eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Paris quadrifolia


Dalacul sau poama-vulpii face parte din familia Liliaceae-

Dozele ponderabile au ca efecte : congestie cerebrala cu cefalee si nevralgii faciale sau oculare, pareza musculaturii globilor oculari, congestia sau iritare musculara cu nevralgii, hipersensibilitatea pielii la atingere, inflamarea catarala a mucoaselor : digesti, respiratorii superioare si urinare.

Dilutiile centezimale de la a 4-a (accese acute) pina la a 12-a se utilizeaza in agitatie psihomotorie, accese de locvacitate incoerenta, congestie cerebrala. Este vorba despre un congestiv cerebral guraliv activ, increzut, dispretuitor, cu tendinta de a sari de la un subiect la altul, dorind sa se asculte vorbind. Sint posibile accese de 3060 minute in care bolnavul palavrageste singur, bodoganeste. Cefaleea urca din ceafa spre crestet, iar rtijul este agravat in pozitia culcat. Scalpul este sensibil la atingere, apare senzatia de crestere in volum a capului si ca ochii sint trasi inapoi sau ca sint prea mari si au tendinta sa iasa din orbite. Cefaleea e ameliorata de presiune si agravata de efort intelectual, surmenaj ocular si fumat. in afara crizelor, exista o arsiune fata de e-fortul intelectual.

Aceleasi diluatii se intrebuinteaza in nevralgii oculare, faciale si brahiale, mai ales stingi. De asemenea, in nevralgii intercosta-le, coccidodinie, nevrite medulare, pareze oculare dureroase. Jumatatea stinga a corpului pare mai calda decit cea dreapta. Durerile sint agravate de atingere si ameliorate de presiune. Exista uneori si tulburari ale simtului tactil : obiectele netede par rugoa-se. Durerile intercostale iradiaza in brat.Intr-o serie de laringite si corize, acute sau cronice, cu tendinta la excretii rzui si viseoase, se utilizeaza dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a. in coriza, exista o senzatie de obstructie la radacina nasului, hipersensibilitate la mirosuri si chiar iluzii olfacti (mai ales piinea si laptele miros urit).

Aceleasi dilutii sint acti in unele dispep-sii atone cu aerofagie, la bolnavi cu apetit bun si greu de satisfacut, cu gura uscata la trezirea din somn, bula faringiana, herpes bucal, crize diareice uneori, senzatie de piatra in stomac, ameliorata de eructatii.

Orice bolnav cu tulburari ale simtului tactil in sensul prezentat mai sus beneficiaza de pe urma administrarii unei dilutii centezimale intre a 7-a si a 18-.a Aceleasi dilutii .sint acti in hiperosmie si iluzii olfacti (miros de carne putreda pentru diferite obiecte si alimente).Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Scrophulariaceae.
Administrarea de doze ponderabile are e-fecte pozitive in inflamatiile oculare (uz extern) si in cele [...]
Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]
Lamiita galbena face parte din familia Lo-ganiaceao.
Dozele ponderabile administrate repetat la omul sanatos au ca efecte : dupa o faza de exci [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile