eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Insomnia


Insomnia


Tulburare de somn caracterizata fie prin imposibilitatea de a adormi, fie printr-o trezire dupa scurta si insuficienta perioada de somn (1-3 ore de la adormire). Insomnia poate avea o etiologie riata, ea fiind cauzata de durere, anxietate, tensiune, frica, sau de abuz de cafea, de psihostimulatoare, de alcool etc.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuiocul, hameiul, hreanul, izma, lamaia, lentica, macesul, macul, maghiranul, malaciunea, musetelul, paducelul, pinul, portocalul, roinita, salcia, sulfina, sorvul. talpa gastii, teiul, urzica moarta, leriana, vinarita.


Retete utilizate

UZ INTERN: Hameiu] - infuzie dintr-o lingura de conuri. la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Lentica - infuzie dintr-o lingurita de fiori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1 -2 cani pe zi.
Maghiranul - infuzie din 5 g ta maruntita sau pulbere din ta, la 100 ml apa clocotita. Apa se toarna, peste ta, intr-o cana. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se filtreaza. Se ia cate o lingurita, la 2-3 ore.
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, flori sau fructe, la o cana cu apa fierbinte (250 ml). Se bea seara, inainte de culcare.Tinctura preparata din 20 g frunze, llori sau fructe, macerate timp de 10 zile, in 100 ml de alcool 60A. Se iau 10-l5 picaturi, de 3 ori pe zi, ultima data inainte de culcare.
Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15 minute. Se iau 3 linguri pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se bea seara, inainte de culcare.
Talpa gastii - infuzie din 3 linguri de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se iau 3-5 linguri pe zi (dintre care 1-2 inainte de culcare). Tinctura preparata din 20 g de ta, macerata 7-8 zile, in 100 ml alcool de 70A. Se iau cate 20-40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi.


Teiul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Valeriana - infuzie dintr-o lingurita de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se bea inainte de culcare.
Vinarita - infuzie din 2 lingurite de pulbere ta, peste care se toarna o cana cu apa rece (200 ml). Se lasa de mai multe ori sa dea in clocot si apoi se strecoara. Se bea, seara, cate o ceasca.

Ceaiuri complexe
1. Tei - flori (40 g), Hamei - conuri (30 g), Talpa gastii - ta (20 g), Valeriana -radacina (20 g), Paducel - fructe (20 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
2. Tei- flori (40 g), Hamei - conuri (30 g), Talpa gastii - ta (30 g), Valeriana -radacina (20 g), Sorv - ta (20 g). Mac - capsule (20 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa. Cantitatea se bea seara, inainte de culcare.
3. Paducel - flori (10 g), Tei - flori (20 g), Mataciune - ta (20 g), Talpa gastii -ta (40 g), Sorv- ta (10 g). Infuzie din 1-2 linguri de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Valeriana - radacina (40 g), Lentica - flori (30 g), Musetel - flori (15 g). Izma -frunze (15 g). Infuzie dintr-o lingurita de de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea cu o jumatate de ora inainte de culcare.
5. Busuioc - ta (30 g). Maces - flori (30 g), Lamai - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, seara, la culcare.
6. 5a/rie - scoarta (40 g), Musetel - flori (40 g), Paducel - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, inainte de culcare.
7. Valeriana - radacina (20 g). Hamei - conuri (20 g), Roinita - frunze (20 g), Musetel - flori (40 g), Paducel - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, inainte de culcare.
8. Valeriana - radacina (10 g). Se macereaza 6 ore, in 500 ml apa rece, apoi se fierbe 5 minute si se adauga cate o jumatate de lingurita conuri de Hamei, frunze de Roinita si ta de Sunatoare. Se bea o cana, la culcare.UZ EXTERN:
Hreanul - radacina rasa aplicata, sub forma de cataplasma, pe glezne. Lentica - infuzie din 100 g de flori, la 3 litri de apa, care se adauga in apa de baie. Decoct dinlr-un amestec de ulei de Lentica cu alcool (in cantitati egale), din care se adauga 3-4 g la baie. Pinul - bai generale calde cu ace de pin. Teiul - infuzie din 150 g de flori, la 2-3 litri de apa, care se adauga in apa de baie.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale
Trezirea dupa un somn de numai 2-3 ore sau imposibilitatea de adormire, determinate de cauze diferite. I-dentificarea cauzelor si indepartarea lor [...]
Poate aparea ca urmare a fluctuatiilor hormonale si devine cu adevarat suparatoare daca este insotita de transpiratie nocturna abundenta. [...]
Este foarte frecventa, fie din cauza faptului ca femeile insarcinate isi gasesc cu greu o pozitie confortabila in pat, fie din cauza arsuril [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile