eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Psihiatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » psihiatrie

Isteria
Este o boala psihica caracterizata prin semne si simptome (in absenta patologiei organice) care se produc inconstient (astfel isteria este diferita de simulare sau minciuna si in ciuda utilizarii neprofesionale a termenului, nu inseamna actoricesc, cabotinic). Exemple: paralizia, cecitatea, amnezia -ex. la un pacient violat de o persoana de acelasi sex: pacientul prezinta amnezie postcritica evenimentului, dar simte un impuls irezistibil de a scrir scrisori ofensatoare, despre persoana care l-a violat. Pentru a decide data manifestarile sunt isterice, intreaba:


a A fost evaluata atent o cauza fizica?

a Pacientul este tanar? Fereste-te sa silesti primul diagnostic in cazul in care pacientul este de > 40 ani.
a Au fost simptomele cauzate de stres? intreaba familia.
a Exista profituri secundare? adica, merita sa perpetueze simptomele? Multe afectiuni fizice prezinta profituri pentru pacient, asa incat este utila absenta unui asemenea simptom (excluzand isteria).


a Au simptomele "sens" (ex. afonia la un crainic)?

a Indiferenta fata de ceea ce trebuie sa constituie un handicap major (la belle indifference) are numai o valoare diagnosticata redusa.
Majoritatea reactiilor de conversie isterice dispar spontan, dar daca aceasta nu se produce pacientul trebuie trimis de urgenta la un medic psihiatru, inainte ca manifestarile isterice sa devina curente. Poate aparea nevroza isterica epidemica, in care intreaga comunitate devine implicata, dar ea debuteaza la membrii cei mai influenili. in fuga isterica pacientul dispare cateva zile si face calatorii lipsite de sens, despre care nu isi mai aduce aminte.


Prognosticul isteriei Urmarirea, timp de 7 - 1. ani, demonstreaza ca aproximativ 20% (22/99) din pacientii diagnosticati cu isterie si trimisi la o clinica neurologica s-au dovedit a avea o afectiune organica2. Problema nu este daca trebuie, prin urmare, sa renuntam la diagnosticul de isterie, cat de ce medicii neurologi au omis atit de des acest diagnostic.
Tratamentul isteriei Studierea stresului din viata pacientului poate ajuta, dupa cum se arata la p. 448-56. Pentru a da posibilitatea pacientului sa retraiasca evenimentele stresante (abreactie) se poate utiliza hipnoza (sau amylobarbitona IAlte materiale medicale despre: Psihiatrie
Modele puternice si modele slabe Din punct de vedere stiintific, clinicienii utilizeaza modele ale psihismului privind functionarea sa, ca si al regr [...]
Este o afectiune de maturare neurologica (2/10 000; barbati/femei = 3) care atunci cind este severa, este opusul a tot ceea ce defineste sanatatea men [...]
Esenta alcoolismului. Consumul repetat de alcool dauneaza muncii si vietii sociale. intrebari a Poate sa-si controleze consumul de alcool? a [...]


Copyright © 2010 - 2023 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre psihiatrie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturatVezi toate intrebarile