eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile copilariei

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » bolile copilariei

Varsaturile

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Varsaturile
Varsaturile sunt foarte frecvente la copii. Stomacul reactioneaza de cele mai multe ori la mancare, insa uneori si la virusi sau la bacterii. Starile de rau, durerile abdominale si rsaturile stau la baza multor altor boli (de copii). La sugarii care scuipa dupa fiecare masa, poate fi vorba de o crampa la stomac sau de colici gastrice sau abdominale. Durerile abdominale si rsaturile pot sta la baza unei enterite. Dupa o prabusire se poate vorbi de aceleasi simptome ca la o comotie cerebrala. Varsaturile, starile de greata, durerile de cap si intepenirea cefei ne duc cu gandul la o meningita. De cele mai multe ori, insa, rsaturile sunt insotite de diaree -ceea ce inseamna ca pur si simplu, copilul si -a deranjat stomacul.Cum ajutam copilul: Copin mici (sub 1 an) sunt tinuti la regim alimentar (saruri). Daca copin sunt mai mari de 1 an, putem sa-l ajutam cu Cola (lichide carbo-gazoase). Acestea au antajul ca sunt placute de copii. Cola linisteste peretele stomacului (gastric).Daca si dupa saruri, copilul mai rsa inca, chiar daca nu mai are nimic in stomac, trebuie sa i se dea un supozitor impotri rsaturilor.

Sa mergem ia medic
Daca rsaturile nu contenesc si apar simptomele deshidratarii ( "Diareea"), trebuie sa duceti copilul la medic. Duceti-I la medic si daca apar alte simptome care n-au fost descrise aici.

Alte materiale medicale despre: bolile copilariei
Eliminarea exploziva a continutului gastric, prin cavitatea bucala. Simptomul caracteristic unor boli (intoxicatii alimentare, boli infectioase, u [...]
Varsatura este un act reflex, constand din expulzia fortata a continutului gastric prin gura, determinata de inchiderea pilorului, relaxarea [...]
Definitii Varsatura inseamna expulzia fortata a continutului gastric prin gura. Pentru clinician este importa [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile copilariei

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile