eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Obstetrica

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » obstetrica

Infectia perinatala


Hepatita B (Ag Hbs pozitiva). Desi in Marea Britanie starea de purtator cronic de Ag Hbs a fost initial mai putin obisnuita, odata cu cresterea dependentei de droguri si datorita unei populatii numeroase de emigranti, aceasta a denit mai frecnta si unii specialisti recomanda realizarea screening-ului specific la toate mamele. Daca mamele dezvolta infectia acuta in trimestrul al doilea sau al treilea, exista un risc crescut de infectie perinatala. Majoritatea infectiilor, totusi sunt contractate la nastere iar nou-nascutii din mame purtatoare cunoscute trebuie sa li se administreze imunoglobulina antihepatica 0,5ml IM in primele 12h de la nastere, si vaccin antihepatita B 0,5ml in primele 7 zile de la nastere si apoi la 1 si respectiv 6 luni.
Pentru listerioza perinatala si infectia streptococica, p.3W.
Herpes hominis (HS VII). Este datorat in 80% din cazuri infectiei cu virusul Herpes simplex tip II. 50% dintre nou-nascuti vor fi infectati in timpul nasterii daca mama are leziuni cervicale acti. Recolteaza saptamanal (de la 36 de saptamani) probe de secretie cervicale pentru culturi virale la toate femeile cu antecedente de Herpes. Daca virusul este prezent, orienteaza-te catre operatia cezariana de electie. Chiar daca membranele s-au rupt spontan insista si fa operatia cezariana in primele 4 h de la ruperea acestora. Infectia neonatala de obicei apare la 5 - 21 zile cu leziuni pustulo -culare, frecnt localizate la zona de prezentatie sau la locurile unor traumatisme minore (exemplu electrod pentru scalp). Pot aparea si leziuni particulare si conjunctivale. Odata cu encefalita sis-temica herpetica (crize epileptice focale sau semne de focalizare neurologice) pot aparea iceterul, hepatosplenomegalia, colapsul si CID-ul. Nou-nascutii infectati trebuie izolati si tratati cu acidovir (p.298). Solicita ajutorul specialistului.
Chlamidia trachomatis Aproximativ 1/3 din mamele infectate nasc copii infectati. Conjunctivita apare la 5-l4 zile dupa nastere si se poate manifesta ca o inflamatie minima sau secretie purulenta. Corneea nu este de obicei afectata. Complicatii: Pneumonie cu Chlamidia, faringita sau otita medie.
Teste: imunofluorescenta sau cultura. Frotiu Giemsa: multe incluzii.
Tratament: Unguent oftalmic sau colir cu tetraciclina 1% la fiecare 6 ore, 3 saptamani, asociata cu eritromicina 10 mg/kg/6h PO timp de 2-3 saptamani pentru a elimina microorganismele din plamani. Administreaza parintilor (sau altor parteneri) tetraciclina sau eritromicina.
Conjunctivita gonococica. Infectia se manifesta de obicei in primele patru zile de la nastere. Secretiile purulente pot fi acompaniate de tumefierea pleoapelor. Apare opacifierea corneei si exista riscul de ruptura corneeana si panoftalmita Tratament: nou-nascutilor din mame cu gonoree cunoscuta trebuie sa li se administreze benzii penicilina 30 mg/kg IM stat si colir cu cloramfenicol 0, 5 % in prima ora de la nastere. Pentru infectia gonococica activa administreaza benzilpenicilina 15 mg/ kg/12h IM si colir cu cloramfenicol 0,5% de 3 ori pe ora timp de 7 zile. Izoleaza nou-nascutul.
Oftalmia neonatorum. Reprezinta secretia purulenta la nilul ochilor unui nou-nascut



Alte materiale medicale despre: Obstetrica

Infectiile urinare joase de tip cistita sint la fel de frecvente ca si infectiile cailor aeriene superioare. Infectia urinara reprezinta unul din f [...]
Introducere Acum aproape 15 ani s-a discutat pentru prima oarA in lumea medicalA despre o boalA nouA. La acea vreme nimeni nu bAnuia ce consecin [...]
O idee noua isi croieste drum in comunitatea medicala internationala : aceea ca SIDA apare dupa ce organismul a fost supus unui stres oxidativ intens, [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre obstetrica

    Alte sectiuni
    Frumusete
    Termeni medicali
    Sanatatea copilului
    Igiena
    Geriatrie
    Sarcina
    Nasterea
    Venirea pe lume a copilului
    Mama dupa nastere
    Sanatatea femenii
    Dermatologie
    Homeopatie
    Reflexoterapie
    Adolescenta
    Kinetoterapie
    Ginecologie
    Obstetrica
    Psihiatrie
    Medicina generala
    Oftalmologie
    Oto-rino-laringologie
    Ortopedie
    Anestezia
    Masajul
    Sanatatea barbatului
    Urgente si primul ajutor
    Neurologie
    Odontologie
    Planificare familiala
    Maturitatea
    Varsta a iii-a
    Nefrologie
    Cancerologie
    Pediatrie
    Responsabilitatea juridica medicala
    Genetica medicala
    Simptome
    Rinologia
    Faringologia
    Laringologia
    Sistemul endocrin
    Radiologie
    Stomatologie
    Medicina legala
    Analize
    Asistenta medicala
    Chirurgie
    Dependente
    Fiziologie
    Microbilologie
    Neonatologie
    Optometrie
    Psihologie
    Reumatologie
    Traumatismele oaselor
    Traumatologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile