eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Baptisia tinctoria


Indigoul salbatic face parte din familia Leguminoase.
Administrarea de doze ponderabile la omul sanatos determina : o depresie intensa cu tendinta la adinamie si confuzie mintala acuta sau cronica, agitatie fizica cu spasme, inflamarea mucoaselor digesti cu tendinta la ulceratii si fermentatii putride, hemoliza cu tendinta la hemoragie.

Dilutia a 4-a, centezimala (la 2 ore) sau a 5-a se utilizeaza cu succes in stari infecti-oase de tip tific, angina ulceroasa, septicemie, diaree infectioasa, tiflita, febra puerpe-rala. Ca simptomatologie, retinem : aparitia brusca a unei stari infectioase gra, cu prostratie si agitatie, curbatura. Posibilul delir e provocat de senzatia bolnavului ca ar fi spart in mai multe bucati sau dublu (delir blind, dar nu linistit).

Partile corpului pe care sta bolnavul sint foarte dureroase. Somnul e mereu intrerupt de cosmaruri sau sufocari. Febra e ridicata si de tip inrs (mai mica in amurg) ; bolnavul e insetat, are o senzatie de caldura intensa si frisoneaza mai ales spre ora 11 ; caldura ii face bine ; fata este rosie, limba devine uscata si ulcerata, faringele este rosu si ulcerat. Abdomenul este\' destins, mai sensibil in fosa iliaca dreapta. Diareea este indolora, epuizanta, fetida, entual sanghinolenta. Pe corp apar pete livide.
In cazul unui delir simplu, fara semnele generale si digesti descrise mai sus, se administreaza de 3 ori zilnic dilutia a 7-a centezimala.
Baptisia prezinta frecnt lateralitate dreapta, este agravata de miscare si ameliorata de repaus.
Cartier considera ca Baptisia este singurul tratament eficient in cazul virozelor predominant digesti de intensitate tifica.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Mutatoarea cu poame negre (numita, in anumite zone, ca si matraguna, imparateasa), face parte din familia Cucurbitaceae. Tinctura-mama se prepara din [...]
Cinepa face parte din familia Cannabinaceae. Administrarea de doze ponderabile provoaca iritarea cailor urinare (mai ales post-vezicale) si depresie [...]
Face parte clin familia Anacardiaceac, plante lemnoase, cu suc rasinos sau laptos. Tinctura-mama se prepara din fructul sfarimat. Administrarea de do [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile