eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Nux vomica (colubrina)


Strychnos nux vomica face parte din familia Logoniaceae.

Dozele ponderabile se administreaza pentru excitarea sistemului nervos, cailor respiratorii, functiilor digesti, inimii si circulatiei.


Tinctura-mama se prepara din seminte date pe razatoare.


Modalitati. Agravare dimineata imediat dupa trezire, dupa efort mintal, dupa mese, pe timp rece si uscat, la contact; ameliorarea seara, dupa un somn neintrerupt, la u-mezeala, la presiune puternica. Lateralita-te predominanta

dreapta. Tipul de Nux vomica este slab, de regula

barbat, cu temperament bilionervos, sulfuric, inclusiv brunet, simpaticotonic, hipertiroidian. Activ, dar inclinat spre sedentarism, nervos, nerabdator, iriil, impulsiv, hipersensibil, cu reflexe osteotendinoase exagerate ; este minca-cios, predispus la lacomie, la tot felul de excese. Rezolva problemele vietii la o cafea sau la un aperitiv.
In hiperreflectivitatea generala, caracter iriil, nerabdator sau mi-nios, ca si in depresiile datorate surmenajului sau esecurilor in afaceri, se utilizeaza dilutiile centezimale de la a 9-a la a 30-a. Dintre femei, numai cele 'barbate\" beneficiaza de acest remediu. Este remediul pentru o viata nerationala, cu abuz de tutun, cafea, condimente, aperiti, cu sedentarism si activitate prea intensa 'de birou\", prelungita dupa orele de program, in cursul orelor de masa si de destindere.

Greselile alimentare se razbuna si pot a-pare : dispepsii acide, de etiologie nevrotica, gastralgii, gastrite alcoolice, pirosis, greata si voma, dureri datorate unor hernii inghinale, migrene, staza portala, insuficienta hepatica, constipatie. in astfel de situatii se administreaza dilutia a 4-a centezimala, in cazurile acute, si pina la a 9-a

in cele cronice. In general, exista o posibila arsiune fata de carne si piine, in ciuda dorintei vii de aperiti de tot felul. Dupa dejun, bolnavul simte capul cald si greu, iar stomacul umflat. Siesta obligatorie (somnolenta) ii face bine.

Hipocondrul drept e sensibil, cu ficat congestionat, dur, hipertrofie. Noaptea pe la 3 se trezeste si readoarme greu, pentru a se trezi obosit. Uneori, constipatia alterneaza cu diaree. Nu e exclusa impresia ca voma l-ar usura. Frecnt, bolnavul prezinta o ce-falee frontala, occipitala sau supraorbitara stinga, agravata la soare, dupa masa, la trezirea din somn, cind e constipat, la miscarea ochilor, la zgomot, lumina intensa si prin abuz de cafea si alcool.

Remediul e activ si in constipatia cu nevoi neeficiente, diaree, greturi neeficace, cistite 'functionale\", retentie spasmodica de urina, dismenoree, tenesme rectale si ca-le neeficiente, dureri de nastere fara efect. De asemenea, in urmarile abuzurilor alimentare sau medicamentoase, cronice (C5C3 Ca,) si acute (C,,).
In debutul corizelor artritice, se administreaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a bolnavilor care mai prezinta si alte aspecte dintre cele semnalate mai sus.

Si tusea spasmodica (nervoasa sau gastrica, chiar astm), ameliorata bind cald, ca si in convulsii, epilepsie, tetanos, iriilitate nervoasa, dilutiile centezimale de la a 7-a in sus sint acti.In reumatisme, lumbago artritic al hepaticilor si al hemoroidalilor, ca si in sciatica, dilutiile centezimale de la a 7-a la a 30-a sint binenite, in timp ce in gripe, febra continua sau intermitenta la hepatici sau ar-tritici, dilutia a 4-a da rezultate optime cind apar : frison, sete vie, fata rosie si corp arzator. Transpiratia, mai frecnta pe dreapta si jos, apare cu disparitia setei.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Castravetele purgativ face parte din familia Cucurbitaceae. Dozele ponderabile produc diaree. Administrarea repetata provoaca o hipersensibilitate ne [...]
Dalacul sau poama-vulpii face parte din familia Liliaceae-

Dozele ponderabile au ca efecte : congestie cerebrala cu cefalee si nevralgi [...]
Lacramioara face parte din familia Liliaceae. Administrarea de doze ponderabile produce (in ordinea crescatoare a cantitatilor) disparitia edemelor ca [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile