eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Actea racemosa


Face parte din familia Ranunculaceae. Din punct de vedere farmacologic, se considera ca cimicifugina alcaloidul pe care-l contine este inrudit cu digitala.

La omul sanatos, actiunea repetata a unor doze ponderabile provoaca depresie nervoasa cu insilitate psihica si iriilitate spasmodica, in general in legatura cu o dis-functie utero-oriana. Interesant mi se pare faptul ca Pic si Bonnamour, in tratatul lor de fitoterapie Medicaments vegetaux, semnaleaza faptul ca pieile rosii foloseau (dinainte de Hahnemann) Actea racemosa in iminenta de avort si in nasteri dificile (deci in registrul homeopatic).

Tipul de Actea racemosa este o femeie nervoasa, delicata si slaba, deprimata si taciturna, in general fosforica sau muriatica, ale carei suferinte sint legate de diverse tulburari genitale. Momentele\" Acteei sint menstrele si menopauza. De fapt, este vorba despre o femeie insila, cu alternante intre veselie, logoree, apoi tristete, deprimare, indiferenta, cu mintea confuza ca in ceata\", mai ales dimineata. Se folosesc dilutii intre a 5-a si a 30-a centezimala.
Menstrele sint in general neregulate si insuficiente, intotdeauna epuizante si insotite de dureri abdominale (mai ales orul sting). Durerile traliului sint neregulate si intense, dar fara finalitatea dorita si normala (datorita dilatarii insuficiente a colului si spasmelor ginale). Are efect si in amenoreele emotionale. Se foloseste dilutia a 4-a centezimala in sarcina si in perioada menstrelor si intre a 5-a si a 9-a dilutie centezimala intre menstre.

O alta utilizare a acestui remediu este cea in caz de mialgie, unele dureri reumatice (mai ales vertebrale superioare) si cefalee, mai ales insotita de dureri la nivelul globilor oculari, agrate de miscare si ameliorate de presiune. Cefaleea e insotita de senzatia de crestere a volumului craniului si creierului, precum si de intoleranta la zgomot, fiind predominant occipitala. Se mai poate intilni, eventual, o durere la nivelul orului sting sau a sinului sting. Durerile de ceafa sint agrate de aplecarea capului inainte sau presiune (mai ales la pianiste, dactilografe, croitorese). Se utilizeaza dilutia a 4-a sau a 5-a centezimala. Charette mentioneaza o ameliorare daca se maninca si subliniaza intre mialgii torticolisul si lumbago. Putinii barbati care reactioneaza la acest remediu se recruteaza dintre surmenatii intelectual si dintre alcoolici. Este nevoie sa decelam intotdeauna antecedente reumatice. Acelasi autor citeaza rezolrea unor psihoze de lactatie si a unor melancolii exprimate preponderent prin insomnie nocturna permanenta.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Curpenul de padure, sau luminoasa, face parte din familia Ranunculaceae. Administrarea de doze repetate la omul sanatos produce iritarea mucoaselor [...]
Face parte din familia Rannunculaceae. Romanii ii spun ruscuta de primavara. Si in limba germana e caracterizata ca planta de primavara. in franceza i [...]
Banutelul sau paraluta (Bellis perennis) face parte din familia Compositae. Administrarea dozelor ponderabile provoaca staza venoasa si astenie. Spre [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile