eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Rectosigmoidite

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparireSint procese inflamatorii ale segmentului rectosigmoidian, de cele mai multe ori nespecifice, dezvoltate frecvent pe un fond diverticular local. Pentru tratament medical, "diverticulii colonului" si "proctitele".
Indicatii chirurgicale absolute se adreseaza complicatiilor : perforatiile, abcesele perirectocolice. fistulele, stenozele cu fenomene de ocluzie. Actul chirurgical este considerabil ingreunat de extinderea procesului inflamator In afara peretilor colorectului. Procesul de mezenterita sclerolipomatoasa retractila, aderentele intinse si multiple cu organele de vecinatate modifica profund anatomia regiunii.
Colectomia segmentara este indicata in perforatie, mai ales daca si calitatea peretilor segmentului afectat este dubioasa. Resilirea continuitatii (colice) prin anastomoza colorectala pe cale intra-abdominala este rar posibila, datorita procesului de retractie mezenterica. Din acest motiv, chirurgul este de multe ori obligat sa recurga la operatia de tip Hartmann.In cazurile unde fenomenele de ocluzie sint pe primul . un anus prealabil, la distanta de leziune, ofera ulterior conditii' mai bune pentru o exereza.
In formele supurate, paralel eu tratamentul medical este necesar drenajul abceselor pericolice, uneori voluminoase. Intr-un a> doilea timp, dupa stingerea complicatiei locale, se va trece la colectomie.
In cazul sigmoiditei dirticulare zona de rezectio trebuie sa fie mai larga, practieindu-se o hemicolectomie stinga.Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus
Este o inflamatie ulceroasa si hemoragica a colonului, avind o evolutie cronica, on-dulanta. Clinic, simptomatologia este dominata de un sindrom diare [...]
Daca este urmarea extensiei canceroase, atunci ea necesita o excizie radicala a rectului si vaginului (cind este posibil si a uterului), in caz ca teh [...]
Diverticulul colonului este o di-taiatie ampulara datorita hernierii mucoasei prin stratul muscular al peretelui care a cedat presiunii crescute din c [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli de colon, rect, anus

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile