eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Psihiatrie

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » psihiatrie

Aptitudini psihiatrice


incepand studiul psihiatriei, este posibil sa te simti lipsit de aptitudine. O problema "medicala" fi o usurare pentru ca stii ce trebuie sa faci. Nu descuraja: ai deja o multime de aptitudini (care le vei lua drept bune). Scopul acestui modul este de a cladi pe aceste aptitudini. Nimeni nu poate trai foarte mult timp fara sa observe bioritmul starii psihice atat al propriei persoane cat si al colegilor, fara sa inventeze metode care minimalizeaza ceea ce este inconfrunil si sa maximalizeze ceea ce este bun.
Oricine a sustinut vreodata un examen important stie ce este anxietatea si oricine a trecut vreodata unul stie cum sa-si invinga anxietatea, cel putin intr-o anumita masura. Cu totii am supravietuit perioadelor de "depresie " si este interesant sa ne intrebam cum am reusit aceasta. Primul element este timpul. Un principiu psihoterapeutic important il reprezinta trecerea, pur si simplu, a timpului. in psihiatrie multe dintre tratamentele considerate ca and succes reprezinta, odata cu trecerea timpului, putin mai mult decat protejarea pacientului, iar procesele naturale de vindecare si refacere a pacientului (si a familiei sale) aduc imbunatatiri. Desigur, exista situatii in care asteptarea trecerii timpului ar putea avea urmari fatale. Dar aceasta nu impiedica ca principiul sa fie unul folositor.
O alta aptitudine cu care suntem cu totii mai mult sau mai putin specializati este ascultarea. Unul dintre principiile de baza ale psihiatriei este acela ca le este de ajutor pacientilor doar simpla ascultare de catre medic a problemelor lor. Tot asa cum noua ne este de ajutor sa vorbim despre problemele noastre, la fel acest lucru poate fi de imens ajutor pentru pacientii nostri, in special daca ei au fost izolati sau s-au simtit singuri, ceea ce reprezinta o experienta foarte frecventa.Intocmai cum refacerea si ameliorarea spontana sunt frecvente in psihiatrie, la fel este si recaderea. Examinand registrul de internari al oricarui serviciu de psihiatrie de afectiuni acute este posibil sa se evidentieze ca aceleasi persoane continua sa fie reinternate. Pe de o parte acestea reprezinta un esec al metodelor psihiatrice, dar pe de alta parte fiecare externare (ificata cu atentie) este un succes.
Adesea exista o infrastructura complexa pentru mentinerea pacientului in comunitate. Aceasta include intalnirile de sustinere in grup, sedintele de terapie de grup si excursiile sociale in afara spitalului. Nu toti avem aptitudini pentru aspectele simple ale vietii cotidiene, dar prin redobandirea de catre pacienti a acestor aptitudini noi le dam posibilitatea sa faca primii pasi in refacerea vietii lor dupa o boala psihica gra.
Prin urmare, timpul, ascultarea si aptitudinile viefii cotidiene reprezinta instrumentele principale, iar cu aceste intrumente simple se pot realiza multe in refacerea puntilor dintre pacient si lumea lui exterioara. Aceste aptitudini sunt simple ativ cu unele aptitudini extrem de elaborate precum psihanaliza si hipnoza, pentru care psihiatria este renumita. Esenta aducerii lor in prim este ca nou venitul in psihiatrie sa nu creada ca este nevoie de un indelung studiu teoretic inainte de a incepe psihiatria. Dimpotri, te poti angaja in existenta psihiatriei din prima zi de lucru in saloane.



Alte materiale medicale despre: Psihiatrie

Prezinta-te si explica-i pacientului cat timp va dura interviul. Descrie scopul interviului. Afla cum a ajuns pacientul sa fie trimis la tine si care [...]
Amelioreaza starea psihica si T disponibilitatea simpatica a nora-drenalinei sau 5 - HT. Exista 3 tipuri: antidepresive triciclice si substante inrudi [...]
Nevroza este reprezentata prin simptome psihopatologice dezadapta-tive care nu sunt determinate de cauze organice sau psihoze si care sunt declansate [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre psihiatrie

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile