eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Psihiatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » psihiatrie

Fenomene nepercepute de ratiunea umana


FENOMENE NEPERCEPUTE DE RATIUNEA UMANA

Omul inca nu cunoaste multe fenomene care se petrec in jurul lui si in sine insasi, dar cu toate acestea ele se intampla, fara voia noastra. In cele ce urmeaza vom analiza unele dintre ele.

Telepatia reprezinta transmiterea unui gand intre doua persoane, unde unul este emitator, iar celalalt este receptor chiar si la distanta, incepand de la cativa centrimetii, pana la mii de kilometrii. Acest fenomen a fost cercetat de foarte multi specialisti, dar nu a fost inteles in totalitate. De exemplu o mama poate simti de la distanta daca se intampla ceva cu copilul ei si invers, demonstrandu-se astfel ca, intensitatea transmiterii nu depinde de distanta.

Telekinezia reprezinta deplasarea unor obiecte, fara aplicarea unei forte fizice. De exemplu: atragerea de catre palma, pana la atingere, a unor obiecte de la distanta.

Persoanele care poseda asemenea haruri se numesc  mediumi , si le au fara vointa lor. Nici aceste proprietati nu au fost explicate pana acum, dar probabil ca exista o forta, care emana energie, forta care este necunoscuta in totalitate. Poate face aceasta forta numai lucruri benefice sau poate produce si fenomene negative fiintei umane?

Astfel de persoane, cu proprietati de telekinezie sunt si in Romania. Una din cele mai cunoscute si mediatizate este d-na Tatomir din Craiova. O femeie inteligenta, care provine dintr-o familie de intelectuali, si care cred ca va reusi in viitor sa explice aceste fenomene ale telekineziei. Pana in prezent s-a constatat ferm ca un asemenea fenomen exista, dar nu este perceput de om si nu poate fi utilizat in dirijarea anumitor procese vitale.Radiestezia (efect biologic, biolocatie, biodetectie) este proprietatea unui organism de a sensibiliza existenta anumitor radiatii. Efectele radiatiilor determinate de ape subterane, zacaminte sau roci subterane provoaca miscarea anumitor muschi ai corpului uman. Radiestezia a fost utilizata dupa unele date cu 7.000 de ani in urma pentru depistarea de ape subterane, comori, s.a. Instrumentele de care se folosesc radiestezisti sunt baghetele sau pendulele.

Aceste instrumente (. 25) :au fost utilizate in antichitate de catre multi regi (chinezi in special). In ultimul timp au aparut persoane care utilizeaza instrumente moderne incercand sa explice anumite fenomene. Apropiind instrumentele de anumite parti ale corpului acestea penduleaza cu o intensitate mai mare sau mai mica, indicand prezenta unei tumori sau a altei afectiuni.

Aceasta metoda este utilizata si in Romania de catre d-na Lidia Fecioru, Ancu Dinca, oameni care incearca sa explice unele fenomene, care ar determina prezenta anumitor campuri magnetice, ce difera de cele autentice ale corpului uman.

Pendule de forme diferite au fost utilizate de catre geologi in zone greu accesibile, pentru a putea determina prezenta anumitor minereuri. Sunt foarte bine cunoscute cazurile in care pe anumite portiuni ale drumurilor se petreceau accidente inexplicabile. Din marturiile unor soferi s-a constatat ca pe acele portiuni masinile erau trase spre una din marginile drumului, dupa care se rasturnau. In urma cercetarilor, s-a constatat ca existau curenti provocati de minereuri sau de ape subterane cu o anumita incarcatura electrica. In acele regiuni se plasau bucati de cupru, care schimbau directia campurilor electrice si fenomenul de atractie disparea.

Inainte de a construi o casa este bine sa se stie cum trebuie amplasat dormitorul, deoarece campurile electrice se deplaseaza in anumite directii. Se spune ca, cea mai buna pozitie de dormit este cu capul spre nord, in cazuri de boala, sau spre rasarit, pentru odihna sistemului nervos.

O alta aplicatie a radiesteziei, verificata din punct de vedere medical, este determinarea tensiunii arteriale cu ajutorul unui pendul. De obicei, se ia o verigheta, se leaga de un lant sau un fir de ata care se plimba de la palma spre cot, unde se pune o rigla gradata. Prima valoare care se obtine reprezinta minima, iar cea de-a doua maxima. Zonele care reprezinta cele doua valori sunt marcate prin oscilatiile pendulului perpendicular pe brat.

Aplicarea fenomenului radiesteziei inca nu si-a spus ultimul cuvant, el se utilizeaza in procesul curativ, alimentar, al diagnosticului, al criminalitatii s.a.

Un alt fenomen extraordinar de interesant este perceperea culorilor de catre nevazatori. Senzatiile se impart in trei categorii : una de suprafata neteda, de suprafata lipicioasa si de suprafata aspra.

Spre exemplu: oranjul este extrem de aspru; albastrul este cea mai neteda culoare; rosul, verdele si albastrul marin sunt lipicioase; violetul declanseaza o senzatie de paralizie; galbenul este alunecos cu granulatii; negrul este cel mai aspru; albul este neted cu granulatii mai mari ca la galben.

Psihometria este un fenomen greu de imaginat, dar confirmat de multe persoane abilitate. Fenomenul este foarte curios, deoarece pot fi determinate unele informatii dupa fotografii sau dupa unele lucruri ale unei persoane. Se poate determina daca o persoana disparuta este sau nu in viata sau se poate determina starea de sanatate a unei persoane care se afla la distanta mare de locul respectiv. Punand mana pe o fotografie acoperita sau intoarsa cu fata in jos, se poate determina sexul persoanei din poza. Se pare ca cei ce determina aceste fenomene au un cod special de descifrare a informatiilor respective.

Acest fenomen este mai putin credibil, deoarece este greu de imaginat obtinerea unei informatii in acest mod.

Psihokinezia este concentratia psihica a unor persoane, care impune schimbarea formei unor obiecte din metal fara aplicarea fortei fizice sau mecanice. Spre exemplu, o farfurie metalica isi schimba forma sub privirile noastre, fara a fi atinsa. Unii dintre cunoscutii psihokinezisti au fost Uri Geler din Germania si Mattew Maning din Anglia, care au demonstrat asemenea insusiri paranormale si care au prezentat astfel de fenomene marelui public in numeroase emisiuni televizate.

Magnetoterapia reprezinta utilizarea curentilor magnetici, care exista in toate organismele vii, pentru a dirija starea organismului intr-o anumita directie. Frecventa vibratiilor magnetice a unor organe poate sa scada in unele cazuri, producand un dezechilibru al intregului organism. Arta vindecarii anumitor procese vitale ale organismului, este de a stabiliza frecventa curentilor magnetici in intregul organism prin actiunea mainilor, astfel incat de la o anumita distanta sa influenteze functia curentilor magnetici. Aceasta directionare a curentilor magnetici poate fi efectuata numai de anumite persoane, care au un simt specific de dirijare a magnetismului.Cel mai cunoscut magnetoterapeut a fost rusul Otto Zeeling. Cei care l-au cunoscut marturisesc, ca acest om se concentra, apoi intindea mainile deasupra organismului pacientului si putea determina prezenta diferitelor afectiuni. Otto Zeeling putea prezice schimbarea conditiilor climaterice si prevedea aparitia fenomenelor terestre. O. Zeeling a ajutat la formarea unei noi conceptii asupra naturii energetice a gandului.

O alta personalitate recunoscuta a fost Djuna Davitasvili din Georgia, care activa in cadrul unui Institut de cercetari Stiintifice si efectua multe manipulari de dirijare a biocurentilor sub supravegherea biologilor. S-a constatat ca oamenii care au proprietati de influenta asupra biocurentilor organismelor vii au in palme un magnetism mult mai mare in atie cu oamenii de rand si au splina marita.

In Romania exista cateva persoane cu asemenea proprietati de dirijare a curentilor magnetici. Una dintre cele mai cunoscute este Maria Varlan, nascuta in comuna Moara-de-Piatra, in judetul Balti. D-na Varlan a activat in cadrul Spitalului Republican din Moldova, apoi in Bucuresti, unde in prezent are un cabinet specializat.

Lidia Fecioru si A. Mosneaga sunt doua surori, care de asemenea poseda capacitati de diagnosticare si vindecare a unor afectiuni.

Sincer sa fiu, eu, ca biolog cu un stagiu mare de cercetare a biologiei moleculare, cred ca exista fenomene nepercepute inca de fiinta umana si de aceea, datoria noastra este de a acumula cat mai multe informatii despre aceste fenomene si nu de a le nega cu vehementa, asa cum se intampla cu multi medici orgoliosi.

Magnetismul medical se afla in curs de cercetare intensiva si constituie o componenta importanta a medicinii viitoare. Se cunoaste faptul ca in trecut, medicina, a acceptat cu multa greutate electrofiziologia, utilizarea namolului, parafinei si a multor alte metode aplicate de secole de catre vraci.

Doresc sa aduc aici cateva exemple concrete de autoenergizare a organismului uman prin utilizarea mainilor, care ating diferite regiuni ale corpului in momente de stres sau de oboseala. De exemplu in cazul durerilor de cap, cu ambele maini se ating tamplele si se tin 2-3 minute, apoi se ating ochii si se tin 2-3 minute; in cazurile in care trebuie reglata tensiunea arteriala, cu mainile se va atinge in zona gatului timp de 5-6 minute; in cazul durerilor in zona inimii, palmele se aseaza pe stern si se apasa; in cazul durerilor de stomac, ficat si pancreas, corpul trebuie sa se afle la orizontala, mainile se aseaza in regiunea stomacului si se maseaza usor de la zona stomacului spre duoden si ficat, timp de 10-l5 minute; in cazul durerilor de burta, mainile se aseaza pe burta si se tin in zona dureroasa 10-l5 minute; in cazul durerilor de picioare se face masaj usor, cu palmele, de la talpa spre genunchi, apoi in jurul rotulei si in spatele genunchiului; in cazul impotentei sexuale se face un dus cu apa rece, apoi se maseaza penisul de la baza spre varf.

Clarviziunea este un fenomen intalnit din antichitate in multe lucrari. Multi regi aveau in preajma oameni care aveau harul clarviziunii pentru a lua anumite decizii importante. Poate ca, clarvazatorii erau oameni cu o capacitate a logicii mai avansata, care puteau prezice anumite evenimente, dar in nici un caz romii (tiganii), care pretind ca prezic in cartile de joc anumite evenimente ce vor avea loc nu sunt astfel de persoane. In opinia mea, clarvazatorii sunt oameni cu o capacitate de intuitie foarte bine dezvoltata, care pot calcula anumite evenimente cu precizie si pot determina rezultatul faptelor implinite.

Multe argumente sunt descrise in declaratiile unor persoane, care afirma ca au vazut-o pe Fecioara Maria sau pe Isus Christos, care le-au dat anumite sfaturi sau i-au incurajat, cum a fost cazul maicii Veronica de la Manastirea Tudor Vladimirescu din jud. Galati. Afirmatiile maicii despre soarta poporului roman sunt incurajatoare si sa dea Domnul sa fie asa, fiindca poporul roman este ales de Dumnezeu, dar pana in momentul de fata, noi, romanii am fost si suntem blestemati (necinste, coruptie, minciuna). Unicul lucru care ma incurajeaza este prezenta multor manastiri pe teritoriul Romaniei, unde slujesc calugari, care se roaga si pentru cei ce nu calca pragul bisericilor. Aceasta fapta va fi rasplatita de catre Bunul Dumnezeu.

Eu, unul, cred in existenta si influenta sa asupra multor evenimente pamantesti. De-a lungul vietii am renascut de mai multe ori. Prima data imediat dupa nastere, cand mama s-a imbolnavit, iar tata a plecat in Rasaritul indepartat, luat pe front de armata rusa. Am supravietuit numai datorita bunicii. A doua oara mergand cu bicicleta spre scoala, la Balti, am fost accidentat de catre un automobil. Am fost salvat de medici. A treia oara in timpul serviciului militar din Talin (Estonia), din cauza alimentatiei proaste, am avut o hemoragie in stomac, care era sa ma duca la pierzanie. Am fost salvat dupa o interventie chirurgicala foarte complicata. De fiecare data ma rugam lui Dumnezeu, sa ma lase in viata pentru ca mai am inca multe de facut si simteam imediat ajutorul Lui. Eu nu pot explica practic modul in care am reusit sa supravietuiesc in timpul cercetarilor stiintifice, lucrand intr-un mediu puternic radiat, cu substante toxice de grupa 1 (uraniu, oasmin, aldehide glutarice), de multe ori neprotejat, constient fiind de pericolul care ma pastea.

Acum, peste ani, cand simt actiunea toxinelor asupra organismului, continui sa muncesc in conditii de risc major. Multe substante biologic active, extrase din diferite specii de insecte, le-am experimentat chiar pe organismul meu, pentru a ma convinge, intai eu, de actiunea lor. Pentru prima data am experimentat o proteina obtinuta in laboratorul de inginerie genetica a statiunii de patologie ata, din Saint Christal - les - Aler (Franta) si am constatat ca pielea de pe degetele de la mana cu care faceam anumite operatiuni s-a subtiat si puteam privi cu ochiul liber circulatia sangelui prin vase. Atunci, mi-am dat seama ca acele proteine au proprietati keratolitice pe care le-am patentat si, in viitor, vor servi la marirea longevitatii omului, mai ales dupa catastrofa de la Cernobal. Radiatia din acea zona a afectat toata Europa si daca ne gandim, astfel de catastrofe au mai existat, insa nu au fost dezvaluite.

Preparatele keratolitice, care au la baza proteinele specifice, extrase din insecte, abia au inceput sa fie utilizate, dar in viitorul apropiat se vor folosi mai intens pentru a schimba structura tesutului pielii superficiale, care sub influenta radiatiei solare, imbatraneste rapid. Astazi, foarte multi indivizi de 40 de ani par de 60-65, din cauza aparitiei ridurilor pronuntate, a verucilor seboreice, melanomurilor, carcinomurilor, care scurteaza longevitatea omului.

In momentul in care scriu aceste randuri, suport o absorbtie experimentala a unui gnglion multiplu situat pe partea stanga a corpului. Momentan formatiunea tumorala are o marime de 7 x 6 cm si o culoare maronie. Masa tumorala pe care o simt zi si noapte are o grosime de 3-4 cm si avanseaza rapid in jurul tesutului afectat si am dureri intepatoare cu mancarimi puternice. Ieri, 28.12.2002, m-am consultat cu chirurgul Munteanu Codrut directorul spitalului Mumpossan din Bucuresti, care mi-a spus ca formatiunea trebuie operata imediat, altfel mai tarziu va fi inoperabila. Mie, insa, parca cineva imi spune sa nu ma grabesc, sa aplic alte variante ale preparatelor pe care le experimentez. Eu voi continua experimentarea pe propriul meu organism, care, conform legilor internationale, nu am dreptul sa o efectuez. Insa la data de 15.02.2003 am fost operat la Spitalul Mumposan. Mare greseala ! Dupa operatie ganglionul s-a inflamat si mai mult ca si toti ganglionii din jur. Nu mai puteam dormi. Am plecat la Chisinau, deoarece C. Munteanu, chirurgul care m-a operat mi-a luat o suma buna de bani si fugea de mine. Directorul Institutului de Hematologie I. Caremeri a aplicat o metoda clasica, care m-a salvat.

As dori sa mai amintesc inca un caz de clarviziune a unui chirurg, Valeriu Borcea directorul Spitalului de Chirurgie Plastica (arsi) din Bucuresti, cu care am colaborat si am realizat o serie de experimente la Institutul din Baneasa. In timp ce ardeam cu un segment pielea unor iepuri, pentru ca mai apoi sa urmarim actiunea preparatelor noastre, dr. Borcea a inceput sa ga, spunand ca toate preparatele medicale pentru oameni, trebuie aplicate pe oameni si nu pe animale. M-a impresionat adanc acest om, care facea operatii zilnice pe om, salvandu-le vietile, dar nu gea niciodata. Cu regret, chirurgul s-a stins din viata pe o plaja din Arabiile Unite, din cauza unor arsuri puternice de soare. Dar experientele efectuate pe seful statiunii experimentale, Mihai Capsa, au dat rezultate miraculoase, care, in viitor vor ocupa un loc important in medicina contemporana.

In 1997, am fost infectat cu virusul zona-zoster, care provoaca dureri infioratoare intregului organism. Pentru prima data, am aplicat un unguent pe baza de proteine extrase din insecte si durerile au disparut. Apoi, in cateva ore, au disparut si leziunile. Am creeat imediat un preparat, care este folositor la mii de oameni, din lumea intreaga, nu numai din Romania.

In 1998, fiul meu cel mic, Veaceslav, a fost infectat cu virus hepatic, apoi a aparut icterul cu dureri infioratoare. I-am administrat o proteina incapsulata, timp de 2-3 zile, dupa care a parasit spitalul fara simptome de infectie. Acum, fiul meu termina experimentele clinice ale preparatelor Hepatito-liz 1 si Hepatito-liz 2, in cateva spitale din Chisinau, pentru a putea completa dosarele farmaceutice. Aceste preparate, se vor comercializa in lumea intreaga, daca voi fi sanatos si i-mi va ajuta bunul Dumnezeu.Sunt ferm convins ca toti cei care poseda anumite informatii curative, atat medicii alopati cat si cei care fac preparate naturiste, trebuie sa rezolve unele si aceleasi probleme, in interesul omului.Clarviziunea oamenilor din cercetarea stiintifica este primordiala. Daca un cercetator nu are clarviziune, el nu-si poate desfasura activitatea. Clarviziunea nu trebuie confundata cu ghicitul in carti sau cu presupunerile fantastice. Acest fenomen este real in mintea multor oameni de creatie, care stiu ce au de facut pentru a realiza ceva nou, original.

Efectul kirlian a fost stabilit prin anii 40 ai secolului trecut de catre sotii Kirlian din Krasnodar (Rusia). El consta in evidentierea existentei unei aure energetice in jurul organismului viu. Pentru aceasta, obiectul de studiu impreuna cu o bucata de hartie de fotografiat a fost pus intre doi electrozi prin care trecea curent de inalta frecventa. Pe hartia fotografica, apare dupa developare o imagine asemanatoare cu aura din jurul corpului, vazuta de unii clarvazatori. Deformatia aurei din jurul corpului indica prezenta anumitor afectiuni ale organismului, ajutand astfel la diagnosticarea anumitor afectiuni, inainte ca ele sa atace organismul. De aici deducem ca primele simptome de imbolnavire ce apar la nivelul energetic al organismului si apoi se declanseaza in corpul fizic.

Schimbarea aurei corpului fiintelor vii corespund cu punctele indicate de influenta aplicatiei acupuncturii. Prin sensibilizarea anumitor centre ale corpului fizic se induc anumite impulsuri, care energizeaza anumite organe, prevenindu-le impotriva afectiunilor.

Daca ar fi sa interpretez, eu, ca specialist biolog, care am facut o lucrare de doctorat in domeniul biofizicii, pe care am sustinut-o la Universitatea M. Lomonosov din Moscova in martie 1972, cu tema Aspecte microscopice si submicroscopice ale porilor si plasmadesmelor peretilor celulari ai parenchimului suculent, lucrare foarte apreciata de cei mai valorosi biologi ai timpului, atunci as spune ca biocurentii trec prin membranele celulare. In lucrare, am facut pentru prima data o clasificare a porilor si plasmodesmelor prin care trec biocurentii ce transmit informatiile necesare in tot organismul.

Porii, plasmodesmele la te si endodesmele la animale sunt caile de comunicare a tuturor informatiilor organismului viu. Din pacate, aceste aspecte nu au mai fost dezvoltate de nimeni, pana acum. Eu, insa, mi-am schimbat traiectoria cercetarilor intr-un alt domeniu virusologia studiul celor mai simple identitati, care include informatii majore despre originea vietii si despre declansarea multor boli virale, care ataca organismele vii si provoaca moartea. Este indeajuns sa amintesc aici epidemia provocata de virusul gripei din anul 1919, in urma careia au decedat mai mult de 20 de milioane de oameni.

Bineinteles ca efectul kirlian trebuie studiat in continuare, deoarece datele obtinute sunt numai un inceput de drum, prin care s-a demonstrat ca exista biocurenti in organismele vii, care sensibilizeaza intreg organismul la aparitia unor afectiuni. Dar, mai sunt necesare informatii despre blocarea dezvoltarii afectiunilor chiar de la inceputul procesului patologic. Aceasta este sarcina principala a cercetarii, care ar permite prelungirea longevitatii fiintei umane principala preocupare a fiintei umane la ora actuala.

Fiinta umana are capacitatea de a exista 130-l50 de ani. Atat pot servi tesuturile organismului daca nu ar aparea alte cauze, care provoaca decesul mult mai devreme.

In aceasta lucrare am descris intentionat unele fenomene, nepercepute de ratiunea umana, dar care exista. Probabil ca aceste fenomene regleaza anumite procese vitale, dar nu sunt percepute de ratiunea omului. Se vede ca asa este construita fiinta umana, careia nu-i este dat sa stie chiar totul despre el insasi.

Cea mai mare dorinta a fiintei umane este sa afle constructia si functia organismului sau, de care depinde si comportarea in societate. Satisfactiile principale ale corpului uman sunt mancarea buna si fecundarea, adica energizarea organismului si reproducerea. O alta dorinta a omului este sa traiasca cat mai mult. Continuitatea se intrerupe, insa, in momentul in care ajungi la cea mai mare satisfactie sufleteasca. Majoritatea oamenilor mor cu regret pentru ca nu vor sti ce va urma dupa disparitia lor.

Despre existenta sufletului si despre reincarnare, eu, personal, cred ca fenomenele exista chiar daca nu pot fi explicate. Probabil ca omul trebuie sa aiba frica de o putere supranaturala, de cel care l-a creat. Este necesar sa se respecte o anumita ordine si intaietate in societate, de aceea se spune ca, daca faci rau pe aceasta lume, vei plati pe cealalta lume, care nu se stie daca exista si nici nu se poate demonstra in sfera informatiilor existente. Din lucrarile biblice se poate intelege ca exista lumea de apoi, dar pentru noi, pamantenii, cele scrise nu sunt destul de convingatoare. Poate ca vor aparea informatii noi care ne vor convinge, dar pana acum, atat ne este dat si fiecare trebuie sa respecte legile bisericesti, care ne indeamna la respect, cel putin.

Eu cred ca pe Terra au fost imtate mai multe tipuri de fiinte umane, care au fost situate pe diferite continente ale Terrei. Probabil ca si natiunile au fost imtate, cu limba specifica si cu toate obiceiurile lor, care, in timp s-au dezvoltat individual. Odata cu dezvoltarea civilizatiei a aparut dorinta de dominatie, razboaiele care s-au dus fara rost scazand considerabil densitatea populatiei. Contradictiile dintre natiuni au fost dintotdeauna mai puternice decat rasele umane, si s-au agravat odata cu progresul tehnico-stiintific.

Astfel, dupa 2000 de ani de crestinism, contradictiile dintre natiuni au luat sfarsit, s-a produs globalizarea, adica dominatia unei doctrine internationale, care a devenit cea mai puternica si doreste sa faca ordine in lume, impunand o anumita conceptie universala. Astfel, antagonismul national, rasial si ambitional dispar, si sunt inlocuite de lupta cu terorismul. Se nasc indivizi, care doresc sa faca rau, sa distruga bunurile popoarelor, indivizi periculosi care sunt greu de depistat. Apar situatii mult mai complicate, cand numai cativa indivizi pot face rau intregii ete provocand o catastrofa fatala, facand sa explodeze centre nucleare, care sunt in numar destul de mare. Civilizatia noastra este in pericol, asa cum au mai fost, probabil, si alte civilizatii, care s-au dezvoltat in spirala, pana la un anumit nivel.

In Univers exista multe civilizatii care au structuri mult mai dezvoltate. Probabil sunt si civilizatii unde se pot manipula genele organismelor vii, care le pot plasa pe alte ete, dandu-le anumite programe de dezvoltare. Probabil ca aceste civilizatii sunt supravegheate si dirijate, dar noi, oamenii de rand, nu ne dam seama de aceste fenomene. Multe din enzime nu sunt percepute de catre oameni si niciodata nu vom putea face ceea ce nu ne este dat sa facem. Ne dezvoltam cat ne este dat, dupa program.

Dintre toate natiunile de pe Terra, cele mai bine dezvoltate, sunt cele ale nemtilor si francezilor, in Europa, si cele ale coreenilor si japonezilor, in Asia.

La competitiile internationale ale sportului, cele mai multe medalii le obtin nemtii, rusii si americanii. De exemplu: la box un sport foarte dur de cele mai multe ori castiga rasa neagra; la fotbal un sport care cere tactica si organizare de echipa pe langa efortul fizic, castigatorii sunt brazilienii, francezii si englezii.

Pe continentul Nord American, in SUA si Canada, s-a format un conglomerat de natiuni din genotipuri combinate, care in acest moment se dezvolta mult mai rapid, in atie cu popoarele ce mentin o structura nationala bine determinata. Popoarele de tipul Indiei, Chinei, cu o densitate exagerata, se dezvolta mult mai lent. Aici apar mult mai des epidemii, care rapun oamenii.

Agentii patogeni care provoaca reducerea densitatii populatiilor sunt virusurile (sida, hepatitele, gripa, poliomielitele, encefalitele, pneumoniile atipice s.a.).

Celelalte microorganisme, de tipul bacteriilor, micozelor, protozoarelor, nu mai sunt periculoase astazi, deoarece exista metode de stopare a dezvoltarii lor, mai ales cu ajutorul unei game mari de antibiotice.

Este regretabil insa ca omul nu poate lupta deocamdata cu infectiile provocate de virusuri, si de aceea, acesti agenti patogeni produc inca ravagii in mijlocul fiintelor vii, la toate nivelurile.

In acest moment, eu pot trage anumite concluzii deoarece toata viata am construit preparate biologice (arme) pentru distrugerea densitatii anumitor organisme nedorite de om.

Din experienta mea pot spune ca in dirijarea densitatii organismelor vii, virusurile au anumite proprietati:

    ataca mai usor la varste fragede;

    disperseaza mai rapid cand densitatea organismelor este mai mare;

    exista tipuri virulente si mai putin virulente ale patogenilor;    virusul poate exista in organism in stare latenta fara a distruge celulele, 5-30% dintre indivizi continuand sa existe;

    virusurile ataca numai anumite specii si organe ale speciilor;

    unele virusuri se dezvolta in mai multe etape, care sunt parcurse prin intermediul unor vectori (intermediari- encefalita);

    pot declansa epidemii daca au conditii favorabile de dezvoltare.

FENOMENUL 'INEDIA'

Toata lumea este constienta de faptul ca, organismul fiintelor vii se alimenteaza din energia nutritiei si a oxigenului, care la nivel molecular, in celulele anumitor organe, se transforma in energie. Alte surse de obtinere a energiei nu exista. Se stie ca, in general, omul daca nu respira 3-5 minute, moare. Sunt insa cazuri in care, organismul nu se alimenteaza 6-l2 luni sau nu respira timp indelungat si continua sa existe.

Se presupune ca ar exista si un alt tip de energie obtinuta din mediu, care poate intretine existenta proceselor vitale. Aceasta energie a fost numita energie transfuzica. In vechime se numea prana, tao, fluid vital etc. asa se explica fenomenele, in momentul in care un organism uman exista ani de zile fara a se hrani si fara a consuma apa. Odata instalat, fenomenul este ireversibil si daca se incearca fortat sa se introduca hrana, apar hemoragii care duc la deces. In starea Inedia, greutatea organismului nu scade dar nici nu creste.

Cazul cel mai ilustrativ, este fenomenul unei taranci Therese Newman, care prezenta stigmate. Aceasta femeie, incepand cu anul 1922, nu a mancat nimic pana in anul 1962, cand a decedat. In tot acest timp femeia a lucrat la camp la fel ca toata lumea si a dormit doar 2 ore pe noapte. Aceasta femeie a fost supravegheata de medici, care au confirmat autenticitatea fenomenului. Greutatea corpului care a fost verificata constant timp de 15 zile, a variat intre 51 54 kg, dar niciodata nu a scazut sub 51 kg si nici nu a crescut peste 54 kg.

Aceste fenomene nu pot fi explicate de ratiunea umana.

FENOMENUL 'STIGMATELE'

Acest fenomen a aparut la anumite persoane sub forma ranilor pe care le-a avut Isus Christos in timpul rastignirii (ranile in palme si in talpi, taieturile sulitei intre coaste). Aceste semne au ramas pe corpul fiintelor umane pana la moarte. Unul dintre cei ce au purtat aceste semne a fost Padre Pio, care a trait in Italia pana in anii 70.

Din analizele unui grup de medici, care au urmarit acest fenomen s-a constatat ca din aceste rani, in fiecare vineri, curgea sange. Padre Pio a avut capacitati vindecatoare pe toata perioada existentei sale.

Aceste fenomene demonstreaza inca o data ca ratiunea umana inca nu percepe toate fenomenele care au loc in noi, ca pot exista si indivizi construiti cu un alt scop existential, ca viata fiintei umane poate fi asigurata si de un alt tip de energie neperceput de pamintenii obisnuiti. Existenta oricarei fiinte necesita o cheltuiala de energie, care poate fi asigurata invizibil de catre simtul omului de rand.

Precogniscibilitatea este un fenomen care a fost demonstrat de mai multe fiinte umane, si anume prezicerea unor fenomene care in timp s-au indeplinit.

Doresc sa relatez ca relatia noastra cu viitorul exista. Trebuie numai sa ai capacitatea de a simti aceste fenomene si, a-si dori sa aduc un exemplu din viata mea personala, care o stiu toti membrii familiei si prietenii.

In anul 1978 eu am fost invitat la Moscova, in Kremlin de catre niste personalitati importante. Mi-au propus sa plec in Vietnam, la Saigon, unde pe timpul acela era o perioada de tranzitie dupa razboi. Americanii plecasera din Vietnam, iar rusii intrau pe tot teritoriul. In acea perioada, eu eram doctor in biologie si terminam inca un doctorat in domeniul utilizarii baculovirusurilor pentru controlul densitatii unor insecte daunatoare. Am facut toate actele de plecare, pana si biletele de avion le luasem. Trebuia sa plec cu fiul meu cel mic Veaceslav, care avea atunci 5 ani. Ceilalti 3 copii erau acum la scoala si a trebuit sa ii las cu bunicii. Cu o noapte inainte de plecare, am visat ca sunt prins in Saigon si condamnat la moarte. Am visat ca stateam pe un podet de lemn si deasupra mea atarna funia cu care trebuia sa fiu spanzurat, si la un moment dat am disparut de pe podet si m-am trezit intr-o biserica luminoasa.

A doua zi, de dimineata am telefonat la Moscova si am anuntat ca refuz sa plec in Vietnam. Nu pot sa astern pe hartie cuvintele pe care le-am auzit de la capatul celalalt al firului, dar am refuzat cu desavarsire, inghitind reprosurile demnitarilor de atunci. La institutul in care lucram, eu eram responsabil de cercetatorii stiintifici din domeniul protectiei biologice si, cu aceasta ocazie am fost injurat si pedepsit de toti veneticii, mai ales ca eram singurul roman cercetator stiintific principal din institut, ceilalti fiind rusi sau evrei. In locul meu a plecat un cercetator din Leningrad pe care il cunosteam, impreuna cu cinci colegi, despre care am aflat, dupa un an de zile, ca doar doi dintre ei s-au intors si aceia bolnavi. Ceilalti fusesera asasinati.

Cu mult timp inainte de a incepe cercetarile stiintifice in domeniul extractelor de substante biologic active din insecte, am avut un vis in care eram schior. Saream de pe o trambulina foarte inalta, zburam peste firele de electricitate si mi se parea ca sar peste niste ziduri foarte inalte si ajungeam in Franta. Aici, faceam un ciclu de experiente cu virusuri recombinate si am descoperit o proteina care imi subtia pielea. In aceeasi zi am plecat la biblioteca, unde am gasit articolele unor cercetatori din Coreea de Sud, care descriau niste procedee de obtinere a unor proteine din hemolimfa (sangele) unor insecte. Trei nopti nu am putut dormi. Aveam impresia ca cineva ma indemna sa cercetez mai departe. Am lucrat in secret 20 de ani. Primele preparate pe care le-am obtinut le-am testat pe corpul meu.

Mai tarziu, am visat ca plecam departe de casa, in laboratoare spatioase unde am obtinut date pretioase si impreuna cu directorul stiintific de la Institutul de Medicina Veterinara, doctor docent, si d-na Popescu, sef de laborator, am facut primele teste de toxicitate pe animale (sobolani), de unde a reiesit, toxicitate 0.

In fiecare duminica plecam la manastirea Casin unde ma rugam si ma simteam mai aproape de Dumnezeu.

Toate aceste evenimente coincid cu exemple pe care le-am citit in literatura. Unul dintre aceste exemple a fost presedintele SUA, Lincoln, care a visat atentatul inainte de a fi asasinat. Se afla la Casa Alba, in haine funerare, cu fata acoperita. In jurul lui stateau soldati si civili, toti gand. Lincoln a intrebat un soldat Cine a murit la Casa alba ? si acesta i-a raspuns: Presedintele a fost asasinat!. Lincoln a povestit acest vis si la numai cateva zile a fost asasinat.

Un exemplu discutat timp de 100 de ani a fost voiajul transatlanticului Titanic, la 12 aprilie 1912, cel mai sigur vas pe acea vreme. Se stie ca vasul s-a scufundat la 14 aprilie 1912 ca urmare a ciocnirii cu un iceberg. Catastrofa a provocat moartea a 1.500 persoane, din 2.207. Domnul Midleton care trebuia sa plece in America si cumparase la 20 martie un bilet de calatorie pe Titanic, a visat ca se va scufunda si a refuzat sa mai plece. Dupa catastrofa, el a povestit tuturor motivul pentru care nu a mai plecat.

Din aceste intamplari putem deduce ca, daca premonitiile sunt descifrate si interpretate corect se pot evita evenimente nedorite.
Alte materiale medicale despre: Psihiatrie
(sau care sint acele lucruri de care trebuie sa ne eliberam in primul rind si cum procedam) Multi oameni traiesc in permanenta o stare de spaima : fr [...]
Saracia face mai posibila aparitia aproape a tuturor bolilor (dar nu boala Hodgkin, eczema sau melanomul). Vezi Sanatatea si clasele sociale, p.530. i [...]
Un pacient poate deveni total dependent de medicul sau. Aceast lucru reprezinta un pericol deosebit in psihiatrie din cauza relatiei intime si intense [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre psihiatrie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile