eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Dermatoza


Dermatoza

Nume generic al bolilor de piele cu caracter degenerativ, anume, boli la care predomina leziunile degenerative (dermatoza profesionala, dermatoza precanceroasa).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: arnica, brusturele, cretusca, linarita, musetelul, nucul, plopul negru, rostopasca, salcia, sapunarita, scorusul, trei-frati-patati.


Retete utilizate

UZ EXTERN:
Amica - tinctura din 20 g Hori, la 100 ml alcool. Se Iasa la macerat 10 zile si apoi se strecoara. Se iau 10 ml tinctura si se dilueaza in 100 ml de apa de plumb. Se aplica comprese pe locul afectat.
Brusturele - decoct din 25 g pulbere de radacina, sau 30 g radacina taiata marunt la 1 litru de apa. Se fierbe 20 de minute. Se lasa apoi acoperit 15-20 de minute si se strecoara. Se aplica spalaturi locale, folosindu-se un tampon de ta. Cretusca - decoct din 20-40 g de radacina maruntita. la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac tamponari locale.
Linarita - decoct dintr-o lingura de rfuri inflorite proaspete sau uscate, maruntite, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si se strecoara. Se aplica comprese si tamponari in zona afectata.
Musetelul - infuzie din 3 linguri de flori, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac tamponari in zona afectata. Nucul - decoct din 3-4 linguri de frunze, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierb 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se fac bai locale sau tamponari.
Plopul negru - infuzie dintr-o lingura de muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa sa stea 15 minute si apoi se strecoara. Se aplica in zona afectata, sub forma de comprese.
Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de ta maruntita, peste care se toama o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l2 ore si apoi se strecoara. Se aplica comprese in zona afectata.
Salcia - decoct din 2-3 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac bai locale sau se aplica comprese locale.
Sapunarita - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din rizom si radacina, la o cana cu apa (200 ml). Se lasa la macerat 6-8 ore, apoi se fierbe si se strecoara. Se aplica comprese. Scorusul - decoct dintr-o lingurita de frunze, fructe si scoarta in parti egale, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se aplica sub forma de comprese in zona afectata.
Trci-frati-patati - infuzie din 4 linguri cu ta maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita, sau 18-30 linguri, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica sub forma de comprese.


Galerie de imagini si poze medicale: dermatoza


imagine cu dermatozaimagine cu dermatoza imagini dermatozaimagini dermatoza poza despre dermatozapoza despre dermatoza


Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinaleAfectiunea apare de predilectie la femei adulte, la citeva zile dupa o rinofaringita, febra, dureri abdominale, sub forma de placarde sau nodul [...]
debuteaza sub forma unui eritem descuama-tiv, aspect de eczematide, urmata de o pigmentatie si descuamatie furfuracee. Se localizeaza pe margini [...]
Formatiuni dure, adesea de consistenta pietroasa, formate din urati, oxalati, fosfati sau saruri de calciu localizati la nivelul rinichilor (pietre la [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Alte sectiuni


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile