eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


MASAJUL

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » masajul

Somnul


Am prezentat pana in prezent doar repaosul in stare de veghe, dar repaosul de care un om nu se poate dispensa este somnul si in special cel nocturn. Importanta somnului este atat de mare incat de felul in care este el facut, de corectitudinea realizarii lui depind nu numai modul in care omul va lucra in ziua urmatoare sau cat de calm va reactiona fata de problemele ivite, ci poate depinde sanatatea persoanei respective atat fizica, dar in special cea psihica.
In privinta somnului dr.Arcadie Percek sustine ca exista adevarate, ritualuri specifice care trebuiesc respectate si care sunt specifice fiecarui individ in parte. Noi va recomandam ca sa va optimizati somnul aplicand cateva reguli verificate si care pot fi adaptate pentru fiecare din dumneavoastra:
- inainte de a va culca, faceti o plimbare in aer curat timp de 15-20 de minute. Mersul pe jos va va calma, va va obosi si va faceti de fapt prima pregatire pentru somnul nocturn;
- un pahar de lapte sau o* cana de ceai sedatjv (de tei, levantica) indulcit cu miere de albine va vor ajuta sa-l primiti pe mos Ene pe la gene;
- daca nu obisnuiti sa terminati mesele cu o fructa, cel putin cina va recomandam sa o incheiati mancand un mar. Studiile medicale au aratat ca acest fruct este exceptional atat pentru curatatul gurii de resturi alimentare cat si ca aliment continand vitamine si alte substante extrem de utile organismului. Sunt cercetatori care arata ca in afara calitatilor prezentate mai sus, marul ajuta pentru a adormi.


- cei care doreac sa traiasca dupa legile si in armonie cu Natura nu folosesc medicamente pentru a adormi;
- una din cauzele insomniei este agitatia mintala, care odata culcati ne face sa retinem toate amaraciunile zilei scurse si sa traim in avans teama zilei de maine.
O atitudine calma si un act de vointa de a va alunga din minte toate grijile si spaimele, insotita de ideia de a va aminti ceva frumos, va va incita la un somn linistit, reconfortant.
In cele ce urmeaza va recomandam sa aplicati si cateva reguli din practicile Yoga:
- locul unde veti dormi trebuie sa fie cat mai comod si izolat de Pamant:
- se indica a se orienta corpul cu capul la Nord si cu picioarele la Sud. Astfel curentii care strabat Terra pot actiona in armonie cu curentii de forta vitala ai corpului uman. in cazul in care nu se poate adopta pozitia N-S, se va folosi pozitia capului la Est si picioarele la st. Niciodata nu se va folosi pozitia cu capul la Sud sau la st.'
- pozitia de somn pe spate este interzisa. Idealul este de a se culca la inceput pe partea dreapta si de a se termina somnul pe partea stanga.
Pentru oameni normali cea 6-8 ore de somn sunt suficiente pentru recuperarea completa, dar atentie nu durata somnului este importanta, cat calitatea sa.



Alte materiale medicale despre: MASAJUL




Aceasta boala, numita si tripasonomiaza africana, e produsa de un parazit Trypanosoma, transmis omului prin intermediul intepaturii unei muste, glosin [...]
Aceasta boala, numita si tripasonomiaza africana, e produsa de un parazit Trypanosoma, transmis omului prin intermediul intepaturii unei muste, glosin [...]
Numerosi oameni sufera de insomnie si de probleme ale somnului legate de aceasta. Stresul poate submina secretia circadiana (legata de momentele [...]


Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre masajul

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie


Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat



Vezi toate intrebarile