eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Gripa

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » gripa

Complicatiile gripei


Complicatiile gripei
Stiti deja ce ameninta atunci cand ignorati o gripa, cand nu-i acordati atentia cuvenita. Pentru a completa aceasta tematica, vom trata sub aceeasi deviza, "gripa nu este inofensi!", complicatiile tardive care pot aparea dupa o gripa vindecata insuficient.
Am vorbit mai devreme despre "suprainfectia" produsa de bacterii sau alti agenti patogeni, ce poate surveni in timpul imbolnavirii gripale sau ca o consecinta a ei. si care poate lua forme dramatice.
Alte complicatii tardive neplacute trebuie puse insa pe seama virusului, ceea ce inseamna ca raman in corp resturi sau fragmente virale, care se grefeaza pe anumite organe si sisteme. Va e cunoscuta, poate, expresia: "Gripa a afectat plamanul".
Asa si este. Exista cel putin doua regiuni ale organismului care sunt afectate in mod preferential de asemenea complicatii: bronhiile si sistemul nervos.

Ati remarcat desigur situatia in care, dupa o infectie, tusea nu inceteaza, devenind un insotitor permanent, saptamani sau luni in sir. Virusul "persista" inca in bronhiile dvs. Scuipati un mucus scos, albicios, simtiti rau, aveti probleme cu respiratia si, pur si simplu, nu mai bucurati de viata. Desi ati stat cuminte o saptamana in pat si v-ati tratat gripa in mod corect, nu ati reusit sa scapati de bronsita cronica.
De ce? in acest context, nu putem uita faptul ca, in timpurile noastre, aerul respirat a devenit cam "dens"! Cu fiecare inspiratie, tragem in plamani particule de praf, "microorganisme" (pomenitii agenti patogeni) si substante chimice. Din acest motiv, plamanii si rinichii sunt astazi organele cele mai greu afectate de functia de eliminare a noxelor. Datorita permanentei incarcari a mucoasei bronsice cu toxinele din mediul inconjurator, mecanismele naturale de curatare (productia de mucus, miscarea cililor) sunt greu marcate in efectuarea functiei lor. Rezultatul: o iritare continua a mucoasei si "murdarirea" tesutului pulmonar. Mucoasele laringelui si ale bronhiilor sunt neincetat stimulate in producerea de mucus, din care cauza celulele glandulare sunt, cu timpul, depasite de situatie. Simtim mereu nevoia de a ne drege glasul si de a tusi usor. intr-o asemenea situatie, virusul gripal gaseste conditii ideale de reproducere. Peretii celulelor mucoasei au devenit moi si permeabili, ca o consecinta a nesfarsitelor solicitari. Virusul patrunde in celule si isi duce pana la capat munca distructi.Alte materiale medicale despre: gripa

La indivizii cu interventii chirurgicale pentru afectiuni extra-cardiace, complicatiile operatorii (117) au aparut la 22% din fumatorii regulati [...]
Chiar daca simptomele pe care le-am mentionat vi se par lapidare si de la sine intelese, ele nu sunt nici pe departe singurele ce anunta o grip [...]
in acest context trebuie sa vorbim putin. in general, despre multiplele legaturi dintre puterea de aparare a organismului si raceala sau bolile infect [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre gripa

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile