eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Antiinflamatoare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagaina principala » MEDICAMENTE » antiinflamatoare

Ketorolacul

Trimite pe WhatsApp Versiune pentru tiparire

Ketorolacul (ketorolac, ketorolac trometamol, ketorol, ketrodol, toradol, toratex) este un derivat de acid pirolizincarboxilic inrudit cu indometacina. Are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatorii. Pe cale sistematica, este eficace in deosebi ca analgezic. 656b17g Topic, este un antiinflamator activ la nivelul ochiului. Are si actiune antiagreganta plachentara.

Se absoarbe bine din intestin si de la locul injectarii intramusculare. Biodisponibilitatea dupa administrarea orala este de circa 80%. Se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%. Este epurat atat prin metabolizare, cat si prin eliminare renala. In urina se elimina 60% sub forma neschimbata. Timpul de ijumatatire este de 4-6 ore, mai mult la batrani (6-7 ore) si in insuficienta renala (9-l0 ore).

Ketorolacul este indicat ca analgezic, mai ales pentru combaterea durerilor postoperatorii, ca o alternativa a opioidelor (fata de care are avantajul ca nu deprima respiratia si nu dezvolta dependenta). Se injecteaza intramuscular, initial 10 mg, apoi cate 10-30 mg la 4-6 ore, fara a depasi 90mg/zi (mai putin – 60 mg – la varstnici) si 2 zile de tratament. Se poate continua apoi pe cale orala, cate 10 mg la 4-6 ore, fara a depasi 40 mg/zi si 7­-10 zile de tratament. Poate fi folosit si in solutii oftalmice pentru tratamentul con­junctivitei alergice si profilaxia inflamatiei oculare dupa interventiile pentru cataracta.

Provoaca uneori ameteli, somnolenta, cefalee, greata, dureri abdominale. Injectia intramusculara este dureroasa. Au fost semnalate si reactii adverse severe, mai frecvente pentru dozele mari si tratamen­tul indelungat: ulceratii si sangerari gas­trointestinale, reactii alergice grave (bron­hospasm marcat,anafilaxie acuta, sindrom Stevens-Johnson, trombocitopenie), afec­tare renala, hepatica pancreatica. Este contraindicat Ia bolnavii cu ulcer evolutiv, la cei cu risc hemoragic (inclusiv sub tra­tament anticoagulant), la persoanele aler­gice sau cu intoleranta la antiinflainatori­ nesteroidiene, la renali si la hepatici. Nu se administreaza in timpul sarcinii si alaptarii.
Alte materiale medicale despre: Antiinflamatoare
Alclofenacul (alclofenac, mervan), un derivat alchiloxifenilacetic, este un alt antiinflamator nesteroidian activ, cu efi­cacitate clinica abila ce [...]
Piroxicamul (piroxicam, bleduran, calmopyrol, erazon, fasax, feldene, hote­min, pirorheum, roxikam, sotilen) este un acid enolic benzotiazincarboxam [...]
Acidul niflumic (niflumic acid, actol, donalgin, niflurd, novopone) este alt fena­mat antiinflamator si analgezic. Se uti­lizeaza in afectiuni reum [...]


Copyright © 2010 - 2021 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre antiinflamatoare

  Alte sectiuni
  Antiulceroase
  Antivomitive
  Antispastice
  Substituenti (inlocuitori) si fermenti digestivi
  Dezinfectante intestinale
  Antiparazitare si antimicotice
  Laxative purgative
  Antihemoroidale
  Hepatoprotectoare
  Medicatia cailor biliare
  Antibiotice sl chimioterapice
  Medicatia sistemului nervos
  Hormonii
  Medicatia aparatului cardiovascular
  Medicatia bolilor de singe
  Medicatia aparatului respirator
  Medicatia aparatului renal
  Medicatia aparatului genital
  Medicatia aparatului digestiv
  Administrarea medicamentelor
  Antiinflamatoare


  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Intrebarea in cateva cuvinte
  Intrebarea cu toate detaliile
  Unde se incadreaza problema medicala?
  Scrie codul din imaginea alaturata
  Scrie codul din imaginea alaturat  Vezi toate intrebarile