eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Stiati ca

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NUTRITIE » stiati ca

Ciocolata cat e de sanatoasa?

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Ciocolata cat e de sanatoasa?

Advertisements


              Cacaoa contine 41% lipide si 19% proteine. Lipidele din cacao formeaza untul de cacao, care poate fi adaugat in amestecul de baza si separat de celelalte componente ale pudrei de cacao. Citeste, asadar, lista ingredientelor. Din ea poti afla ce lipide s-au folosit la fabricarea ciocolatei. Cel mai important este ca untul de cacao sa fie cat mai la inceputul listei ingredientelor. Intr-o ciocolata buna nici masa sau pudra de cacao nu trebuie sa lipseasca, cu exceptia ciocolatei albe care prin definitie nu contine aceste ingrediente. Apoi urmareste continutul in lapte praf integral sau grasime din lapte. Pentru a fi cat mai gustoasa, ciocolata trebuie sa aiba mult lapte. Te poti orienta dupa urmatoarea regula: cu cat un ingredient are o pondere mai mare, el este trecut mai in fata in lista ingredientelor. In cazul in care nu in lista nici grasime din lapte sau lapte integral si nici unt de cacao, inseamna ca ciocolata contine prea putina sau deloc grasime din cacao, iar cantitatea necesara de lipide a fost acoperita prin folosirea a diverse uleiuri vegetale hidrogenate (un fel de margarina).

              De asemenea, alta regula a etichetarii, este ca atunci cand un ingredient este accentuat la etichetare prin cuvinte sau desene sau apare in denumirea sub care este vandut produsul, conferind astfel produsului caracteristici specifice, pentru a nu induce in eroare consumatorul la achizitionarea acestora, trebuie declarata obligatoriu cantitatea acestui ingredient, exprimata in procente, determinata la momentul introducerii acestuia in fabricatie.              Astfel, ciocolatele care nu au specificat continutul minim de lapte, care este obligatoriu pentru sortimentele de ciocolata cu lapte, nu le vom lua in considerare la modulul „ continut lapte'.

 

Africana

Heidi

Kandia

Laura

Milka

Poiana

Primola

Continut minim de lapte

4,6%

 

Cantitate imposibil de evaluat

Cantitate imposibil de evaluat

Cantitate imposibil de evaluat

Mult

14%

Mult

14%

Cantitate imposibil de evaluat

Continut minim de cacao in substanta uscata

10%

masa si pudra de cacao

30%,

in special unt de cacao

37,5%,

in special unt de cacao.

11,5%

masa si pudra de cacao

30%,

in
special unt de cacao

28%,

in
special unt de cacao

30%,

in special unt de cacao

Provenienta grasimii

Vegetala. In cantitate mica si grasime din cacao

Unt de cacao si grasime din lapte in cantitati mari

Unt de cacao in cantitate mare, grasime din lapte

Vegetala.

In cantitate mica si grasime din cacao

Unt de cacao
in cant
itate mare, gra
sime
din
lapte

Unt de cacao in cant
itate mare, gra
sime din
lapte

Unt de cacao in cantitate mare, nu se poate aprecia in cazul laptelui

Cea mai buna alegere

 

 

 

 

                   Continutul in unt de cacao si grasime din lapte

              Lipidele au un rol foarte important la fabricarea ciocolatei. Astfel, numai zaharul este singurul ingredient care se foloseste in cantitatea mai mare decat lipidele. Pe langa gustul deosebit pe care il dau, lipidele contribuie la imbunatatirea consistentei si a structurii ciocolatei. Cu cat aceasta cantitate este mai mare, ciocolata este mai fina. Este foarte important ca in ciocolata lipidele sa provina din cacao, sub forma untului de cacao sau din lapte, sub forma grasimii din acesta. Dintre ciocolatele analizate, Heidi, Kandia, Milka, Poiana si Primola, contin cantitati apreciate de unt de cacao. Kandia are cea mai mare cantitate de cacao per total, si contine si grasime din lapte, iar Heidi, pe langa untul de cacao are cea mai mare cantitate de grasime din lapte. Dintre ciocolatele cu lapte, Africana si Laura contin o mica cantitate de lipide din cacao sub forma masei si a pudrei de cacao, principalele lipide in cazul lor fiind diverse grasimi vegetale.

                   Continutul in lapte

              Sub aspectul etichetarii continutului de lapte, atat Heidi si Kandia, cat si Laura si Primola nu au declarat acest continut, motiv pentru care nu vom face nici o apreciere la adresa lor in aceasta privinta, tinand cont de obligativitatea impusa de lege in acest sens. Dintre celelalte, vom aprecia ciocolatele Milka si Poina care folosesc lapte din belsug.

                   Continutul in proteine din cacao

              In ceea ce priveste continutul de cacao, nu se poate cunoaste cantitatea masei de cacao separat de cea a untului de cacao, decat in cazul produselor care nu folosesc unt de cacao sau sub rezerva efectuarii unor analize de laborator. Prin citirea listei ingredientelor am putut aprecia, totusi, ciocolatele cu cea mai mare cantitate de masa de cacao. Acestea sunt Kandia si Milka. Masa de cacao este importanta in special pentru continutul ei bogat in proteine.

                   Etichetarea

Cea mai buna etichetare o au Africana si Poiana.

ingredientele amintite, inseamna ca s-au folosit diverse uleiuri vegetale hidrogenate, adica un fel de margarina.

                                       GRASIMI VEGETALE IN LOC DE CACAO

              Lipidele au un rol foarte important la fabricarea ciocolatei. Cu cat aceasta cantitate este mai mare, cu atat ciocolata este mai fina. Dintre ciocolatele analizate, Heidi, Kandia, Milka, Poiana si Primola contin cantitati apreciate de unt de cacao. Kandia are cea mai mare cantitate de cacao si contine si grasime din lapte, iar Heidi are cea mai mare cantitate de grasime din lapte. Dintre ciocolatele cu lapte, Africana si Laura contin o cantitate mai mica de lipide din cacao, principalele lipide in cazul lor fiind diverse grasimi vegetale. Sub aspectul etichetarii continutului de lapte, atat Heidi si Kandia, cat si Laura si Primola nu au declarat acest continut, desi este o obligativitate impusa de lege. In schimb, Milka si Poiana folosesc lapte din belsug. Iar ciocolatele cu cea mai mare cantitate de masa de cacao sunt Kandia si Milka.

                     UMPLUTURI IEFTINE

 

              Au fost analizate si ciocolate umplute cu creme de capsuni, respectiv Africana, Excelenta, Kandia, Laura, Milka si Primola. In cazul acestor ciocolate, s-a evidentiat o folosire mai larga a ingredientelor mai ieftine.

De asemenea, unt de cacao folosesc numai Excelenta si Kandia, iar in cantitate mai mica si Milka. In ceea ce priveste grasimea din lapte, Kandia si Milka sunt singurele care o contin. Ponderea cremei de umplutura variaza intre 30% si 50%, Excelenta si Milka fiind cele mai bogate in aceasta.

In ceea ce priveste continutul de capsuni, acesta este cel mai mare in ciocolata Primola.

                   Ciocolata Milka
  ( Lansata de   ,,Kraft Foods'  )
 

               ,,Cea mai fina tentatie din Alpi' - gama tabletelor de ciocolata Milka de 100 g, de calitate superioara, cuprinde: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, ciocolata cu lapte si alune, ciocolata cu lapte, alune si stafide si doua varietati cu crema - ciocolata cu lapte si crema de frisca si ciocolata cu lapte si crema de capsuni si iaurt;  ,,Kraft Food Romania' importa intreaga gama Milka de la unitatea de productie „Kraft Foods' din Lörrach, Germania.

transforma in 0,1447 actiuni Excelent. Noua companie va avea afaceri de 40 milioane de dolari si un activ net de 30 milioane de dolari. Principalul actionar al Kandia este Excelent, cu 62% din actiuni, dupa ce a preluat pachetul majoritar de actiuni anul tercut de la fondul de investitii Rivta GMBH, intr-o tranzactie complexa, evaluata la 6 milioane de dolari. Activele nete ale Excelent se ridica la 830 miliarde de lei, iar cele ale Kandia la 125 miliarde de lei. Cu alte cuvinte patrimoniul Excelent este de 6,6 ori mai mare decat cel al Excelent.

              Fuziunea Kandia cu Excelent ar putea insemna trecerea pe primul loc pe aceasta piata a Excelent, care ar ajunge la o cota de piata de 39%. Ultimele estimari de pe aceasta piata situau Excelent pe locul al doilea, cu 27%, pe primul loc situandu-se Kraft Foods Romania, cu 35%, iar pe al treilea Kandia, cu 12%. Cota de piata a marcii Kandia ar putea fi in prezent mai mare dupa campania publicitara agresiva inceputa la finalul anului trecut pentru ciocolata Kandia, care este insa produsa la Bucuresti. Investitiile pentru lansarea si promovarea noilor produse s-au ridicat la 2,5 milioane de dolari. Pe langa brandul Kandia, Excelent va prelua si marca Ambasador, care apartine fabricii din Timisoara. Dupa fuziune, Excelent ar putea ajunge la o cifra de afaceri de 40 milioane de dolari, si un profit anual de 4 milioane de dolari daca rezultatele financiare vor avea o evolutie similara cu cea de anul trecut.

              Excelent a incheiat anul trecut cu vanzari in valoare de 968 miliarde de lei (30 milioane de dolari), conform datelor financiare preliminate ale companiei, in timp ce Kandia inregistra la mijlocul anului 2003 vanzari in valoare de 116 miliarde de lei (3,5 milioane de dolari). Actiunile detinute de Excelent la Kandia vor fi anulate, astfel ca principalul actionar al noii companii va fi Axis Investment Ltd. Cu 90,1% din actiuni. Axis Investment este un vehicul de investitii al East Europe Development Fund, fond de investitii regional in valoare de 120 mil. $ printre ai carui investitori se numara omul de afaceri Fathi Taher, care este si unul din principalii actioari ai hotelului Marriott, dar si companii straine cum ar fi ABB, Ericsson sau Fiat.

                     Heidi Chocolats Suisse SA

              Ciocolata HEIDI isi are originile in Alpii elvetieni, la producatorul de praline Confiseur Laderach AG. Aici se produc de doua generatii praline de cea mai buna calitate. Astazi ciocolata Laederach este prezenta in hoteluri, restaurante si cofetarii din intreaga lume.
              Heidi Chocolats Suisse S.A. a fost infiintata in Romania in 1994 si este primul producator strain de ciocolata din Romania, reprezentand una dintre cele mai importante investitii din Romania.
              Heidi promoveaza sustinut ideea de calitate premium, facand tot ce este posibil pentru a innoi mereu increderea iubitorilor de ciocolata loiali. Marca Heidi este garantiaGalerie de imagini si poze medicale: ciocolata


imagine cu ciocolataimagine cu ciocolata imagini ciocolataimagini/poza ciocolata


Alte materiale medicale despre: Stiati ca


loading...Ingrediente (pentru 8 persoane) pentru aluat: 250 g ciocolata a€¢ 50 g unt sau margarina * 80 g orez fiert pentru ungerea vasului: 1 lingura ule [...]
Ingrediente 60 g margarina a€¢ 3.oua a€¢ 2 lingura cu varf zahar pudra * 60 g ciocolata a€¢ 200 g migdale a€¢ 3 linguri pesmet a€¢ 2 lingura [...]
Ingrediente (pentru 2 persoane) 1 pachet praf de budinca a€¢ 3 linguri zahar (60 g) a€¢ 0,5 l lapte la servire: frisca Se amesteca praful de bud [...]


Copyright © 2010 - 2019 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre stiati ca

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Retete
  Stiati ca
  Alimentatie
  Vitaminele
  Sa mancam sanatos
  Diete
  Secretele nutritiei
  Cura de slabire
  Exercitiile fizice
  Mineralele
  Grasimile
  Cum ne hranim
  Regimuri alimentare
  Intrebari despre nutritie
  Silueta
  Nutritia si sexualitatea
  Nutritia si bolile cronice
  Aminoacizii
  Acizii grasi
  Bucatarie
  Retete de slabit  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile