eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile intestinului subtire

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » bolile intestinului subtire

Periviscerite

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Sint procese secundare unor suferinte inflamatorii sau ulcerative de la nivelul tubului digestiv, al glandelor anexe sau de la organele genitale la femei. Orice suferinta viscerala abdominala va antrena pe cale limfatica mezenteral si peritoneul, cu interesare poliviscerala. Locul de plecare poate fi : pe partea dreapta a abdomenului, de la stomac si duoden (gastrite cronice, olcer), cai biliare, pancreatite, apendicita cronica, tiflita, ileita ; pe partea stinga, de la sigmoidite, colite descendente; pe ambele parti, de la procesele inflamatorii genitale la femei si de la peri-tanita tuberculoasa torpida.
Terapia va trebui sa tina cont de existenta unor factori fa-rizanti : predispozitia (diateza fibroplastica) si interventiile chirurgicale intraabdominale efectuate in prezenta unor procese inflamatorii active, operatiile "oarbe" asa-zise estetice, pe zona ceco-apendiculara.
Tinind cont de simptomatologia proteiforma si dificultatea tratamentului acestor suferinte, se impun unele masuri de profilaxie, care r viza : 1. Tratamentul corect al suferintelor viscerale cauzatoare. 2. Evitarea interventiilor chirurgicale intraabdominale (i'i deosebi pe apendice, cai biliare si organe genitale la femei) in puseu inflamator subacut, cind urgenta nu reclama interventii. 3 In cazul interventiilor chirurgicale este necesara o hemostaza buna, evitarea traumatizarilor de tesuturi si peritonizare buna.
Tratamentul curativ este complex, reclama o individualizare si multa rabdare. In perioadele de crize dureroase se recomanda repaus la pat sapte•zece zile, repaus postalimentar cu clinodigestie ventrala : alimentatie fractionata, un regim alimentar adecvat in tunctie de suferinta preponderenta (biliara, duodenala, cecala, constipatie, diaree). In caz de hipofermentie digestiva se indica tratamentul substitutiv cu fermenti corespunzatori.
Daca exista probe de activitate inflamatorie se instituie terapia e*rtizonica sau cu ACTH : cure de 14•20 zile, cu doze similare ce-i#r din peritonita tuberculoasa. In intervalul dintre serii se pot administra medicamente antireumatismale : Alindor, Butazolidin, Aspirina in cure scurte de zece zile si in asociere cu vitaminele C, P. A si D. Durerile se r calma cu anticolinergice, antispastice si analgezice, codeina. Se r combate meteorismul ( "dispepsia gazoasa"), diareea si constipatia. Pentru redresarea starii de nutritie se dau anabolizante : Naposim, Madiol (cite 2 lete/zi, dupa mesele principale). In prezenta starilor nevrotice (pe fondul stazei duodenale) se va prescrie insulina 10 u.i., cu 1/2 ora inaintea mesei de prinz. Simptomatic, se r combate greturile si varsaturile cu Emetiral, iar insomnia cu Ciclobarbital, Noxiron. Efecte farabile se pot obtine si prin fizioterapie : zece ultrascurte sau ultraviolete pe regiunea abdominala, comprese umede calde, cataplasme cu namol sau parafina, radioterapie in cazurile foarte dureroase. Se pot prescrie cure balneare la Bazna, Felix, Eforie, Vatra-Dornei. Tratamentul chirurgical (interventii si reinterventii) se r face numai in caz de necesitate (stenoze, ocluzii).Alte materiale medicale despre: Bolile intestinului subtire
Adenocarcinomul este, de regula, o tumora stenozanta ("in inel") si se localizeaza mai frecvent la cele doua extremitati ale intestinului subtire, ile [...]
Se intelege ansamblul tulburarilor secundare poluarii microbiene in intestinul subtire (normal steril), rezultat prin modificarea motricitatii intesti [...]
Este polipoza intestinala asociata cu o pigmentare melaninica mucocutanata a pacientului. Manifestarea clinica principala este recidiva atacurilor de [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile intestinului subtire


  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile