eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Ortopedie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » ortopedie

Piciorul dureros

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireExamineaza o amprenta tara umeda (si uzura de pe talpa pantofului) pentru a elua anatomia functionala a piciorului solicitat.1 Multe din afectiunile mentionate la ina "piciorul" (p.720) pot fi dureroase. Alte cauze de durere sunt mentionate aici.
Ilallux rigidus. Este artroza articulatiei metatarsofalangiene. Miscarile in articulatii sunt reduse si dureroase. Poate aparea un inel osteofitic dorsal. Se trateaza prin artrodeza sau operatia Keller.
Tineri. Copin se g rareori de durere a piciorului: daca acuza dureri tare gandeste-te la un corp strain. Presiunea pantofului pe un navicular proeminent (sau uneori un os accesor), sau un os calcis proeminent postero-superior poate necesita corectie chirurgicala. Osteocondrita (p. 730) oasele pot fi cauza (diagnostic radiologie). Boala Hohler afecteaza osul navicular; boala Freiberg capetele metatarsienelor; si boala Sever este epifi/.ita calcaiului. Usureaza presiunea prin talonete (sau uneori gips) pana la disparitia durerii.
Metalarsus primus rus. Este angularea melatarsianului I catre linia mediana. Pacientul tipic este un adolescent. Afectiunea poate fi familiala. Daca deformarea este mare, poate fi necesara osteotomia metatarsianului.
Unghii incarnate. Acestea pot afecta copin sau adultii. Halucele este cel mai frecvent afectat. Taierea incorecta a unghiilor si presiunea pantofilor predispun la cresterea laterala a unghiei in patul carnos, care reactioneaza prin formarea unui granulom. Apoi se supraadauga deseori infectia.
Tratamentul consertor implica introducerea de tampoane de ta muiate in alcool sub colturile granulomului si obserrea cresterii unghiei (apoi taierea ei dreapta cu marginile dincolo de granulom). Infectiile recidinte pot necesita operatie - sunt utilizate rezectia marginala a unghiei, extirparea unui lambou lateral al unghiei si prevenirea cresterii acestuia prin ablatia patului unghial (cu fenol sau chirurgicala) sau extirparea totala a unghiei.
Durerile piciorului anterior la adulti (metatarsalgia) Cresterea presiunii pe capetele metatarsienelor produce dureri. Se trateaza cu talonete. Tratamentul chirurgical pentru alte afectiuni decat artrita reuma-toida da rezultate imprevizibile. Alte cauze de metatarsalgie cuprind sinovita, fractura de sesamoid, si traumatismul.
Fracturile de mars apar in diafiza metatarsienelor II sau III si pot
fi urmarea mersului excesiv pe jos. Tratamentul este de asteptare. Daca durerea este severa, poate fi util un pansament gipsat in asteptarea vindecarii.

Metatarsalgia Morton. Durerea se datoreaza presiunii unui neurom interdigital intre metatarsiene. Durerea iradiaza de obicei pe partea laterala a unui deget, si pe partea mediala a celui invecinat (de ex. degetele 3 si 4). Tratamentul este excizia neuromului.

Durerea de calcai. Cauze: 1 Maladii ale calcaneului; 2 Artroza articulatiei subtalare; 3 Ruptura tendonului calcanean (p. 740); 4 Para-tendinita calcaneana (sensibilitate mai profund de tendonul calcanean); 5 Bursita postcalcaneana (ingrosarea bursei de deasupra tuberozitatii cal-caneene in partea posterioara a calcaiului). 6 Pernuta calcaneana sensibila (durere sub calcai) si 7 Fasciita tara (durere sub calcaneul anterior), in afara de maladiile calcaneului si ruptura de tendon, tratamentul consertor cum ar fi modificarea incaltamintei pentru a preveni frictiunea poate fi util. Injectiile locale cu corticoizi sunt utile in cazurile 4. 6 si 7. Daca tratamentul consertor nu amelioreaza durerea din bursita postcalcaneana, bursa poate fi extirpata chirurgical.Alte materiale medicale despre: Ortopedie


loading...


Durerea de genunchi poate fi iradiata de la sold. intreaba despre traumatisme, durere, tumefactii, mobilitate, blocare, clicuri si "genunchi care isi [...]
Guta in stadiul acut se manifesta prin durere severa, congestia si tumefierea articulatiei afectate - deseori articulatia metatarsofalangiana a baluce [...]
intoarce pacientul la fiecare doua ore pentru a preveni escarele de decubit. Vezi p. 820. Toracele. incepe precoce fizioterapie regulata, cu exerciti [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre ortopedie

  Advertisements


  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile