eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli cerebrale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli cerebrale

Insomnia


Insomnia

INSOMNIA


Tulburare a somnului prin imposibilitatea de a adormi, fie prin trezirea dupa o perioada scurta de somn (1-2 ore de la adormire). Pot apare la surmenaj fizic sau intelectual, boli acute in curs de evolutie (astma, cardiopatie, climacteriu, dischinezie, migrena, etc). dar pot apare si in: nevroze, toxicomanii minore (cu cafea, cacao, ciocolata, pepsi) sau din acuza anumitor medicamente sau din cauza anumitor profesii care datorita programului deregleaza ritmul somn-veghe (ture de noapte, etc).


Pentru a putea deci trata acestea se impun conditii foarte variate in functie de cauza care a produs aceasta dereglare. Aceasta este bine sa fie inlaturata pe cat posibil. Se indica inainte de adormire o perioada de relaxare. Nu se indica somnifere deoarece acestea nu fac decat sa deregleze si mai rau organismul creand o stare permanenta de somnolenta. Acestea se dau numai la indicatia medicului curant.


Trebuie ordonata viata bolnavului-culcare si trezire la ore regulate, etc. pranzurile sa nu fie luate cu variatie mare de la o zi la alta. Sa se culce la maximum 1-2 ore dupa masa de seara.


Se vor evita mesele de seara si mai ales nu se vor consuma seara mezeluri, conserve, carne de vanat, mazare, fasole, orez, oua, branzeturi fermentate, cafea, cacao, cola, pepsi. Cina va fi usoara cu cantitati mici de carne slaba sau chiar fara, salata cat de multa pentru ca in aceasta exista o substanta care ajuta atat la calmarea nervoasa cat si la somn. Se va consuma lapte, ceai de tei sau alte te medicinale. Ceaiul de capra seara este cel mai indicat mai ales daca se consuma caldut.



Dupa mesele de seara este bine sa se faca o plimbare sau chiar alergari usoare.

Inainte de culcare se recomanda un dus cu apa rece sau o frectie pe spate cu un prosop muiat in apa rece apoi stors.

Se mai poate adauga bai calde cu esente de levantica sau brad inainte de culcare.

Imbracamintea cu care se culca va fi lejera.

Se poate pune sub perna conuri de hamei, frunze de menta, sulfina, roinita sau fan de padure.

O data culcat se elimina cat mai multi excitanti din mediu, deci : intuneric, liniste, eventual se astupa chiar urechile peste noapte. Pentru eliminarea preocuparilor psihice bolnavul este indemnat sa-si destinda sistematic toate grupele musculare pe rand: se numara apoi in gand de la 1 la 1000 si inapoi.

Uneori este indicata schimbarea mediului.

Se pot folosi decocturi sau infuzii din: anason, angelica, arnica, busuioc, cais, cartof, ceasornic, ciubotica cucului, cretusca, crin alb, dafin, dumbravnic, Ginseng, hamei, iarba-matei, levantica, limba boului, mac, maghiran, mar, marar, musetel, nuc (fructe), nufar alb, orz, ovaz, paducel, pelin, porumbar, praz, rachita, roinita, rozmarin, ruscuta, salata, salcie, salcam, schinduf, sfecla rosie, sovarf, sulfina, sunatoare, sofran, talpa gastei, toporas, tei, telina, urzica moarta alba, valeriana, vinarita, virnant frunze de zmeur.

Se va folosi una sau mai multe din aceste te. In cazul in care se prefera consumul ceaiului se va folosi 1 lingurita de ta maruntita si se vor putea consuma 2-3 cani pe zi.

In cazurile cronice sau cand nu se reuseste sa se rezolve cu aceste ceaiuri se vor adauga tincturi din una dintre tele de mai sus. Se va incerca prin testate deoarece fiecare organism este alt fel conceput si poate reactiona la una din aceste tincturi. Se va incepe prin administrarea a 10 picaturi sau se poate creste doza pana la o lingurita luata cu 1 ora inainte de culcare.

Se pot de asemenea folosi combinatii de mai multe te, caz in care sunt mai eficiente ceaiurile sau tincturile care sunt mult mai eficiente pentru ca isi fac efectul mult mai repede ca ceaiurile, practic la 15 minute de la ingerare acestea se regasesc in circulatia sangelui.

In cazul cand la baza insomniei se afla o afectiune organica a viscerelor sau a sistemului nervos sau cand exista o tulburare psihica (nevroza, psihoza, toxicomanie, stare astenica) se impune de la inceput tratamentul paralel al acesteia, pentru ca in alt fel nu se va rezolva nimic si tratamentul nu va da nici un rezultat. In toate cazurile cronice se va incerca tratamentul cu tincturi simple sau cu combinatii ale acestora.

Se incearca un leac simplu la inceput: o cana de lapte cald (contine triptofan care ajuta celulele nervoase sa fabrice serotonina care este implicata in mecanismul somnului) eventual in care s-au fiert coji de mere si se bea caldut. Se poate indulci cu miere in special cu cea de tei care si ea este indicata in insomnii.



S-a dovedit de asemenea ca vitamina B6 influenteaza favorabil somnul si aceasta se gaseste in germeni de grau, deci acestia este indicat sa se consume si la aceasta afectiune, dar se mai gaseste aceasta vitamina si in boabele de fasole, de soia, de porumb, drojdie de bere si ficat.

Se poate consuma seara cate 10-l5 nuci pentru ca acestea contin acid elagic care este un bun sedativ si se poate da fara nici o teama.

De asemenea se poate consuma seara mandarine pentru ca acestea contin brom care de asemenea este un sedativ puternic sau salata verde sub forma de suc tot ca sedativ.

Un alt sedativ simplu este ceapa care se poate folosi de asemenea seara fara teama. In cazul in care aceste remedii simple nu au ajutat, abia atunci se va trece la un tratament cu alte produse indicate mai sus. Acelasi efect il are si ceapa fiarta. Se fierbe 1-2 cepe si se consuma apoi lichidul. Ca sa fie mai eficienta se fierbe in lapte.





Alte materiale medicale despre: Boli cerebrale




impouiva insomniei este benefica mierea de albine. O bautura ideala pentru un somn linistit o constituie o ceasca cu lapte fierbinte, indulci [...]
Tulburare de somn caracterizata fie prin imposibilitatea de a adormi, fie printr-o trezire dupa scurta si insuficienta perioada de somn (1-3 ore d [...]
Este foarte frecventa, fie din cauza faptului ca femeile insarcinate isi gasesc cu greu o pozitie confortabila in pat, fie din cauza arsuril [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli cerebrale

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat



    Vezi toate intrebarile