eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Colocynthis


Castratele purgativ face parte din familia Cucurbitaceae.
Dozele ponderabile produc diaree. Administrarea repetata provoaca o hipersensibilitate nervoasa cu durere crampoidala in tot organismul.
Tinctura-mama se prepara din fructul fin pulrizat.

Modalitati. Agravarea se produce dupa mese, la minie, seara, prin extensie, iar ameliorarea

prin plierea in doua a bolnavului si prin presiune mare, prin cafea, la caldura patului.
Dilutiile centezimale de la a 4-a la a 9-a se utilizeaza intr-o scrie intreaga de dureri, in general, tipul de bolnav care raspunde la Colocynthis este un artritic hepatic sau un reumatic de tip sulfur, slab si bilionervos, uzat de necazuri si deprimat, intolerant la dureri, irascibil. Durerile apar de regula dupa o raceala sau dupa o emotie sau iritare, contrarietate si sint violente, crampoide, spasmodice, discontinui, intovarasite de agitatie si slabiciune, agravate la frig si conform modalitatilor.
In privinta localizarilor de electie a acestor dureri, mentionam :

1. Nevralgii faciale, de regula supraorbitara stinga, iradiata spre timple, ureche, dinti, agravate la aplecare.
2. Dureri gastrice, cu gust amar in gura, limba rosie si arzatoare ; cartofii si fainoasele sint prost digerate. Durerile dau senzatia ca stomacul e strins intr-o mina. Agravarea survine dupa mese si seara tirziu, fiind insotita de greata si varsaturi. 3. Dureri abdominale, foarte intense, periombilicale, cu senzatia ca intestinul este pensat, ameliorate de plierea in doua, insotite de balonare, ameliorate de emisia de gaze si urmate de scaune frecnte si urgente, apoase si galbene, cu expulzie precipitata de ingestia oricarui aliment sau lichid.
4. Colici nefretice, predominant pe stinga, violente, crampoide, obli-gind la plierea in doua a bolnavului, insotite de mictiuni frecnte, imperioase si arzatoare. Nisip in urina.


5. Dismenoree, cu oligomenoree.

6. Dureri ovariene, mai frecnte de partea stinga. 7. Sciatica, preponderent stinga, cu crampe plecind de la sa-crum si coborind pina in fosa poplitee sau la picior.
8. Dureri musculare, insotite uneori de amorteli. Deltoidul drept este mai frecnt incercat decit cel sting, ca o exceptie.
Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Ranunculaceae. Din punct de vedere farmacologic, se considera ca cimicifugina alcaloidul pe care-1 contine este inrudit cu [...]
Lacramioara face parte din familia Liliaceae. Administrarea de doze ponderabile produce (in ordinea crescatoare a cantitatilor) disparitia edemelor ca [...]
Mutatoarea cu poame negre (numita, in anumite zone, ca si matraguna, imparateasa), face parte din familia Cucurbitaceae. Tinctura-mama se prepara din [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile