eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Obstetrica

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » obstetrica

Infectia perinatala

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Hepatita B (Ag Hbs pozitiva). Desi in Marea Britanie starea de purtator cronic de Ag Hbs a fost initial mai putin obisnuita, odata cu cresterea dependentei de droguri si datorita unei populatii numeroase de emigranti, aceasta a denit mai frecnta si unii specialisti recomanda realizarea screening-ului specific la toate mamele. Daca mamele dezvolta infectia acuta in trimestrul al doilea sau al treilea, exista un risc crescut de infectie perinatala. Majoritatea infectiilor, totusi sunt contractate la nastere iar nou-nascutii din mame purtatoare cunoscute trebuie sa li se administreze imunoglobulina antihepatica 0,5ml IM in primele 12h de la nastere, si vaccin antihepatita B 0,5ml in primele 7 zile de la nastere si apoi la 1 si respectiv 6 luni.
Pentru listerioza perinatala si infectia streptococica, p.3W.
Herpes hominis (HS VII). Este datorat in 80% din cazuri infectiei cu virusul Herpes simplex tip II. 50% dintre nou-nascuti vor fi infectati in timpul nasterii daca mama are leziuni cervicale acti. Recolteaza saptamanal (de la 36 de saptamani) probe de secretie cervicale pentru culturi virale la toate femeile cu antecedente de Herpes. Daca virusul este prezent, orienteaza-te catre operatia cezariana de electie. Chiar daca membranele s-au rupt spontan insista si fa operatia cezariana in primele 4 h de la ruperea acestora. Infectia neonatala de obicei apare la 5 - 21 zile cu leziuni pustulo -culare, frecnt localizate la zona de prezentatie sau la locurile unor traumatisme minore (exemplu electrod pentru scalp). Pot aparea si leziuni particulare si conjunctivale. Odata cu encefalita sis-temica herpetica (crize epileptice focale sau semne de focalizare neurologice) pot aparea iceterul, hepatosplenomegalia, colapsul si CID-ul. Nou-nascutii infectati trebuie izolati si tratati cu acidovir (p.298). Solicita ajutorul specialistului.Chlamidia trachomatis Aproximativ 1/3 din mamele infectate nasc copii infectati. Conjunctivita apare la 5-l4 zile dupa nastere si se poate manifesta ca o inflamatie minima sau secretie purulenta. Corneea nu este de obicei afectata. Complicatii: Pneumonie cu Chlamidia, faringita sau otita medie.
Teste: imunofluorescenta sau cultura. Frotiu Giemsa: multe incluzii.
Tratament: Unguent oftalmic sau colir cu tetraciclina 1% la fiecare 6 ore, 3 saptamani, asociata cu eritromicina 10 mg/kg/6h PO timp de 2-3 saptamani pentru a elimina microorganismele din plamani. Administreaza parintilor (sau altor parteneri) tetraciclina sau eritromicina.
Conjunctivita gonococica. Infectia se manifesta de obicei in primele patru zile de la nastere. Secretiile purulente pot fi acompaniate de tumefierea pleoapelor. Apare opacifierea corneei si exista riscul de ruptura corneeana si panoftalmita Tratament: nou-nascutilor din mame cu gonoree cunoscuta trebuie sa li se administreze benzii penicilina 30 mg/kg IM stat si colir cu cloramfenicol 0, 5 % in prima ora de la nastere. Pentru infectia gonococica activa administreaza benzilpenicilina 15 mg/ kg/12h IM si colir cu cloramfenicol 0,5% de 3 ori pe ora timp de 7 zile. Izoleaza nou-nascutul.
Oftalmia neonatorum. Reprezinta secretia purulenta la nilul ochilor unui nou-nascutAlte materiale medicale despre: Obstetrica
Infectiile urinare joase de tip cistita sint la fel de frecvente ca si infectiile cailor aeriene superioare. Infectia urinara reprezinta unul din f [...]
Introducere Acum aproape 15 ani s-a discutat pentru prima oarA¤ in lumea medicalA¤ despre o boalA¤ nouA¤. La acea vreme nimeni nu bA¤nuia ce consecin [...]
O idee noua isi croieste drum in comunitatea medicala internationala : aceea ca SIDA apare dupa ce organismul a fost supus unui stres oxidativ intens, [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre obstetrica

  Alte sectiuni
  Frumusete
  Termeni medicali
  Sanatatea copilului
  Igiena
  Geriatrie
  Sarcina
  Nasterea
  Venirea pe lume a copilului
  Mama dupa nastere
  Sanatatea femenii
  Dermatologie
  Homeopatie
  Reflexoterapie
  Adolescenta
  Kinetoterapie
  Ginecologie
  Obstetrica
  Psihiatrie
  Medicina generala
  Oftalmologie
  Oto-rino-laringologie
  Ortopedie
  Anestezia
  Masajul
  Sanatatea barbatului
  Urgente si primul ajutor
  Neurologie
  Odontologie
  Planificare familiala
  Maturitatea
  Varsta a iii-a
  Nefrologie
  Cancerologie
  Pediatrie
  Responsabilitatea juridica medicala
  Genetica medicala
  Simptome
  Rinologia
  Faringologia
  Laringologia
  Sistemul endocrin
  Radiologie
  Stomatologie
  Medicina legala
  Analize
  Asistenta medicala
  Chirurgie
  Dependente
  Fiziologie
  Microbilologie
  Neonatologie
  Optometrie
  Psihologie
  Reumatologie
  Traumatismele oaselor
  Traumatologie


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile