eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Bolile digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » bolile digestive

Medicamente cu sau fara prescriptie medicala


Antibioticele
Deoarece antibioticele modifica bacteriile din colon si inhiba probioticele, ele pot afecta si functiile mucoasei intestinale, diminuand imunitatea intestinala si netezind drumul pentru inmultirea bacteriilor nedorite. Ulterior acestea pot epuiza imunitatea intestinala si pot spori riscul pentru sindrom de intestin permeabil. Este putin probabil ca un singur tratament cu antibiotice sa cauzeze atat de multe probleme dar tratamentele repetate aproape cu siguranta conduc la dezechilibre digestive si alte afectiuni. Daca antibioticele sunt administrate sugarilor sau copiilor de rste mici, acestea pot pregati terenul pentru reactii adverse la alimente. Acest lucru este foarte aderat mai ales daca antibioticele sunt administrate incorect sau pentru o perioada indelungata.

De exemplu, cerumenul este aproape intotdeauna cauzat de o reactie negati la produsele din lapte de ca dar pentru a-l trata, adesea sunt prescrise in mod repetat antibiotice. Tratamentul acesta diminueaza bacteriile prietenoase si mareste ulterior probabilitatea dezvoltarii de intolerante la copil.
Se stie de asemenea ca antibioticele permit inmultirea fermentilor in colon. Aceasta se datoreaza faptului ca antibioticele inhiba inmultirea bacteriilor, dar nu au nici un impact asupra fermentului, care este un alt tip de microb.

Acesta este momentul in care trebuie prescrise probioticele, si in mod particular Saccharomyces boulardii ( ina 77).
De asemenea nu este neobisnuit ca de fapt indivizii sa prezinte o intolerata sau alergie la antibiotice. Pentru astfel de afectiuni se pot realiza teste de catre IWDL ( Sectiune III)
Teste relente: testele pentru antibiotice si cel pentru analgazice FAC realizate de IWDL

Pilula contracepti
Exista de asemenea do clinice, admitand ca nu exista un studiu categoric, care sustin ideea ca pilula contracepti poate cauza intolerante alimentare. Aceasta se poate datora faptului ca hormonii din pilula contracepti afecteaza cu siguranta anumite enzime de detoxifiere a ficatului. O femeie devine astfel mai sensibila la efectele negative ale toxinelor din alimente si din mediul inconjurator.

De asemenea pilula epuizeaza vitaminele (vitaminele B, vitamina A) si mineralele (zinc, magneziu, mangan si fier) si tinde sa mareasca nivelul de cupru.
Exista si do statistice care demonstreaza ca pilula mareste sansa unei cresteri excesive de fermenti.
Combinarea antibioticelor cu pilula poate avea in intestin un efect sinergetic negativ, marind astfel riscul nu numai pentru intoleranta alimentara, dar si pentru exces de fermenti.

Steroizi
Steroizii suprima imunitatea intestinala si maresc astfel riscul gazduirii microbilor nedoriti, precum si riscul direct pentru intoleranta alimentara din cauza nivelului SlgA micsorat (mai multe detalii despre aceasta in modulul 9). Administrarea pe termen lung a steroizilor mareste de asemenea riscul de modificare a permeabilitatii intestinale din cauza efectului de suprimare pe care steriodul il rasfrange asupra proteinelor din organism.

AINS
Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) precum aspirina, ibuprofen, Voltron si Vioxx sunt recunoscute pentru cauzarea unor leziuni in mucoasa intestinala. Imaginile microscopice ale mucoasei stomacale realizate inainte si dupa ingerarea a 150 mg de aspirina dezluie leziuni pe peretele stomacului, care pot fi zute destul de clar. Dupa cum este bine cunoscut, AINS raman una dintre cauzele principale ale ulcerelor gastrice.

Antacizi
Antacizii sunt medicamentele cel mai des prescrise de medici si auto prescrise exagerat, folosite pentru a neutraliza indigestia, refluxul acidului, hernia hiatala si pirozis. Administrarea indelungata de antacizi mareste de fapt riscul intolerantei alimentare, in ciuda faptului ca simptomele care determina administrarea de antacizi sunt adesea cauzate in primul rand de intoleranta alimentara.Alte materiale medicale despre: Bolile digestive

Fisura anala este o ulceratie a mucoasei anale de forma triunghiulara sau ovalara, localizata in regiunea anala. Este mai frecventa la femei si se in [...]
a) Agentul etiologic. Este un parazit, tricocefalul (Tri-churis trichura, sin. Trichocephalus dispar), din clasa nematodelor. Masculul are 34 cm in [...]
Inflamatia cronica a apendicelui se insoteste de dureri vagi in fosa iliaca dreapta, greturi matinale, uneori varsaturi, inapetenta, constipatie si ad [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre bolile digestive

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile