eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Oftalmologie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului » oftalmologie

Glaucomul congenital


Glaucomul congenital
Aspectul cunoscut la copil este cel de buflalmie sau hidroftalmie, un ochi ajuns uneori la dimensiuni monstruoase, din cauza destinderii sub influenta tensiunii oculare (TO).
Glaucomul congenital este o afectiune gra, ducand la orbire, in cele mai multe cazuri, glaucomul congenital are evolutie asimetrica. Sunt mai frecvent afectati baietii.
Afectiunea este ereditara, cu mod de transmitere autosomal rece-siv, putand fi asociata si cu alte malformatii.

Debutul poate fi brutal, cu dureri oculare, fotofobie, edem cor-nean, congestie conjuncfila, blefarospasm sau insidios, printr-o opacifiere a corneii in treimea inferioara pe un ochi marit in volum.
Evolutia este torpida, adesea cu lacrimare, fotofobie, dand un aspect stralucitor ochilor care cresc progresiv in volum.
Se citeaza si forme tardive cu debut la copilul mare (glaucom juvenil), unde distensia este redusa sau absenta, iar TO foarte mare.
Prognosticul ramane in general rezert, deoarece tratamentul medicamentos este fara rezultat, iar tratamentul chirurgical da ameliorari temporare.
Deci, orice exoflalmie uni- sau bilaterala, orice ochi lacrimos, dureros, cu fotofobie la copil trebuie suspectat si de glaucom congenital.Alte materiale medicale despre: oftalmologie

SIMPTOME a semnele glaucomului cronic sunt: dureri si lacrimarea ochilor, vedere neclara, dureri ocazionale de cap si pierdere progresiva a vederi [...]
1. Trilogia Fallot este constituita din stenoza pulmonara, defect septal inleratrial si hipertrofia ventriculului drept. Din cauza presiunilor mari [...]
Este o cardiopatie congenitala frecvent intilnita, a carei incidenta este estimata intre 1015% din totalul anomaliilor congenitale cardio- [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre oftalmologie

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile