eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


REFLEXOTERAPIE

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » reflexoterapie

Avantajele reflexologiei


Avantajele reflexologiei
Tinand seama de recomandarile precizate, reflexoterapia poate fi aplicata la toate categoriile de varsta, profilactic si pentru afectiunile acute sau cronice continute in indexul final. Marele avantaj al metodei consta in completa lipsa de toxicitate, in conditiile in care civilizatia noastra trarseaza astazi o epoca foarte poluata, inclusiv pe medicamentos. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normala a circulatiei sangelui in organul sau zona afectata este un mare castig, deoarece sangele transporta substantele de asimilatie, dezasimilatie si aparare. O buna circulatie sangvina conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boala; in plus, atrage reechilibrarea bioenergetica in zona afectata.
Oricare dintre noi stie ca in jurul apelor repezi se formeaza curenti care scad in intensitate sau dispar in raport cu reducerea cantitatii si vitezei de curgere a apei. La fel, campul bioenergetic se perturba in zonele cu circulatie sangvina deficitara si se reface o data cu redresarea circulatiei, acesta fiind un argument care sustine ideea ca reflexologia constituie si o punte de legatura intre medicina clasica si cea orientala.
Alt avantaj al reflexologiei este rificarea starii de sanatate a unui individ intr-un timp foarte scurt.
De obicei, la aceasta metoda recurg, in mare majoritate, bolnavii care nu au obtinut vindecarea afectiunilor prin remedii medicamentoase sau cei care doresc sa se insanatoseasca folosind cai netoxice. Unii o folosesc in paralel cu tratamentul medicamentos, in special cel bazat pe antibiotice, cand situatiile o impun. in scop de diagnosticare, tratament si chiar in scop profilactic, reflexoterapia este din ce in ce mai mult acceptata de populatie.
Apeland la reflexologie cu incredere, rabdare si perserenta, atat ca diagnosticare, cat si pentru tratament, cititorul se va convinge de valabilitatea concreta a informatiilor cuprinse in aceasta sectiune.

Starea psihica a bolnavului - puterea gandului
Pentru o buna reusita a tratamentului este necesar mai intai sa silim cauza producerii perturbarii. Un organ bolnav sau o functie dereglata atrage dupa sine alte tulburari. Organismul fiind un tot unitar, depistand si tratand cauza, vom contribui la eliminarea bolii, respectiv la cresterea rezistentei organismului.
Sanatatea noastra depinde intr-o mare masura si de starea psihica. Teama, grijile, tensiunile nervoase, supararile duc la schimbarea compozitiei sangelui, cresterea aciditatii gastrice, sporirea toxinelor, deci si a acidului oxalic, care se depune in zonele reflexogene corespunzatoare organelor bolna, perturband circulatia sangelui si circulatia energetica. Cand vom reusi sa controlam aceste stari, vor aparea si semnele insanatosirii; prin revigorarea vietii din celulele corpului nostru ne vom simti mai liberi, mai puternici, mai buni, deoarece si autosugestia are o mare4 putere asupra starii de sanatate a oamenilor.
Suntem cutremurati la gandul ca existam intr-o situatie complexa, desi toate au la baza simplitatea, puritatea, perfectiunea, zidite pe cel mai solid sistem de referinta randuit de Dumnezeu. Solicitati fiind de un imperios material informational, care dezvaluie si marturii despre manifestarile prezente sau viitoare ale omului in timp, pe existential, avand dovada atator relatii inscrise in carti profetice, in doctorate stiintifice, in filozofia infinita, ne este greu sa stim ce putem alege, subordonandu-ne tulburatoarei intrebari kantiene "ce ne este ingaduit a sti, a spera, a dori", in incercarile pe care ni le ofera viata.
Existam ca entitati conectate la Marele Unirs, fiind singurele particule cosmice inzestrate cu proprietatea constientizarii ca Dumnezeu este in noi si noi suntem in Dumnezeu. Viata fiecaruia dintre noi este unica posibilitate de a ne apropia de Dumnezeu prin cea mai buna rugaciune reprezentata de iubirea de oameni.
"Daca ti respecta poruncile mele, nici o boala nu se va atinge de voi" spune Domnul care vindeca, medicul fiind doar asistentul lui. Prezenta lui Dumnezeu in om se manifesta in primul rand prin circuitul imens de informatii cosmice, atat de subtile, de care beneficiaza acesta in racordul la uriasa baterie cosmica, framantarile umane interioare fiind rezonanta modului in care suntem deschisi pentru a primi benefica energie prin bucuria binelui din noi oferit semenilor. Uratul nu este urat, raul nu este rau, greul nu este greu, acestea nu exista decat in viziunea noastra ca opuse la frumos, bine, usor. Cand vom putea dea si simti toate acestea, vom fi echilibrati, entuziasti, drepti, hotarati si mult mai aproape de existenta simpla si pura a Marelui Unirs.
Trebuie sa ne fixam scopul, imaginandu-ne cu bucurie si puritate ca l-am atins deja. Energiile din noi vor lucra benefic si vor realiza ceea ce am gandit cu bucurie si optimism. Capacitatile autosugestiei sunt uriase si inepuizabile. Totul porneste din noi, ne nastem cu aceste capacitati, dar putini stiu sa le foloseasca. Orice este impotriva armoniei cosmice create de Dumnezeu inseamna moarte. Astfel, teama, frica, neincrederea, pesimismul sunt obstacole ce se opun posibilitatilor fericite de a obtine sanatate, belsug, succes. Ura, frica si alte ganduri negati in legatura cu noi insine si/sau cu semenii nostri genereaza dezacorduri intre constient si subconstient, care provin din incompatibilitatea acestor trairi launtrice cu esenta noastra divina, afectand circulatia energetica prin care suntem conectati cu Cosmosul. Este absolut necesar sa ne acordam permanent cu Energia Cosmica omnipotenta, prin dragostea fata de noi insine si fata de toti oamenii de pretutindeni.
Fiecare problema contine solutia sa, fiecare intrebare contine raspunsul ei. "Toate cate ti cere, rugandu-va cu credinta le ti primi" (Matei 21, 22). Energia Cosmica din noi ne influenteaza conform credintei si increderii noastre. Acestea se obtin in timp, prin transferul optiunilor noastre din constient in subconstient, caci subconstientul conlucreaza cu Marele Unirs.
Dorintele si nazuintele noastre, armonizate cu imaginatia, trebuie pastrate in taina, caci atunci credinta actioneaza la maximul ei randament, cu certitudinea ca sunt bine intemeiate, deci nu lezeaza pe nimeni, nici chiar pe noi. Cererile noastre se adreseaza prin credinta in Dumnezeu, sub forma unor sesizari ale subconstientului, imagini mentale, care sa ne exprime dorintele, in liniste, relaxare, cu incredere ca vom primi. Trebuie sa fim convinsi ca energiile creatoare pentru noi nu pot fi oprite de altcineva din exterior. De mai multe ori pe zi si in special seara, inainte de culcare, ne vom imagina fericiti indeplinirea dorintelor. imparatia gandurilor ne apartine in exclusivitate si nimeni nu poate patrunde in intimitatea noastra fara a ne obtine acordul. A recunoaste ca am libertati interioare constituie un pretios ajutor pentru noi, fiind constienti de libertatea cugetului nostru. in intimitatea noastra putem sa ne cream o oaza de liniste si fericire pe care nu o poate ataca nimeni.


Atunci cand impactul nostru cu exteriorul este dur, pentru a nu raspunde cu rautate, ura si invidie, este de preferat sa ne retragem in oaza noastra intima unde putem crea orice fara obstacole.
Daca ne intiparim in minte cuvintele : Credinta, Meditatie, Curaj, Actiune, toate presupusele piedici vor disparea. Credeti in Dumnezeu, caci "cu credinta" se misca muntii, iar cu indoieli si nesiguranta ne vom impovara. Suntem pe lume pentru a trai in fericire deplina, iar aceasta nu inseamna egoism. Pe masura ce obtinem ceea ce ne dorim, vom dobandi senzatia de belsug si alte disponibilitati pentru a-i ajuta pe cei din jur. Asa ne vom apropia de subconstient mult mai repede, mobilizand fortele existente in noi. Gandul dirijat constituie o forta mai puternica decat cuvantul. Folosind corect toate acestea, ne vom spori energia, deoarece creierul are o putere extraordinara asupra corpului.
Trebuie sa evitam negativismele, indiferent daca provin din interiorul nostru sau sunt induse din exterior, si sa nu capitulam in fata imbolnavirilor, caci optimismul este primul pas in prenirea si tratamentul oricarei boli.Alte materiale medicale despre: REFLEXOTERAPIES-a constatat ca din intreaga capacitate neuronala, procentul utilizarii creierului uman reprezinta aproximativ 7%, ceea ce dovedeste limitele impuse [...]
Factorii care determina, intretin si agraveaza depunerile toxice pentru organism in zonele reflexe sunt multipli si depind de specificul biologic al f [...]
Tinand seama de recomandarile precizate, reflexoterapia poate fi aplicata la toate categoriile de varsta, profilactic si pentru afectiunile acute sau [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre reflexoterapie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile