eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Ginecologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » ginecologie

Infectia pelvina


Infectia pelvina afecteaza trompele fallopiene putind fi implicate ovarele si parametrul. 90% din infectii se transmit sexual cel mai frecnt cu Chlamidia (60%; multe sunt asimptomatice - dar infertilitatea si sarcina ectopica pot rezulta ca urmare a infectiei) si gonococ. Bacteriile ce colonizeaza trompele infectate sunt de obicei diferite de cele ale ecto-cervixului, aparand de cele mai multe ori in numar crescut. 10% apar dupa nastere sau prin instrumentar necorespunzator (insertie de sterilei, avort) sau pot fi streptococice. Infectia poate disemina din tractul intestinal In timpul unei apendicite (Gram - si bacterii anaerobe) sau pe cale hematologica (tuberculoza).
Salpingita Pacientele cu salpingita acuta se simt rau, prezinta durere, febra, spasmul muschilor abdominali in etajul inferior (pentru a sta cat mai conforil, persoana sta intinsa pe spate cu picioarele flec-tate), plus cervicita cu secretie vaginala profuza, purulenta sau hemora-gica. Greata si varsaturile sugereaza peritonita. Instigheaza sensibilitatea suprapubiana sau fenomene de peritonita, excitatia cervicala si sensibilitatea la nilul fornixului. De obicei, apare bilateral dar poate fi mai grava intr-o singura parte. lnfecia subacuta poate fi usor trecuta cu derea si pentru confirmarea diagnosticului este necesara laparoscopia.


Tratament

Tratamentul prompt efectuat minimalizeaza complicatiile. la probe endocervicale si intrauretrale. Fa hemoculturi si prescrie antibiotice daca persoana nu se simte bine. Are nevoie de odihna, ingestie corespunzatoare de lichide si antibiotice ex. doxicilina 100 mg/24 h PO (substituie eritromicina 300 mg/6 h PO in cazul sarcinii) si metronidazol 400 mg/8 h PO. Terapia acopera gonococul, dar daca apare In culturi este bine sa se adauge penicilin procaina 4,8 g IM cu probenecid 1 g PO. Instigheaza partenerii si asigura-te ca urmeaza tratamentul (cere ajutorul clinicii genito-urinare).
Complicatii Daca raspunde slab la antibiotice, instigheaza cu ajutorul laparoscopiei. Pacienta poate aa un abces (drenajul via fornixul posterior previne perforatia, peritonita si septicemia - dar este posibil sa fie necesara laparotomia). Tratamentul inadecvat sau amanat duce la o infectie cronica si la blocaj tubar de durata (12% infertilitate dupa un episod, 23% dupa doua, 54% dupa trei). Sfatuieste ca bariera contraceptiva protejeaza impotriva infectiilor. Rata sarcinii ectopice creste de 10 ori la cele ce doresc o sarcina.
Salpingita cronica Insuficient instigata, recunoscuta sau tratata, devine cronica. Inflamatia duce la fibroza, deci adeziunile se dezvolta intre organele pelvine. Trompele pot fi destinse de puroi (piosalpinx) sau de fluid (hidrosalpinx).
Durerea pelvina, menoragia, dismenoreea secundara, secretia si dis-pareunia profunda sunt cateva simptome. Poate aparea depresie psihica.

Cauta masele tu bare, sensibilitatea si uterul retrorsat fix. Laparoscopia diferentiaza infectia de endometrioza. Tratamentul este nesatisfacator. Considera o antibioterapie cu spectru larg pe termen lung (ex. tetraciclina 250 mg/6 h PO, lh inaintea mesei, timp de 3 luni), diatermie cu Unda scurta, analgezie pentru durere si sfat medical. Singurele tratamente benefice sunt menopauza si indepartarea chirurgicala a tesutului infectat.



Alte materiale medicale despre: Ginecologie

Infectiile urinare joase de tip cistita sint la fel de frecvente ca si infectiile cailor aeriene superioare. Infectia urinara reprezinta unul din f [...]
Introducere Acum aproape 15 ani s-a discutat pentru prima oarA in lumea medicalA despre o boalA nouA. La acea vreme nimeni nu bAnuia ce consecin [...]
O idee noua isi croieste drum in comunitatea medicala internationala : aceea ca SIDA apare dupa ce organismul a fost supus unui stres oxidativ intens, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre ginecologie

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile