inlatura cu usurinta pietrele.
Cuvantul "pietre" nu descrie cu exactitate materia despre care rbim. Ele sunt de fapt bucati de marimea unui bob de mazare, fasole, cateodata si de marimea unei nuci, cu o textura asemanatoare cleiului.



Alte materiale medicale despre: IGIENA

Fara indoiala, stim mai multe despre curatarea externa a corpului decat despre cea interna, insa aceasta nu are intotdeauna efectele asteptate. Spalar [...]
Majoritatea produselor toxice din organism sunt eliminate prin aparatul renal si prin intestinul gros, de aceea este absolut necesar ca si acestea sa [...]
Cateva dintre simptomele unui intestin gros murdar: consti-pare, balonare, eczeme ale pielii, cosuri, alergii, pete negre pe dinti, strat gri al limbi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre igiena

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile