eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Fibromul uterin


Fibromul uterin

Fibromul uterin

Fibromul uterin este o tumoare benigna situata in spatele peretelui muscular al uterului. Reprezinta intr-adevar una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate la femei. Circa 3 din 4 femei intre 25 si 45 de ani au aceasta boala. Fibroamele uterine sunt tumori benigne care iau nastere la nivelul uterului. Fibromul apare de cele mai multe ori sub forma unui nodul, a unei umflaturi pe uter, si se dezvolta din tesutul fin al acestuia, numit myometrium.

Mecanismul de aparitie a fibromului uterin este foarte interesanta, totul porneste de la o celula scapata din frau. O singura celula se reproduce in mod repetat, creand in final o masa distincta, ferma, de consistenta cauciucata, de culoare pala. Celulele au anumite mecanisme de dezvoltare, o anumita matrice care le imprima ritmul in care se divid si care le determina rolul pe care il au in organism. Intr-un tesut, toate celulele trebuie sa arate la fel si sa aiba aceleasi functii. Aceste mecanisme pot fi alterate uneori, in special mecanismul de diviziune celulara, de o serie de factori, de cele mai multe ori genetici. Divizarea excesiva a acestui tip de celula este determinata de mediul hormonal al femeii active din punct de vedere reproductiv. Dintre hormonii feminini, estrogenul (foliculina) joaca rolul principal. Fibroamele contin mai mult estrogen si mai multi receptori de estrogen decat celulele normale ale musculaturii uterine. Hormonii favorizeaza si accelereaza aparitia fibromului. Ritmul de crestere a unui fibrom variaza de la o femeie la alta, iar femeile active sexual sunt predispuse sa dezvolte aceasta boala.

Acesta nu apare niciodata dupa menopauza si este foarte rar la femeile care au mai multi copii.

Din punct de vedere al localizarii, unele fibroame pot aparea pe peretele exterior al uterului, iar acestea cresc de obicei foarte mult in dimensiuni. De cele mai multe ori, ele produc tulburari ale organelor din vecinatate (ca urinara, uretere, rect, vasele sangvine din pelvis), iar prin compresia lor dau simptome ciudate. Spre exemplu, daca o femeie constata ca urineaza mult mai frecvent, cauza ar putea fi un fibrom uterin care comprima ca si nu lasa sa se destinda suficient. Uneori apar fenomene de constipatie generate de compresia pe care o produce fibromul asupra rectului. Daca fibromul se afla in partea posterioara a uterului, poate sa exercite presiuni asupra nervilor dorsali, cauzand dureri de spate.

Alte fibroame se dezvolta spre interior, in cavitatea uterina. Chiar daca au dimensiuni reduse, acestea pot genera probleme neplacute, deoarece altereaza peretii cavitatii uterine, mucoasa uterina nu mai poate sa creasca in mod normal si apar sangerari abundente.

In principiu fibroamele isi diminueaza volumul odata cu menopauza. Daca nu evolueaza si daca nu produc dereglari prea importante, ar trebui lasate in pace. Daca cresc si provoaca dureri pelviene, dureri de spate, sangerari neplacute, incontinenta urinara sau tulburari digestive, trebuie neaparat tratate.

Complicatii- pe langa sangerari si compresia organelor interne, fibroamele pot afecta fertilitatea, prin distorsionarea sau blocarea trompelor uterine sau prin blocarea cailor de trecere a spermei din cervix in trompele uterine. Fibroamele submucoase pot sa impiedice imtarea si cresterea embrionului. La femeile gravide fibroamele submucoase pot creste riscul de avort, nastere prematura, pozitie anormala a fatului si de separare a placentei de peretele uterin.

Exista riscuri destul de mari din punct de vedere al vascularizarii lor. Se stie ca o tumoare, pentru a se putea dezvolta, trebuie sa fie alimentata corespunzator. De obicei femeile cu fibroame uterine au sangerari prelungite in timpul menstrelor. Uneori atat de grave, incat aduc pacienta la spital la urgenta, cu valori ale hemoglobinei extrem de scazute. Fibroamele pot pune probleme pentru sanatate si prin anemia rezultata din sangerarile abundente. Exista :i situatii fericite in care ritmul de dezvoltare a vaselor sangvine ce alimenteaza fibromul nu este proportional cu cresterea lui si atunci apar fenomene de autodistrugere, pe care le numim degenerescente. Aceste fenomene duc la calcificarea fibromului sau la transformarea lui in lichid ( degenerescenta edematoasa). Fibroamele uterine se pot transforma in cancer in proportie de 2% si numai la varste avansate.

Simptome: menstruatia incepe sa dureze din ce in ce mai mult si sa fie din ce in ce mai abundenta, ciclul se micsoreaza si apar sangerari pe parcursul dintre cicluri.

Se va folosi tinctura de piperul baltii din care se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi. Se pot face si spalaturi vaginale cu un ceai facut din 1 lingurita de ta maruntita care se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Este indicat sa se faca spalaturi de 2 ori pe zi.

Se va lua tinctura de propolis, chiar si in cazurile in care s-a urmarit VSH-ul si acesta a ajuns la valori normale. Se face acest lucru atat pentru a preveni eventualele infectii cat si pentru a intarii organismul si a-l fortifica pentru a nu mai apare recidive din cauza infectiilor. Se ia tot ca si la prima doza cate 2 picaturi de tinctura la fiecare 5 kg corp. Acestea se vor pune pe un miez de paine, se mesteca bine in gura, apoi se inghit. Se face acest lucru in toata perioada curei cu concentrat zilnic de 3 ori. Se ia imediat dupa ce s-a luat concentratul.

Cataplasmele cu mamaliguta cu tamaie se vor aplica din nou pentru o perioada de 10 zile la 5 zile de la inceperea tratamentului.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: afin, castan, catina, coacaz negru, coada calului, coada soricelului, cerentel, cretisoara, laptele cainelui, lemn dulce, mur, naprasnic, patrunjel, pelin, ricin, rostopasca, salvie, secara, tataneasa, tuia, traista ciobanului, zmeur.

Modul de folosire al telor:

Afin (Vaccinum myrtilis) fructele se consuma sub orice forma pentru o serie de componente care le au si ajutand chiar la reglarea organismului. De asemenea se mai pot folosi frunzele cate 1-2 lingurite la 250 ml apa si fierte pentru 5 minute apoi strecurat fiind indicate in cazul hemoragiilor pentru oprirea lor fiind un foarte puternic antihemoragic.

Castan (Aesculus hippocastanus) coaja de pe ramuri tinere este foarte eficienta- se pune 1-2 linguri de coaja maruntita la 250 ml apa si se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoara. Se fac spalaturi vaginale pentru efectul hemostatic puternic.

Coacaz negru (Ribes nigrum ) se foloseste extractul din muguri conform indicatiilor producatorului. Se poate lua in combinatie cu muguri de zmeur. Se ia in acest caz cate 1 lingurita din amestec de 3-4 ori pe zi cu 15 minute, inaintea meselor.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 lingurita si se lasa sa fiarba 5 minute. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Este utila si pentru refacerea organismului continand o serie de oligoelemente. De asemenea are efect antihemoragic.

Coada soricelului (Achillea millefolium) flori se pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Cerentel (Geum urbanum) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi. Este utila si in cazurile in care exista hemoragii. Se pot face cu acest ceai si spalaturi vaginale.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris) 2 lingurite de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Ajuta si la reglarea glandulara care poate produce si ea foarte multe afectiuni in organism. Actioneaza asupra gonadelor si a corticosuprarenalelor.

Laptele cainelui (Euphorbia cyparissias) ta secreta un latex de culoare alba, ce se obtine foarte simplu prin simpla zdrobire a tei care apoi se va intinde pe piele (latexul), in zona ovarelor facand un masaj foarte usor. Este un procedeu foarte simplu cu efecte antitumorale foarte bune, care se repeta zilnic, timp de 30 de zile la rand. Ajuta la reglarea glandulara.

Lemn dulce (Glycirriza glabra) 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se pot consuma 3 cani pe zi, ajutand la reglarea glandulara continand o serie de fitohormoni utili tratamentului.

Mur (Rubus hirtus) se ia extractul din muguri si mladite care exista la toate magazinele naturiste. Se ia 50 de picaturi de 2 ori pe zi, timp de 3 saptamani, apoi se urmeaza trei saptamani cu extract de zmeur, dupa care se poate relua. Extractul de mur are efecte antitumorale, fiind eficient in special contra fibroamelor, adenoamelor, chisturilor.

Naprasnic (Geranium robertianum) se face pulbere de ta cu ajutorul rasnitei de cafea, apoi se cerne prin sita fina. Se pastreaza in recipiente inchise ermetic, dar nu mai mult de 3 zile. Se va lua cate 1 lingurita de ta de 3 ori pe zi cu 15 minute, inaintea meselor principale. Se face tratament timp de 3-6 luni in functie de marimea fibromului. Se asociaza si cu tinctura de mladite de zmeur si tinctura de propolis cel putin 3 luni. Are efecte antitumorale directe si in plus are darul de a revigora organismul, ajutandu-l sa lupte cu boala. Contine germaniu care este un element foarte util.

Patrunjel (Petroselinum crispus) 2 linguri-de radacina se vor pune la 400 ml apa si se lasa sa fiarba timp de 20 minute la foc mic (pana scade apa la 200 ml). Se adauga apoi: si 3-4 frunze de foi de dafin (Laurus nobilis). Se consuma in 2-3 reprize in cursul zilei.

Pelin (Artemisia absinthum). 1 lingura de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se ia apoi de pe foc. Se lasa acoperit pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se vor face 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se poate insa face de seara pentru a doua zi. Este un ceai foarte concentrat, dar este un ceai foarte util. Ajuta la dezintoxicarea organismului si poate sa ajute si la diminuarea fibromului sau chiar la eliminarea sa.

Ricin (Ricinus communis) uleiul de ricin se gaseste la orice farmacie si are efect antitumoral demonstrat. Se foloseste foarte simplu, introducandu-se in vagin 2-4 ml cu ajutorul unei siringi fara ac. Dupa introducerea uleiului de ricin se pune un tampon de vata si se lasa peste noapte, pentru a-si face efectul.

Rostopasca (Chelidonia majs) 2 lingurite de ta maruntita se pune la macerat 8 ore impreuna cu pulbere de tataneasa (Symphitum officinalis)

la 200 ml apa. Dupa 8 ore se filtreaza, maceratul punandu-se deoparte, iar ta ramasa se opareste cu 200 ml apa clocotita. Se lasa apoi sa se raceasca si apoi se filtreaza si se amesteca ambele lichide. Se fac spalaturi vaginale cu irigatorul. Aplicatia se face o data la 3 zile (nu mai des pentru a nu perturba flora vaginala). Se tine lichidul pentru 20 minute in vagin, pentru ca principiile active sa poata fi preluate de circulatia sangvina si sa-si exercite actiunea antitumorala asupra fibromului.

Salvie (Salvia officinalis) 2 lingurite de ta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani pe zi. Ajuta si la reglarea glandulara care poate produce si ea foarte multe afectiuni in organism.

Secara (Secale cereale) Se mai poate da in fiecare zi cate 100 g de seminte de secara incoltite. Acestea ajuta organismul cu o serie de vitamine naturale.

Tataneasa (Symphytum officinale) cel mai simplu este sa se foloseasca tinctura de tataneasa. Se pun 50 g de radacina maruntita la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se tine apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des. Se strecoara. Se va folosi cate 1 lingurita de tinctura de 3 ori pe zi diluata la 100 ml apa. Se ia inainte de masa pe toata durata tratamentului pana la disparitia fibromului. Tratamentul poate dura cateva luni dar rezultatele sunt intotdeauna pozitive.

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris)- 2 lingurite de ta maruntita se pun la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se consuma cu putina miere si suc de lamaie, cate 2- 3 cani zilnic perioade lungi de timp. Utila in chisturi ovariene, fibroame uterine, hemoragii, instalarea menopauzei, insuficienta cardiaca, hipertensiune, restabilirea presiunii sangelui, ateroscleroza, etc. Se poate consuma perioade lungi de timp. Este un foarte bun antihemoragic.

Tuia (Tuja occidentalis) exista preparate din tuia la toate farmaciile. Se va lua cate 1 fiola de tuia de 3 ori pe zi. Se poate combina si cu extract de zmeur-tot cate 1 fiola pe zi, extern ovule ginecologice Superforte- 1 seara si supozitoare fitoapicole 1 seara.

Zmeur (rubus idaeus) mugurii se culeg primavara devreme si se conserva zdrobiti in miere naturala sau se usuca si se folosesc ca pulbere (1 lingurita de 4 ori pe zi).

Exista la Plantextrakt Cluj muguri de zmeur care se gasesc de vanzare ca extract, caz in care se va respecta indicatia producatorului. In mare parte terapia cu aceste extracte se bazeaza pe efectele asupra sistemului endocrin, tesuturile de crestere a telor continand cantitati insemnate de hormoni cu diferite actiuni. Contra fibromului se indica zmeurul si murul. Se administreaza in mod normal in cure de 3 saptamani, perioada de timp in care se ia cate 50 de picaturi, de 2 ori pe zi. Are actiune de reglare hormonala la nivelul gonadelor, extrem de utila in cazul fibromului uterin. Cele 3 saptamani se alterneaza cu alte trei saptamani in care se ia extract de mur, tot la fel, dupa care se poate relua.

Dintre gemoderivate: arin negru, coacaz negru, frasin, merisor, mur, zmeur.

Se mai poate folosi: antioxidante- coenzima Q10, ulei de catina, spirulina, echinaceea, vitamina C cu flavonoizi (Flavovit C, ), Extravit M.

Ceai complex: se pune 1 lingurita urzica, 1 lingurita flori de coada soricelului si 2 lingurite galbenele la 500 ml apa clocotita. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consuma in tot cursul zilei. Se face acest ceai zilnic si se ia timp de 2-3 luni. Se indulceste cu miere si se pune 1 lingurita de suc de lamaie in acest ceai. Se vor consuma 3 cani pe zi.

Combinatii: se combina in parti egale: urzica moarta alba (Lamium album), cretisoara (Alchemilla vulgaris) rachitan (Lythrum salicaria), traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) iar apoi se macina cu rasnita de cafea, pana devine pulbere. Din acest amestec se administreaza cate 1 lingurita de 4 ori pe zi, in cure de 56 zile (doua cicluri a cate 28 de zile), cu 2 saptamani de pauza. Este un tratament care foloseste te relativ comune, dar cu efecte deosebite pe termen lung. Ele regleaza activitatea endocrina a femeii, inhiba evolutia tumorilor benigne (inclusiv a fibroamelor), impiedica procesul de malignizare.

Spalaturile vaginale se fac cu ceai de: afin (frunze), cerentel, coada calului, coada soricelului flori, nuc (frunze), pelin, stejar (coaja). 4 linguri de te se pun la 1 litru de apa si se fierb timp de 10 minute. Se strecoara si cand se ajunge la temperatura corpului se vor face spalaturi vaginale in fiecare seara, chiar si in perioada menstruatiei. In acest lichid este bine sa se puna si o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar la 250 ml.

Se va pune de asemenea si 10 ml de lapte covasit in vagin o data la 7 zile. Se pune seara. Se pune apoi un tampon de vata pentru a nu iesi peste noapte afara, cele care nu suporta vor tine doar pentru 20 minute un tampon imbibat cu iaurt.

Extern se poate face cataplasma de mamaliguta. Pentru aceasta se va face o mamaliguta mai tare care se va pune pe o panza de marimea necesara(se masoara inainte) in strat de 2-3 cm. Se aplica cat mai calda apoi se inveleste cu ceva de lana si se tine cat timp este calda. Se poate pune pe aceasta pe partea care se aplica pe piele si tamaie sfaramata fin.

Daca intervine o hemoragie prea mare se va da ceai de stejar cu care se vor face spalaturi vaginale. Eventual se poate introduce chiar carbune medicinal in vagin.

Se va lua cel putin 30 de zile polen de albine cate 2 lingurite pe zi, mestecate bine in gura inainte de inghitire. Se poate asocia cu miere in special poliflora.

Pe toata perioada tratamentului se va evita constipatia.

Drojdia de bere- este un remediu natural produs de o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae) de dimensiuni microscopice. Aceste vietuitoare, considerate primitive sunt adevarate uzine de medicamente, care produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Studii facute in ultimul deceniu arata fara dubiu ca administrarea de drojdie de bere are efecte excelente in combaterea tumorilor benigne, inclusiv a fibroamelor. Se administreaza sub forma de tablete, pe care le gasim in farmacii si in magazinele naturiste, conform prospectului care insoteste produsul.

O cura de drojdie dureaza 10 zile (pentru persoanele cu un colon sensibil) si maximum 30 de zile pentru cele care nu au probleme de acest fel. Fiecare cura este urmata de o saptamana de pauza sau chiar doua, dupa care tratamentul se poate relua, pana la complecta eliminare a fibromului.



Galerie de imagini si poze medicale: fibromul uterin


imagine cu fibromul uterinimagine cu fibromul uterin imagini fibromul uterinimagini/poza fibromul uterin


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale

Regimul alimentar atoxic este obligatoriu. Dimineata se ingereaza apa argiloasa, pregatita din apa de pe tarate. Se pun cataplasme groase s [...]
In primele stadii, cancerul colului uterin nu provoaca dureri sau alte simptome. Primele simp-tome identificate ale bolii cuprind in general: a [...]
SIMPTOME Cancerul uterin nu provoaca simptome la debut. Simptomele apar de obicei pe masura ce neoplazia incepe sa se dezvolte, insa 5% din fe [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile