eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicina generala

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » medicina generala

Mica farmacie a familiei


In orice gospodarie trebuie sa existe un loc ferit de copii, unde sa existe tot ce este necesar in caz de imbolnare. Am aratat pericolul folosirii seringilor nesterilizate in transmiterea hepatitei rale tip B sau a rusului HIV.
Seringi de unica folosinta pot fi gasite, de vanzare, la orice farmacie.In \"trusa\" familiei vor exista seringi de diferite marimi: 2 ml, 5 ml, 10 ml, 20 ml, prevazute cu ace sterile mai mici, pentru copii si mai mari pentru adulti.

Nu va recomandam sa efectuati injectii daca nu ati urmat un curs de \"Cruce Rosie\" sau nu sunteti suficient de instruiti, se pot provoca injectite, paralizii de sciatic, mai ales daca injectia nu se face profund si in loc corect.

- Termometre. Acesta se pastreaza in cutii speciale iar capatul cu mercur se inveleste intr-un tifon sau vata imbibata cu alcool, o data, pentru a nu se sparge si apoi pentru a fi dezinfectata.
La copilul mic termometrizarea se face in rect si se scad 4A pentru a afla temperatura optima. Vorbim de subfebrilitate 375 - 38, febra moderata: 38 - 385, febra mare peste 385.

Termometrizarea la copin mari si la adulti se face subaxilar timp de 5 minute.In trusa vor exista termometre separate pentru termometrizarea rectala si axilara!
Recomandam ca in camera sugarilor sa aveti termometre de camera, eventual termometru de baie.In orice familie vor exista, in dulapiorul special, urmatoarele medicamente:
- antitermice: Aspirina, Paracetamol lete, supozitoare cu Aminofenaza, Paracetamol pentru sugari (0,125 gr pentru sugari si 0,250 gr pentru copii).

- supozitoare cu glicerina pentru sugari pentru a interveni in orice caz de constipatie.
Recomandam ca supozitoarele de orice fel sa fie pastrate in frigider.
- antispastice: Papaverina lete sau fiole, Scobutil, Foladon, Lizadon (pentru copii mari si adulti,).
- sedative: Fenobarbital de 0,015 g pentru sugari si de 0,010 gr pentru copin mai mari si adulti, (este indispensabil pentru combaterea convulsiei.) Romergan sirop pentru copii, solutii calmante pentru sugari recomandate de medic
- antiemetice (antivomitive): Metroclopramid, lete sau solutie, Clordelazin, Emetiral, Torecan (acestea din urma se dau copiilor peste 7 ani.)
- antibiotice: se vor pastra in casa 1-2 flacoane de penicilina sau ampicilina injecila pentru a fi administrate de medic in caz de urgenta; ser fiziologic, apa distilata, penicilina \"V\". Nu faceti depozite de antibiotice pe care sa le administrati singuri! Numai medicul va va prescrie felul medicatatiei si dozei.

Nu este cazul sa faceti medicatie copilului dvs.! Chiar daca, copilul are febra nu ii administrati o capsula de ampicilina sau eritromicina, febra nu va scade imediat. Efectele antibioticului ss vor simti abia dupa 1-2 zile. Faceti mai bine daca ii administrati Aspirina sau Paracetamol, impachetari, Fenobarbital, lichide.
- antidiareice: Saprosan drajeuri, de 0,010 gr pentru sugari si 0,10 gr pentru copii si adulti. Saprosanul pentru sugari se administreaza 1 drajeu pentru fiecare kg al sugarului; Carbonat de calciu (se administreaza 2-3 pliculete sau 3 x un varf de cutit intr-o lingurita cu ceai), glucoza sau zaharina pentru indulcirea ceaiului de menta.
- antialgice: Aspirina pentru sugari si copii mici, Algocalmin, fasconal, piafen, pentru copii mai mari.
- unguente cu antibiotice: Nidoflor, Tetraciclina, unguent oftalmic.

- spray pentru arsuri cu bioxiteracor. unguente cu jecolan, neopreol.
- antitusive: brofimen solutie, sirop de patlagina, ceaiuri pectorale.
- solutii dezinfectante cu: rivanol, apa oxigenata, iod, alcool sanitar, cloramina, hipermanganat, bromocet.
-pudre dezinfectante si sicaave: saprosan, neobasept. -fesi si pansamente sterile.
- vata. -foarfeca.


- leucoplast.

Medicamentele vor fi corect etichetate, bine inchise, si verificate daca isi schimba aspectul sau culoarea, daca sunt expirate (majoritatea au termen de garantie 3 ani sau au termenul de expirare inscris pe cutie.

Cele vechi vor fi aruncate si inlocuite cu cele noii
Nu faceti depozite de tamine, calciu si nu le administrati In exces! Si excesul dauneaza la fel de mult ca si lipsa lor.
Exista parinti care se prezinta la medic fara copil si solicita reteta, pe motiv, ca copilul are febra sau \"rosu in gat\" si vor sa-l trateze cu \"Eritromicina\" sau \"Biseptol\". Este o grava lipsa de educatie! Medicul nu va sti niciodata sa-i prescrie medicamente bolnavului decat daca il consulta! Nu toti copin reactioneaza la fel si nu trebuie sa-i administrati copilului dvs. un medicament numai pentru ca ati auzit ca ii face bine \"vecinului\".

Parintii au tendinta de \"polipragmazie\" - administrarea mai multor medicamente cu acelasi efect. Noroc ca, copilul le vomita si scapa de intoxicatia cu medicamente.
In ultimul timp se recomanda copiilor siropuri cu antibiotice, placute la gust, pe care parintii trebuie sa le prepare acasa, cu apa fiarta si racita. Respectati indicatia de pe flacon si nu utilizati decat doza necesara. O data, acest sirop dizolvat, se va administra 5-7 zile, dupa care se arunca. Nu se pastreaza siropurile cu infuzii sau decocturi, decat in frigider si nu mai mult de 3-4 zile.

Nu dati copiilor sa se joace cu seringi folosite, pericol de intepare si infectare! Cei care sunt alergici la medicamentul respectiv, pot face chiar \"soc\" la atingerea unei cantitati mici de substanta ramasa pe seringa.
Orice medicament, chiar si taminele se tin intr-un dulapior inchis si asezat cat mai sus pentru a nu permite accesul copiilor.
Alte materiale medicale despre: Medicina generala

Multi oameni cu afectiuni aparent minore isi viziteaza generalistul, in primul rand, desi generalistii nu au un monopol suficient al acestora pentru a [...]
Prepararea unei fese ghipsate - pe neted(scandura, masa) se desfasoara fasa pe o portiune de aproximativ 50 cm(cel care executa ghipsarea [...]
In orice gospodarie trebuie sa existe un loc ferit de copii, unde sa existe tot ce este necesar in caz de imbolnavire. Am aratat pericolul folosirii s [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicina generala

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile