eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente naturiste pentru cancer

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente » cancerul » tratamente naturiste pentru cancer

Ascita

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire

Acumularea de lichid in cavitatea peritoneala poate sa aiba mai multe cauze: sindrom nefrotic, sindrom de malabsorbtie, hipertensiune nervoasa, hipertensiune venoasa, in special la tromboza venei splenice, pieloflebita si tromboza venei porte, afectiuni peritoneale, afectiuni ale inimii sau ficatului. Este prezenta la multe afectiuni in cazurile de cancer.Intrucat aceasta afectiune raspunde foarte bine la tratamentul naturist, voi incerca aici sa cuprind tratamentul pentru ascita (dropica), deoarece exista cazuri cand aceasta afectiune este produsa si de maladiile cancerului. Poate fi intalnita frecvent la ciroza hepatica, hepatite, insuficienta ventriculara, afectiuni peritoneale, tuberculoase, neoplazice (carcinomatoza peritoneala, tumori oriene, sindromulDemon-Meigs).
Ascita cirotica. In prima faza: repaus la pat, restrictie de sare, alimentar in diabetul de origine gonadica" class="text">regim bogat in ulei modificate sau cancerizate" class="text">proteine si vitamine (cura de lamai, de 3-4 pe zi, si ceaiuri diuretice). Se respecta totodata si tratamentul instituit de medicul specialist. Se vor folosi tele descrise mai jos.
Ascita abdominala. Se insista suplimentar pe comprese si cataplasme cu tele de mai jos, in special cu ienupar. Intern, se indica mai ales pirul sau radacina de soc ori dud, dar se poate folosi cu mare succes si bozul. De asemenea, cataplasme fierbinti cu cartofi fierti si transformati in piure sau pasta. Iarba neagra, de asemenea, este foarte acti luata sub forma de infuzie interna, cate 2-3 cani pe zi. Sau osul iepurelui, ruscuta de primara. Ceaiul de pelin si mierea ajuta in foarte multe cazuri.


Ascita in insuficienta cardiaca, boli renale, hepatice sau cancer. Se vor consuma ceaiuri din tele enumerate mai jos si se vor pune cataplasme locale fierbinti, cu te fierte sau chiar cu foi de rza ori argila. Se poate aplica extern si ceapa rosie" class="text">ceapa taiata marunt.
Tratamentul implica, pe langa tratarea afectiunii de baza (inima, ficat, rinichi) care a produs ascita, si tratamente care sa elimine apa din organism. Afectiunile tumorale sau ciroza, in cazul de fata, provoaca retentia de apa, care se trateaza foarte greu si ineficient cu ajutorul medicamentelor sintetice. In mare, se aplica acelasi tratament in toate cazurile in care exista surplus de apa in organism. Ecuarea lichidului din abdomen cu ajutorul siringii este foarte dificila, traumatizanta, si, in plus, se reface foarte repede acest lichid, ajungand sa fie extras tot mai des si in cantitate tot mai mare, fara a putea vindeca afectiunea, ci doar a o agra.
Este bine ca in timpul tratamentului sa nu se consume niciun pic de alcool, bauturi acidulate sau sucuri din comert. Se evita, de asemenea, folosirea chimicalelor.

Se pot folosi urmatoarele te medicinale: ai de munte, alge marine (in cazurile de operatii ale tiroidei) aric, banuti, boz, busuioc, caprifoi, catina, carligei, ceapa, coada-calului, cretusca, dropsor, dud alb, fasole, ginseng (in cazul lipsei glandelor), Ginko-biloba (la cei care au afectiuni ale hipotalamusului si hipo-fizei), ghimpe, hrenoasa, ienupar, isop. lacrimioara, lamai, lemn dulce (in cazul lipsei orelor), luminita noptii, marar (in cazul lipsei orelor), mesteacan, morcov, mutatoare cu poame negre, osul iepurelui (dupa operatii pe glande), oz, patrunjel (dupa operatii la glande), patrunjelul campului, pelin, pir, plesnitoare, porumb, praz, schinel seminte (in cazul operatiilor la pancreas), soc, splinuta, sofranas, talpa gastei, tarhon, turta, telina, ulm, urzica, urzica mica, rza.
Ai de munte (Alium rotundum)

se face un ceai din 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 1-2 ceaiuri pe zi, cu inghitituri rare.
Aric (Allium schoenoprasum)

se pun 2-3 linguri de aric maruntit la 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute. Se strecoara si se beau pana la 2 ceaiuri pe zi, cu inghitituri rare. Este un bun diuretic.
Boz (Sambucus ebulus)

se pot folosi atat radacina, cat si fructele. Este unul dintre cele mai puternice diuretice, insa trebuie sa se respecte dozele, pentru ca pot aparea intoxicatii. Se pune 1 lingurita de radacini maruntite la 250 ml apa. Se lasa sa fiarba pana scade lichidul la jumatate. Se strecoara si se bea in cursul unei zile. Sau se strivesc fructele si apoi se vor pune 2-3 lingurite la 250 ml apa. Se fierb tot pana scade apa la jumatate. Se strecoara, dupa care se consuma cu inghitituri mici in cursul unei zile.
Caprifoi (Lonicera caprifolium)

fructele acestui arbust ornamental sunt foarte diuretice. Se vor lua 2 linguri de fructe zdrobite, care se fierb 10 minute in 250 ml apa. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.
Catina (Tamarix ramosissima)

se foloseste scoarta radacinilor. Se pun 2 linguri de scoarta maruntita la 250 ml apa. Se fierb pana scade apa la jumatate. Se beau 2 ceaiuri pe zi.
Ceapa (Allium cepa)

se taie marunt 3-4 cepe de marime potrivita. Se pun la fiert, pana scadea la jumatate cantitatea de apa. Se pot consuma 2 asemenea ceaiuri pe zi. Extern, se pot folosi cataplasme din ceapa taiata, care se aplica in strat de 1 cm pe o panza. Se pot aplica de 2 ori pe zi, timp de o ora. Aceasta cataplasma subtire" class="text">cataplasma poate mari cantitatea de urina eliminata din organism.
Coada-calului (Equisetum arvense)

se face un ceai din 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml de apa. Se fierbe timp de 15 minute si se strecoara. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se pun 50 g de ta maruntita la 3 litri de apa. Se fierb 30 minute, dupa care se strecoara in cada de baie. Se face o baie la temperatura corpului, timp de 20-30 minute. Din tele strecurate se face o cataplasma, care se pune pe o bucata de panza si se aplica numai calda pe locurile umflate. A nu se confunda cu coada-calului mare, care este toxica.

Carligei (Bidens tripartitus)

se vor pune 2 maini de inflorescente la 3 litri de apa. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoai'a. Se fac bai timp de 30 minute, la temperatura corpului. Cu tele ramase se poate face cataplasma, care se tine timp de 2 3 ore calda pe locurile umflate.
Dropsor (Isatis tinctoria)

se pun 3-4 maini de ta la fiert timp de 30 minute, dupa care se strecoara in cada de baie unde se sta timp de 30 minute la temperatura corpului.
Dud alb (Morus alba), dud negru (Morus nigra)

coaja de la radacini se poate folosi in urmatoarele feluri: a) se fierb 2 lingurite de coaja maruntita la 250 ml apa pana scadea la jumatate. Se strecoara si se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi; b) 3-4 maini de coaja se fierb in 5 litri de apa pana scadea la jumatate, apoi se strecoara in cada de baie unde se sta 30 minute; c) radacina care s-a fiert se poate aplica pe un pansament pe locurile umflate de apa; d) radacina pisata dupa uscare se macina si se aplica in amestec cu untura de porc nesarata pe locurile umflate.
Fasole (Phasoleus vulgaris)

se fierb timp de 20 de minute 2 linguri de teci de fasole maruntite in 250 ml apa. Se strecoara. Se folosesc cate 2 cani pe zi din acest ceai.
Ghimpe (Ruscus aculeatus)

ceaiul din tulpinile tinere ale acestui arbust ornamental este unul dintre cele mai bune diuretice. Se pune 1 lingurita de ta maruntita la 250 ml apa care se fierbe 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot bea 2-3 ceaiuri din acestea in cursul unei zile.
Hrenoasa (Lepidum latifolia)

se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.
Ienupar (Juniperus communis)

se pun 2 linguri de boabe maruntite la 250 ml apa sau lapte si se vor fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Bacele se transforma in praf, care se amesteca cu selina sau chiar untura de porc nesarata si se aplica local in strat subtire. Bace impreuna cu coada calului si matase de porumb in cantitati egale (cate o lingurita) se pun la 250 ml apa. Se fierb timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se vor putea consuma 2-3 cani pe zi. Se fierb 50 g de bace maruntite in 250 ml apa, pana scadea apa la jumatate. Se strecoara si se adauga tot atata miere de albine. Se lua cate o lingurita de mai multe ori pe zi. Nu se administreaza celor cu insuficienta renala sau afectiuni cu leziuni renale, deoarece aceste afectiuni pot fi agrate.
Lacramioara (Conllaria majalis)

se pune 1 lingurita de ta la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se poate consuma in decursul zilei cu inghitituri mici. Nu se supradozeaza pentru ca poate produce intoxicatii.
Limbarita, limba broastei (Alisma tago)

se pun 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se strecoara. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.
Luminita noptii (Oenothera biennis)

este atat diuretica, cat si purgati si emolienta. Se folosi atat intern, cat si extern, in special de catre cei care sunt si constipati. Se pune 1 lingurita de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Extern, se fierbe o mana de ta in 3 litri de apa, apoi se strecura in cada. Se face o baie timp de 20 minute. Plantele se pot aplica sub forma de cataplasme caldute pe abdomen sau pe picioare, pentru eliminarea umflaturilor.
Mesteacan (Betula verucosa)

se fierb 2 lingurite de coaja maruntita timp de 15 minute in 250 ml apa. Se strecoara, apoi se pot consuma 2 cani pe zi. inainte de administrare, se pune o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. La fel se pot folosi si frunzele. De asemenea, se mai poate lua se de mesteacan care se obtine primara , din care se consuma cate 50 ml de 3 ori pe zi. Mesteacan muguri

turnati 700 ml apa clocotita peste 100 g muguri de mesteacan. Lasati apoi sa fiarba pana scade apa la jumatate. Cand se mai raceste, se strecoara si se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se indulceste cu miere si usturoi" class="text">miere dupa gust, daca nu exista contraindicatii. Se bea fractionat cu 15 minute inainte de mese sau cate o lingura pe parcursul zilei. Tratamentul dureaza trei zile.
Morcov seminte (Daucus carota)

se vor macina semintele cu rasnita de cafea si, la 2 lingurite de seminte macinate, se pun 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoara. Se vor consuma 2 ceaiuri pe zi. Se pot pune 50 g de seminte macinate la 1 litru de vin de buna calitate. Se lasa apoi timp de 8 zile la temperatura camerei, agitand de 2 ori pe zi. Se strecoara si se consuma cate o lingura din preparat de 3-4 ori pe zi.

Mutatoare cu poame negre (Bryonia alba)

se fierbe impreuna cu coaja de soc. Din fiecare se vor lua cate 100 g si se vor pune in 3 litri de apa. Se fierb timp de 30 minute, dupa care se strecoara in cada de baie unde se sta timp de 30 minute in cazul in care exista umflaturi la picioare.
Nalba mare (Althea officinalis)

se foloseste in diferite combinatii de ceaiuri sau bai si se aplica comprese sau cataplasme pentru a inmuia pielea. Se pot folosi in acest scop si semintele de in.
Naut (Cicer arietinum)

se pun 2 lingurite de boabe de naut macinate cu rasnita de cafea la 250 ml apa. Se fierb timp de 3 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma cate 250 ml pe zi.
Osul iepurelui (Ononis spinosa)

contine alfa-onocerina, acid citric, taninuri. fitosteroli, ulei gras etc. Produce diureza si are un efect antibiotic destul de puternic. Se face un ceai din 2 linguri de radacina maruntita care se pun la 500 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma in cursul unei zile pana la 3 cani pe zi.
Patrunjel (Petroselinum crispus)

se fierb 500 g de radacina taiata marunt la 1 litru de apa, pana scade apa la jumatate. Se strecoara si se consuma in decursul unei zile.
Pelin (Artemisia absinthum)

in prima saptamana se lua cate 1 lingurita de praf cernut prin sita dupa macinare, de 3 ori pe zi. in a doua saptamana se vor lua 2 lingurite de praf de 3 ori pe zi, iar in a treia se vor lua 3 lingurite de praf de 3 ori pe zi. Cu ajutorul acestui tratament se poate elimina tot lichidul acumulat. Se poate indulci praful cu miere pentru ca este foarte amar.
Perisor (Pirola secunda)

se vor folosi 2 lingurite la 250 ml de apa, fierte timp de 10 minute, apoi strecurate. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.
Pir (Agropyron repens)

foarte util pentru bai sau cataplasme cu tele ramase dupa fierbere, aplicate pe locurile umflate de apa. Se pun 100 g de radacina la 250 ml apa. Se fierbe timp de 10 minute, se strecoara apoi in cada, unde se sta timp de 30 minute. Plantele ramase se pot pune pe o bucata de panza si se aplica calde pe abdomen sau picioare.
Plesnitoare (Ecballium elaterium)

se foloseste sucul proaspat din ta verde, din care se consuma zilnic cate o lingura de trei ori pe zi.
Porumb (Zea majs

matase)

se face un ceai din 2 lingurite de matase maruntita care se pun la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoara si se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi.
Soc (Sambucus nigra)

se folosesc coaja de radacina si fructe. Se ia coaja de radacina si se marunteste bine. Se pun apoi 4 linguri la 500 ml apa. Se fierb pana scadea apa la jumatate. Se strecoara si se putea consuma in cursul unei zile. Se iau fructe de soc coapte. Se strecura apoi sucul din acestea si se lua din el cate o lingurita de 2-3 ori pe zi, preferabil cu 15 minute inainte de mese.
Splinuta (Solidago vrigaurea

se vor pune 2 lingurite de ta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se vor acoperi pentru 15 minute, dupa care se strecoara. Se consuma in cursul unei zile.
Talpa gastei (Leonorus cardiaca)

se pun 2 lingurite de ta in 250 ml apa. Se fierb pentru 5 minute, dupa care se strecoara. Se vor consuma 2 ceaiuri pe zi. Este foarte eficienta mai ales pentru cei cu afectiuni cardiace.
Telina (Apium graueolens)

se folosi sucul obtinut din frunzele spalate bine. Este preferabil ca sucul sa se obtina cu storcatorul de fructe. Se vor consuma cate 40-50 ml de trei ori pe zi. Se poate face si prin fierberea frunzelor in apa timp de 5 minute, dar nu este asa de eficient ca cel proaspat.
Urzica (Urtica dioica)

se vor marunti 2 lingurite de radacina, care se pun la 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi. Ajuta nu numai la eliminarea apei din organism, ci si la refacerea acestuia datorita continutului de minerale.
Urzica mica (Urtica urens)

se vor folosi rfurile de ramuri tinere. Se fierb 2 linguri de rfuri proaspete de urzici, timp de 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 cani cu ceai pe zi.
Varza (Brasica r)

se pun frunze de rza strivite pe locurile cu apa. Se tin in functie de toleranta.
Majoritatea telor de mai sus se preteaza la prepararea tincturilor, care sunt mult mai indicate in aceasta afectiune, deoarece, in cele mai multe cazuri, consumul de lichide trebuie limitat si nu suplimentat. Tincturile isi vor face efectul fara sa mai incarce organismul cu alte lichide.
Tinctura se poate face atat din fructe, cat si din radacina sau ta. Radacina se transforma in praf dupa uscare, iar la fructe se folosi doar sucul sau fructele maruntite. in cazul telor, acestea vor fi taiate cat mai marunt, pentru a se putea extrage principiile active din aceste te. Se vor pune apoi intr-o sticla si la o parte de ta se vor pune cinci parti de alcool alimentar de 70 de grade. Se astupa sticlele si se tin la temperatura camerei timp de 15 zile, timp in care se vor agita des, pentru a se putea extrage principiile active din te, apoi se strecoara (filtreaza). Se pune tinctura in sticle de capacitate mai mica, dupa care se poate folosi. Se lua cate o lingurita de trei ori pe zi, diluata cu putina apa. Daca numai tinctura nu este suficienta, se putea completa cu ceaiuri tot din aceleasi te sau din diferite combinatii de te in functie de posibilitatile de obtinere a acestora.


Combinatii:

Hrenoasa + radacina de dud sau soc + patrunjel (radacina) + ceapa: se taie toate marunt si se pun o parte te si cinci parti de apa. Se fierb pana scade apa la jumatate si se strecoara. Se consuma in cursul unei zile minimum 250 ml de ceai. Este una dintre cele mai eficiente combinatii.
Nalba (ta) + urzici (radacina) + patrunjel (radacina) + lacramioare (ta): se lua cate o lingura din fiecare si se maruntesc cat mai bine, sau chiar se dau prin masina de carne. Se vor pune apoi la un litru de apa. Se fierb pana scadea apa la jumatate, apoi se strecoara. Se consuma intreaga cantitate in cursul zilei. Se poate folosi timp de mai multe zile, pana la trecerea afectiunii.
Mutatoare cu poame negre (radacina maruntita) +curpene alb(ramuri tinere maruntite) + zburatoare (ta maruntita) + 5 degete (ta maruntita) + sorf (seminte macinate) + drob (ta): se pune cate o lingura din toate aceste te foarte bine maruntite la un litru si jumatate de apa. Se fierb pana scadea apa la jumatate. Se strecoara si se consuma in cursul zilei. Se face alt ceai a doua zi. Este preferabil sa se consume caldut. Este foarte indicat celor care sufera si de afectiuni ale inimii.
Ienupar (bace maruntite) + coada calului (ta maruntita) + matase de porumb (maruntita) + radacina de patrunjel (rasa sau tocata marunt): din ienupar se pun 2 linguri si din celelalte te cate una. Se toarna apoi peste acestea 2 litri de apa. Se fierb la foc mic pana scade apa la jumatate. Se consuma in cursul unei zile in portii mici. Ceea ce a ramas dupa strecurare se poate aplica extern sub forma de cataplasma pe locurile cu umflaturi.
Urzica (radacina) + ceapa + patrunjel (radacina) + lacramioara (ta): se taie marunt si se tin in tuica timp de 3 zile, apoi se lua cate un paharel de 3 ori pe zi dupa strecurare.
Baile de sezut sau chiar bai complete cu flori de fan, talpa gastei, paie de oz sau coada calului sunt foarte utile la acest tratament..
Cantitatile de mai sus sunt cantitatile minime de ceaiuri, insa se pot folosi cantitati si mai mari, in functie de fiecare caz in parte sau de toleranta individuala.
O lingurita de ulei preferabil de masline sau de bostan luata seara ajuta defecatia.
Pe langa tratamentele descrise mai sus, se pot adauga: lemn dulce (indicat in special femeilor care au si dereglari endocrine), marar (indicat in special fetelor tinere sau in cazul dereglarilor endocrine), alge (sunt foarte eficiente in tratamentul extern, dar se pot folosi si intern), schinduf (util mai ales atunci cand activitatea pancreasului este perturbata), ginseng (indicat persoanelor de peste 40 de ani), ginko-biloga (util pentru ca reface circuitele sangvine deteriorate).Toate acestea se pot lua intern, cate 1-3 ceaiuri pe zi, a cate 250 ml. Sau se folosesc sub forma de tincturi, cate 3 lingurite pe zi, una dupa fiecare din cele 3 mese principale. Tinctura se poate dilua cu 100 ml de apa.
Se pot face si cataplasme pe locurile afectate cu tele care au fost folosite la prepararea ceaiului sau se pot pune comprese cu acelasi tip de ceai, insa se folosi in acest caz cantitate dubla de ta.



Alte materiale medicale despre: tratamente naturiste pentru cancer

Tratament extern Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: alun, angelica, anin alb, anin negru, asmatui, brad, brustur, castravete. catina, ce [...]
Este vorba despre cancerul care rezulta din proliferarea anarhica a celulelor aparatului imunitar. adica a limfocitelor si histo-citelor. Poate aparea [...]
Este o forma de cancer al pielii care apare cu numeroase leziuni intens colorate. De multe ori se asociaza cu limfomul malign. Este o boala cu evoluti [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente naturiste pentru cancer

Alte sectiuni

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile