eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile digestive

Spasmele esofagiene


Mai frecnte decit esofagitele sau stenozele esofagiene par sa fie, mai ales la virstniei, spasmele esofagiene. Spasmele esofagiene constau dintr-o contractie spastica temporara, cu deosebire la cardie (orificiul de trecere din esofag in stomac) si la gura esofagului. in cazuri mai rare, contractia spastica poate sa ia un caracter permanent si sa cuprinda intregul esofag. Cauzele spasmelor esofagiene sint variate. Pe linga spasme de origine necunoscuta ("esentiale", "idiopatice" etc.) putem intilni spasme care insotesc unele esofagite, diferite boli neurologice ca si bolile altor organe.

Spasmele apar de obicei brusc, dupa o emotie, dupa ingerarea unui aliment oarecare sau a unui bol alimentar mai mare. Bolnavii acuza odata cu aceasta o senzatie de constrictie sau de dureri retrosternale (care iradiata in spate), senzatie de sufocare si impresia ca bolul alimentar s-a oprit pe undeva pe parcurs. Toate aceste semne pot disparea, daca bolul alimentar a trecut dupa citva timp in stomac, sau daca a fost eliminat prin regurgitare. In unele cazuri de spasme esofagiene s-a observat si faptul curios ca in timp ce deglutitia alimentelor consistente se face normal, deglutitia lichidelor devine imposibila.

Pe linga faptul cunoscut ca asemenea spasme apar in general la nevropati, pentru diagnostic se va recurge la examenul radiologie, cateterisme ori la esofagoscopie.

Tratamentul trebuie sa inceapa cu osihoterapie. cu un regim alimentar adecvat (fara condimente, bauturi prea reci sau prea fierbinti etc), cu servirea meselor intr-un climat de relaxare si prin administrarea de anti-colinergice si diferite sedati, recomandate de medic.



Alte materiale medicale despre: Bolile digestive

Aspirina are un efect bun; se pot lua 2 tablete pe zi, dupa mese, daca greutatea este sub 75 kg, sau 3 tablete, daca greutatea este mai mare, timp [...]
Esofagita micotica, care este de regula de origine candidozica, incepe cu senzatie de usturime si uscaciune, dureri retrosternale si cu dificultati ce [...]
Holera este o boala transmisibila, caracterizata prin diaree accentuata si printr-o alterare profunda a starii generale. a) Agentul etiologic, un mi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre bolile digestive

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile