eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Cactus grandiflorus


Face parte din familia Cacteae.
In doze ponderabile, cactusul este tonicar-diac si diuretic. Administrarea repetata de doze ponderabile produce eretism circulator, pusee congestive cu hemoragii la nivelul unor organe, contractia spasmodica a fibrelor musculare circulare (mai ales la nivelul cordului si al aortei).
Tinctura-mama se prepara din tulpina intreaga cu flori.

Tipul Cactus este un individ sanguin, pletoric si simpaticotonic, cu capul rosu si cald si corpul rece, fiind totodata subiectul unor congestii locale cu tendinta hemoragica. Psihic, bolnavul e temator, plingaret, ii este frica de moarte ; in mod constitutional, e trist si iubeste solitudinea. Durerile cardiace induc o paloare cadaverica.

De la dilutia a 3-a decimala la a 7-a centezimala, se intrebuinteaza pentru cardiacii cu senzatie de intensa constrictie toracica,cu urmatoarele caracteristici : agravare culcat pe stinga, la orele 11 si 23, ameliorare la aer proaspat. Afectarea miinii stingi. Palpitatii violente, agravate in pozitia culcat pe stinga, mergind, noaptea si premenstrual ; dispnee, puls neregulat, paloare cadaverica cu ocazia crizelor dureroase ; cefalee frecvent pulsatila, mai ales pe dreapta, cu tulburari de vedere. Remediul acopera simptomatologie din urmatoarele afectiuni : angina pectorala, insuficienta coronariana, aneism de aorta, hipertrofie cardiaca, palpitatii, rasunetul cardiac al agismului.

Hemoragiile circumscrise cu singe negricios si cheaguri la persoane pletorice sau cardiaci (hematurie, metroragii, epistaxis, hemoptizii, hematemeze etc.) beneficiaza de pe urma administrarii celei de a 4-a dilutii centezimale.
O dilutie centezimala intre a 5-a si a 7-a anuleaza o gama larga de senzatii de constrictie care, spre deosebire de Anacardium, nu se amelioreaza mineind.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Indigoul salbatic face parte din familia Leguminoase. Administrarea de doze ponderabile la omul sanatos determina : o depresie intensa cu tendinta la [...]
'Coaja de Levant\' cum ii spun francezii face parte din familia Menisperme si se numea, inainte de a deveni Menisperum cocculus, Anamirta cocculus [...]
Ciclama face parte din familia Primulaceae. Administrarea de doze ponderabile produce : depresie nervoasa cu melancolie, ce-falee, vertij cu tulburar [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile