eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » NATURIST » plante medicinale » tratarea bolilor cu plante medicinale

Calculoza renala

Trimite pe messenger Versiune pentru tiparire


Advertisements

Formatiuni dure, adesea de consistenta pietroasa, formate din urati, oxalati, fosfati sau saruri de calciu localizati la nivelul rinichilor (pietre la rinichi).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, coada calului, coada racului, fragul, iarba mare, inul, izma, ienuparul, lemnul dulce, macesul, mesteacanul, merisorul, morcol, osul iepurelui, pinul, plopul, porumbul, silnicul, troscotul, turita mare, urzica, zamosita.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze. la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - decoct din 4-5 lingurite de ta, la 1,5 1 de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Coada racului - decoct din 1-2 lingurite de ta, la 500 ml de apa rece. Se fierbe 15 minute. Se bea caldut, in trei reprize, dupa mesele principale. Se foloseste in cure indelungate.
Fragul - fructele se vor consuma proaspete, intre 300-500 g si 1,5 kg pe zi. Iarba mare - decoct din 4 linguri de radacina maruntita, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Inul - infuzie dintr-o lingurita de seminte, la un pahar cu apa calda. Se lasa in repaus 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 1 -2 cani pe zi. Ienuparul - infuzie din 2 lingurite de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se iau 3-4 linguri pe zi.
Lemnul dulce - extractie in alcool din radacini si rizom taiate marunt, introduse intr-o sticla de un litru, intr-un strat de pana la 10-l2 cm grosime, apoi se adauga alcool de 40-50A. Se astupa si se lasa 12 zile, timp in care sticla se scutura zilnic. Se beau zilnic cate 3 paharute, inainte de fiecare masa.
Macesul - infuzie sau decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul ~ infuzie din 2-3 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Dupa racire se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, dupa care se lasa in repaus 6 ore. Se bea intreaga cantitate intr-o zi.
Merisorul - decoct dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Morcol - suc din radacina, din care se beau, in fiecare dimineata, cate 200 ml. Osul iepurelui - decoct dintr-o lingurita de radacina maruntita, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 3 cani pe zi.
Pinul- infuzie dintr-o lingurita de muguri, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Plopul - infuzie din 1 -2 lingurite de muguri, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Porumbul - infuzie dintr-o lingurita de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, una dimineata, cu o ora inaintea micului dejun, iar alta, in cursul zilei. Silnicul sau Rotungioara - infuzie din 2 lingurite de ta maruntita, la o cana cu apa (200 ml) clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere din ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Turifa mare - infuzie sau decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Zamosifa - decoct din 5 g de ta, la 200 ml de apa. Se bea intreaga cantitate dimineata, inaintea micului dejun.Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor cu plante medicinale


loading...


DEFINITIE Insuficienta renala cronica (IRC) este un sindrom caracterizat prin pierderea progresiva si ireversibila a functiei ambilor rinichi [...]
DEFINITIE Insuficienta renala acuta (IRA) reprezinta incapacitatea brusc survenita a rinichilor de a asigura functiile lor, stabile pina in momentul [...]
Se va utiliza ceaiul de ghimpe, preparat din 250 ml apa, in care se fierbe o lingurita din planta, 5 minute. Se strecoara, se varsa un plic [...]


Copyright © 2010 - 2020 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre tratarea bolilor cu plante medicinale

  Advertisements


  Alte sectiuni  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  loading...

  Vezi toate intrebarile