eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
Nutritie Boli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri

Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Secretia vaginala


Secretia vaginala
O usoara secretie ginala sau leucoree este normala, mai ales inaintea ciclului. Secretia ginala se schimba pe durata ciclului menstrual, riind de la o eliminare apoasa si transparenta in preajma ovulatiei la o secretie mai consistenta si alba inainte de ciclu. Retineti ca secretia ginala normala nu trebuie sa fie iritanta sau sa aiba un miros neplacut. Deprinderea de a "citi" aceste semne este abc-ul metodei Billings de contraceptie naturala. Orice schimbare de culoare, miros si cantitate semnaleaza existenta unei probleme. pH-ul (echilibrul acid/alcalin) si flora ginala trebuie sa fie echilibrate, altfel pot aparea probleme, mai ales in cazul femeilor cu o sanatate precara. pH-ul devine mai alcalin la mijlocul ciclului menstrual si acesta este momentul propice pentru aparitia unor infectii.
Cauza cea mai frecventa a modificarii secretiei ginale este infectia cu candida albicans ( CANDIDOZA), care se manifesta printr-o secretie consistenta alba cu aspect branzos si miros de drojdie, dar nu neplacut, care duce la iritarea si inflamarea mucoasei ginale. Alte cauze sunt infectia cu tricomonas, care se manifesta printr-o secretie infectata, de culoare verzuie si urat mirositoare. Durerea abdominala este un indiciu ca infectia s-a extins s i s-a produs deja INFLAMATIA PELVIANA. Gardnarella, cea mai frecventa infectie bacteriana, duce la o eliminare ginala apoasa de culoare cenusie. Vaginita atrofica ( ina 241) poate de asemenea favoriza aparitia unei secretii ginale anormale. Nola: de multe ori infectia este indusa de o bacterie non-specifica si nu se poate depista cauza bolii. Diagnosticul se pune pe baza analizei secretiei si a culturii de bacterii. Adresati- medicului, pentru ca nu se recomanda sa incercati sa tratati singure, inainte de a vi se pune un diagnostic.
Daca secretia ginala contine urme de sange, mai ales dupa menopauza, consultati imediat medicul, pentru ca printre cauze se numara CANCERUL DE UTER sau CANCERUL OVARIAN. La femeile mai tinere, poate fi un indiciu de cervicita, eroziune cervicala sau cancer cervical ( AFECTIUNI CERVICALE). Secretia sangerie in timpul sarcinii reprezinta o urgenta medicala. O secretie apoasa in preajma nasterii poate fi lichid amniotic si trebuie sa luati imediat legatura cu moasa sau doctorul. Nota: este normal ca in timpul sarcinii sa aveti o secretie alba consistenta. O secretie ginala anormala, uneori insotita de dureri, mai apare in bolile cu transmisie sexuala, precum uretrita non-specifica, gonoreea si chlamidia, si trebuie tratata de un medic specialist in domeniu. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice de genul tetraciclinei si orice problema ulterioara se poate rezol cu lactobacillus sau probiotice.

Tratament cu te medicinale:
Plantele sunt extrem de eficiente in tratarea infectiilor bacteriene nespecifice atunci cand organismul manifesta rezistenta la antibiotice. Unele uleiuri esentiale din te precum cele de maghiran, lamaie, usturoi, tuia, salvie, trifoi, landa si eucalipt au o puternica actiune antibacteriana. Nota: daca folositi astfel de uleiuri, nu le aplicati direct pe piele si folositi-le foarte diluate. Pot fi adaugate in ovule sau solutia pentru spalaturi ginale ( inile 35).
Spalaturi ginale: tinctura de cretisoara, urzica moarta, galbenele, sunatoare si Golden Seal {Hydrastis canadensis) in parti egale, diluate o parte la cincisprezece parti de apa, folosite zilnic.
Antibacteriene: tinctura sau lete de echinacea sau barba-ursului {Usnea barbata) si usturoi, 20 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi. Se gasesc si individual sub forma de lete pe care le puteti lua fara reteta medicala, cate 2 de doua-trei ori pe zi.
Crema pentru iritatii: 50 g de crema de galbenele la care adaugati tinctura de Golden Seal {Hydrastis canadensis) sau toporasi, sau smirna sau dracila si musetel, 2 ml din fiecare si 2 picaturi dintr-unul din uleiurile esentiale de mai sus.

Infectiile ginale fie se iau prin contact sexual, fie se extind daca stergeti dinspre spate inspre fata dupa ce mergeti la toaleta. Sensibilitatea la sprayuri deodorante si alte produse de igiena intima poate favoriza aparitia unei secretii abundente; spalatul cu apa si sapun este cea mai buna forma de ingrijire intima. Evitati folosirea tampoanelor in timpul ciclului, deoarece sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; folositi prosoape sanitare si schimbati-le frecvent. Nu purtati decat lenjerie intima din bumbac, lejera, care sa permita corpului sa respire si pe care o schimbati des, deoarece bacteriilor le prieste foarte bine un mediu umed si caldut. Antibioticele si contraceptivele pe baza de hormoni pot de asemenea produce modificari ale secretiei ginale.
Pentru prevenirea infectiilor, ameliorati- starea generala de sanatate si dati mai multa atentie igienei intime. O dieta adecta joaca un rol important in stimularea rezistentei organismului la infectii. Renuntati la alcool, zahar, cafea si orice fel de medicamente care nu sunt strict necesare. Luati suplimente, mai ales vitamina C pentru marirea rezistentei la infectii (pana la doza tolerata de sistemul gastric), precum si zinc, 25 mg pe zi, pana la disparitia simptomelor. Daca luati antibiotice sau faceti spalaturi ginale, luati lactobacillus sau probiotice timp de doua-trei saptamani, pentru refacerea florei ginale. Spalaturile ginale cu iaurt diluat refac pH-ul natural al ginului. Urmati tratamentul recomandat pentru fiecare afectiune in parte. Daca problema persista, consultati un fitoterapeut.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Aceasta depinde de fiecare femeie in parte, dar cel mai bun mijloc ramane repausul si punerea frecventa la san. [...]
TSH-ul stimuleaza endocitoza picaturilor coloidale la nivelul celulelor foliculare (Figura 4-8). Microvilii celulelor foliculare inglobeaza tireog [...]
Scurgere purulenta, mirositoare, viscoasa, mincarimi. Diagnostic Umiditate, caldura localizata in micul bazin. Limba acoperita cu un stra [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni


    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Intrebarea in cateva cuvinte
    Intrebarea cu toate detaliile
    Unde se incadreaza problema medicala?
    Scrie codul din imaginea alaturata
    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile