eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Gelsemium


Lamiita galbena face parte din familia Lo-ganiaceao.
Dozele ponderabile administrate repetat la omul sanatos au ca efecte : dupa o faza de excitatie cu emotivitate si tremor, instalarea treptata a unei paralizii a centrilor motori si apoi senzoriali, congestie cerebrala pasiva, alternante de simpaticotonie si vagotonie, hi-potensiune si catar al mucoaselor digesti si respiratorii.


Tinctura-mama se prepara din radacina proaspata.

Modalitati. Agravare la emotii anticipati, inainte de furtuna, la coborire, catre o-rele 910 si la caldura soarelui; ameliorare in aer liber, prin stimulente, dupa mictiuni abundente.

Tipul de Gelsemium este nervos, sensibil si iriil (femei, copii, tineri, oameni de a-faceri, artisti). La adulti si batrini intilnim congestia cerebrala, cu,fata rosie, gindire si vorbire dificila. Dilutiile acti in asemenea situatii sint centezimalele de la a 7-a la a 30-a. in privinta paraliziilor care cedeaza la Gelsemium, retinem in ordinea descrescatoare a frecntei ; muschii ochiului, inclusiv pleoapa superioara, valul palatin, limba, corzile vocale, muschii respiratori, detrusorul cal, organele genitale, sfincterul anal, uterul. De multe ori, aceste pareze survin postinfectios.

Remediul are rezultate si in crampa scriitorilor si alte ticuri (la concurenta cu agaricul). Dilutiile centczimale de la a 5-a la a 30-a ajuta in hiperemativitate, trac, tremor, diaree emotiva, disectazia de col cal (cind se pune problema diferentierii de Causticum, Arsenicum, Plumbum, Zincum si Argentum nitricum), precum si genitalilor cronici, barbati (cu polutii fara erectii si scrotul umed prin transpiratii continue) si femei (cu menstre in intirziere, rare, afonie paretica si, entual, vaginism).

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 9-a ajuta atit intr-o serie de urmari dezagreabile ale expunerii la caldura (cefalee congesti-va cu rtij, slabiciune generala), cit si unor cardiaci, care, inrs decit in cazul digitalei, au impresia ca inima li se opreste, daca n-ar repune-o in miscare prin mers sau o respiratie profunda. Pentru dirse dureri in contextul tipului de Gelsemium se utilizeaza di-lutia a 5-a (mai ales in migrene congesti, precedate de tulburari de dere, agravate de caldura si miscare si ameliorate de presiune).

Dilutiile a 4-a si a 5-a se utilizeaza in debutul unor gripe, febre intermitente si remi-tente, congestii meningeale, corize, laringite, traheite, bronsite (cu senzatie de greutate pe piept), inflamarea mucoaselor digesti cu absenta setei, rujeola sau scarlatina adina-mica.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Curpenul de padure, sau luminoasa, face parte din familia Ranunculaceae. Administrarea de doze repetate la omul sanatos produce iritarea mucoaselor [...]
Face parte din familia Myristicaceae.
Administrarea repetata de doze ponderabile induce o toropeala astenica a creierului, a organelor secretoa [...]
Face parte din familia Scrophulariaceae.
Administrarea de doze ponderabile are e-fecte pozitive in inflamatiile oculare (uz extern) si in cele [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile