eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Chirurgie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » GHID MEDICAL » chirurgie

Complicatiile aparatului cardio-vascular

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

Complicatiile aparatului cardio-vascular

Complicatiile aparatului cardio-vascular


1- Edemul pulmonar acut (EPA) este o manifestare dramatica a unui dezechilibru circulator brusc, urmat de o inundare a alveolelor pulmonare, a arborelui bronsic si a interstitiului pulmonar cu 616c23g plasma necoagulata. Clinic, bolnavul este anxios, cu dispnee marcata, tahipnee, expectoratie caracteristica (spumoasa, alba sau roza), cianoza, tuse. Tratamentul urgent consta din: schimbarea pozitiei bolnavului (fotoliu), oxigenoterapie, flebotomie, asigurarea libertatii cailor aeriene, administrarea de tonicardiace, diuretice, bronhodilatatoare, ventilatie mecanica.

2- Boala tromboembolica este o complicatie severa postoperatorie. Afectiunea are doua aspecte: procesul de tromboza si potentialul ei emboligen. Tromboza este mai frecventa dupa operatiile care necesita imobilizare. Simptomatologia este variata: accelerarea progresiva a pulsului, febra in jur de 380C, senzatia de tensiune sau crampe dureroase la nivelul moletului, edem, bolnav agitat. Tratamentul profilactic consta dintr-o buna pregatire preoperatorie si o mobilizare activa postoperator. Tratamentul curativ consta din medicatie anticoagulanta (Heparina si Trombostop).

3- Embolia pulmonara este cea mai grava complicatie a trombozelor. Ea consta din migrarea unui embolus in sistemul arterei pulmonare. Factorii favorizanti sunt: miscarea dupa imobilizarea prelungita, efortul de tuse, efortul de defecatie. Din punct de vedere clinic poate fi de mai multe forme: forma letala (moarte subita), embolia pulmonara masiva (bolnavul este rece, umed, palid sau cianotic, dispneic, puls filiform), infarctul pulmonar redus, forma frusta. Profilaxia consta in tratamentul corect al trombozelor, profilaxia emboliei pulmonare. Tratamentul curativ este medical: vasopresoare in perfuzie, tonicardiace i.v., oxigenoterapie, anticoagulante) si chirurgical (embolectomie).4- Infarctul miocardic acut postoperator prezinta risc crescut la coronarieni, la pacienti peste 50 ani, la diabetici. Simptomatologia: hipotensiunea, durerea dispnee, cianoza, slabiciune cu transpiratie, colaps, aritmie. ECG pune diagnosticul. Prognosticul este sumbru. Tratamentul: oxigenoterapie, mentinerea TA, heparinoterapie, tratamentul tulburarilor de ritm etc.

Galerie de imagini si poze medicale: cardiovascular


imagine cu cardiovascularimagine cu cardiovascular imagini cardiovascularimagini/poza cardiovascular


Alte materiale medicale despre: Chirurgie
Stiti deja ce va ameninta atunci cand ignorati o gripa, cand nu-i acordati atentia cuvenita. Pentru a completa aceasta tematica, vom tra [...]
La indivizii cu interventii chirurgicale pentru afectiuni extra-cardiace, complicatiile operatorii (117) au aparut la 22% din fumatorii regulati [...]
Florile de galbenele au actiune calmanta si cicatrizanta pentru aceste afectiuni. Ceaiul se prepara din plante enflorescente, 2 lingurite la o [...]


Copyright © 2010 - 2022 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre chirurgie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Intrebarea in cateva cuvinte
Intrebarea cu toate detaliile
Unde se incadreaza problema medicala?
Scrie codul din imaginea alaturata
Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile