eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile intestinului subtire

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile intestinului subtire

Periviscerite


Sint procese secundare unor suferinte inflamatorii sau ulcerative de la nivelul tubului digestiv, al glandelor anexe sau de la organele genitale la femei. Orice suferinta viscerala abdominala va antrena pe cale limfatica mezenteral si peritoneul, cu interesare poliviscerala. Locul de plecare poate fi : pe partea dreapta a abdomenului, de la stomac si duoden (gastrite cronice, olcer), cai biliare, pancreatite, apendicita cronica, tiflita, ileita ; pe partea stinga, de la sigmoidite, colite descendente; pe ambele parti, de la procesele inflamatorii genitale la femei si de la peri-tanita tuberculoasa torpida.
Terapia va trebui sa tina cont de existenta unor factori fa-rizanti : predispozitia (diateza fibroplastica) si interventiile chirurgicale intraabdominale efectuate in prezenta unor procese inflamatorii active, operatiile "oarbe" asa-zise estetice, pe zona ceco-apendiculara.
Tinind cont de simptomatologia proteiforma si dificultatea tratamentului acestor suferinte, se impun unele masuri de profilaxie, care r viza : 1. Tratamentul corect al suferintelor viscerale cauzatoare. 2. Evitarea interventiilor chirurgicale intraabdominale (i'i deosebi pe apendice, cai biliare si organe genitale la femei) in puseu inflamator subacut, cind urgenta nu reclama interventii. 3 In cazul interventiilor chirurgicale este necesara o hemostaza buna, evitarea traumatizarilor de tesuturi si peritonizare buna.
Tratamentul curativ este complex, reclama o individualizare si multa rabdare. In perioadele de crize dureroase se recomanda repaus la pat saptezece zile, repaus postalimentar cu clinodigestie ventrala : alimentatie fractionata, un regim alimentar adecvat in tunctie de suferinta preponderenta (biliara, duodenala, cecala, constipatie, diaree). In caz de hipofermentie digestiva se indica tratamentul substitutiv cu fermenti corespunzatori.
Daca exista probe de activitate inflamatorie se instituie terapia e*rtizonica sau cu ACTH : cure de 1420 zile, cu doze similare ce-i#r din peritonita tuberculoasa. In intervalul dintre serii se pot administra medicamente antireumatismale : Alindor, Butazolidin, Aspirina in cure scurte de zece zile si in asociere cu vitaminele C, P. A si D. Durerile se r calma cu anticolinergice, antispastice si analgezice, codeina. Se r combate meteorismul ( "dispepsia gazoasa"), diareea si constipatia. Pentru redresarea starii de nutritie se dau anabolizante : Naposim, Madiol (cite 2 lete/zi, dupa mesele principale). In prezenta starilor nevrotice (pe fondul stazei duodenale) se va prescrie insulina 10 u.i., cu 1/2 ora inaintea mesei de prinz. Simptomatic, se r combate greturile si varsaturile cu Emetiral, iar insomnia cu Ciclobarbital, Noxiron. Efecte farabile se pot obtine si prin fizioterapie : zece ultrascurte sau ultraviolete pe regiunea abdominala, comprese umede calde, cataplasme cu namol sau parafina, radioterapie in cazurile foarte dureroase. Se pot prescrie cure balneare la Bazna, Felix, Eforie, Vatra-Dornei. Tratamentul chirurgical (interventii si reinterventii) se r face numai in caz de necesitate (stenoze, ocluzii).
<
/div>


Alte materiale medicale despre: Bolile intestinului subtire

Adenocarcinomul este, de regula, o tumora stenozanta ("in inel") si se localizeaza mai frecvent la cele doua extremitati ale intestinului subtire, ile [...]
Se intelege ansamblul tulburarilor secundare poluarii microbiene in intestinul subtire (normal steril), rezultat prin modificarea motricitatii intesti [...]
Este polipoza intestinala asociata cu o pigmentare melaninica mucocutanata a pacientului. Manifestarea clinica principala este recidiva atacurilor de [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile intestinului subtire

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile