eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Nux moscata


Face parte din familia Myristicaceae.
Administrarea repetata de doze ponderabile induce o toropeala astenica a creierului, a organelor secretoare (cu uscaciunea pielii si mucoaselor), a aparatului circulator (cu tendinta la sincope si lesin) si a aparatului digesti(cu dispepsie atona si flatulenta).

Tinctura-mama se prepara prin macerarea in alcool a nucilor muscade, spalate cu grija.
Modalitati. Agravarea la frig, pe timp u-med, la emotii, la efort si in vehicul, ameliorare la caldura si uscaciune.

Tipul de Nux moscata are facultatile intelectuale deprimate, amortite, dar e nervos si hipersensibil la stimul! exteriori, fapt care-l face iriil si provoaca usor lesinuri. Frecvent sint slabiti si frigurosi, cu fata palida, ochi incercanati, somnolenti, flatulenti (ae-rofagie), cu piele si mucoase uscate. Remediul convine mai ales gravidelor, femeilor cu nervozitate pitiatica, copiilor slabiti si hipersensibili, batrinilor plapinzi si dispeptici.

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 30-a se utilizeaza in 'amorteala\" intelectuala cu somnolenta si nervozitate, astenie nervoasa, autamatisme, pitiatism eventual cu spasme, tendinta la lesin, tulburari nervoase in sarcina. In prima faza, apare o slabiciune intelectuala, cu scaderea memoriei, somnolenta, hipersensibilitate la influentele exterioare care produc manifestari spasmodice, intr-o faza mai avansata, memoria e mai slaba si pare a actiona automat, ca intr-un vis sau ca o masina. Se accentueaza hipersensibilitatea senzoriala si variatia dispozitiei de la un moment la altul.

Spasmele pot lua un aspect pitiatic ; la cel mai mic stimul, apar : lesin sau cefalee eu vertij, ameteli agravate mincind, raguseala la curenti de aer sau emotii, tuse uscata dupa deglutitii, bai sau la caldura patului, senzatii de opresiune toracica, palpitatii ameliorate mergind, dispnee la efort mintal, secuse. Depresia intelectuala e insotita constant de somnolenta continua, agravata de orice efort si de uscaciunea pielii si mucoaselor, fara sete si agravata la trezirea din somn. Frecvent se asociaza cefaleea ameliorata de presiune puternica. in fazele avansate, somnolenta e foarte intensa, iar pierderea sensibilitatii

accentuata.

Diiutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a se utilizeaza in dispepsiile flatulente, aero-fagie si flatulenta intestinala. Cefaleea, frecventa, se accentueaza dupa mese. Tot ceea ce bolnavul maninca pare a se transforma in gaze, care exercita o presiune jenanta asupra organelor supradiafragmatice, cu sughit, dispnee, lesin si jena precordiala. Flatulenta intestinala\' poate provoca insomnii peste noapte.
Diiutiile centezimale de la a 7-a la a 30-a se utilizeaza in tendinta constitutionala la lesin, in timp ce a 3-a decimala, pentru lesinul propriu-zis ('simptomatic\"). Aceasta tendinta se observa fie la un astenic somnolent, dar nervos, fie la un flatulent, la excitanti minori : durere discreta, emotie usoara, in timpul sau dupa defecatie, intr-o baie rece etc, dar nu prin caldura. Palpitatiile nu sint obligatorii.
In privinta uscaciunii pielii si mucoaselor, in absenta setei, retinem ca remediul e actinu numai in starile cronice, ci si intr-o serie de febre acute.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Lamiita galbena face parte din familia Lo-ganiaceao.
Dozele ponderabile administrate repetat la omul sanatos au ca efecte : dupa o faza de exci [...]
Alunul vrajitoarelor face parte din familia Saxifragaceae.

Administrarea de doze ponderabile are efecte astringente, vasoconstrictoare [...]
Lacramioara face parte din familia Liliaceae. Administrarea de doze ponderabile produce (in ordinea crescatoare a cantitatilor) disparitia edemelor ca [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile