eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli digestive

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli digestive

Diareea


Diareea
Neasociata cu nici un alt simptom, diareea este dificil de interpretat. Ea poate indica o infectie bacte-riana grava sau o alta problema gastrointestinala, dar mult mai frecnt este provocata de stres, de o masa prost preparata sau chiar de medicamente luate pentru alte probleme. Diareea mai poate aparea si atunci cind, dintr-un anumit motiv, lichidele dij* min-care sint insuficient absorbite de sistemul digestiv si mai ales de intestinul subtire. Aceasta poate fi o tulburare grava. In unele cazuri, este posibil ca si intestinul sa secrete anumite lichide.
De cele mai multe ori, diareea este un simptom care se remite de la sine; trece fara sa fie necesara vreo interntie. Daca ati un acces brusc de diaree si acesta nu este un lucru care vi se intimpla frecnt, evitati tentatia de a lua unul dintre medicamentele la care s-a facut multa reclama. Mai bine mincati ceva usor sau chiar nu mincati deloc in restul zilei si stati un pic in pat pentru a-i lasa sistemului mai mult timp sa absoarba lichidul. Nu uitati ca un episod acut de diaree este deseori modul in care sistemul dumneavoastra digestiv reface echilibrul dupa ingerarea unor cantitati prea mari de alimente sau a unor alimente noci. in astfel de cazuri, sigur nu ti obtine nici un beneficiu suprimind diareea. Lasati-o sa isi faca treaba. Dupa ce a trecut accesul, beti mai multa apa de-cit in mod obisnuit pentru a reduce deshidratarea pe care o produce diareea. Oricit ar fi de neplacuta aceasta deshidratare, ea poate duce la un episod de constipatie imediat dupa un acces diareic.
Deshidratarea produsa de diaree apare deseori la copin foarte mici. Unii cercetatori sint de parere ca diareea infantila este mai frecnta la bebelusii hraniti cu biberonul decit la cei hraniti cu lapte matern, dar ea poate fi indusa de o mare varietate de infectii si chiar de iesirea dintilor. Oricare ar fi cauza, la copin foarte mici problema trebuie abordata cu seriozitate. Un copil sub sase luni care are diaree chiar si numai o zi trebuie consultat de un medic, deoarece ar putea fi necesara o inlocuire intranoasa a lichidelor. Desi astazi acest lucru poate fi facut foarte usor, cu un secol in urma deshidratarea produsa de diaree era prima cauza a mortalitatii la sugari in Statele Unite si inca mai pune capat vietii multor copii in alte parti ale lumii.
Daca ati o diaree care apare brusc si persista mai mult de citeva zile, trebuie sa consultati un medic. Si trebuie sa faceti acest lucru fara intirziere daca diareea a fost insotita de singerare rectala sau de pierderi in greutate.
Daca suferiti de diaree cronica si ati fost consultat de medic, dar nu s-a putut identifica o cauza concreta pentru acest simptom, cred ca diagnosticul de sindrom al colonului iriil ar putea fi potrivit. Daca este asa, urmind recomandarile din aceasta sectiune va ti simti mai bine. Dar pentru ca scaunele foarte moi pot fi un simptom al unui dezechilibrul Pitta, eu recomand in mod special un regim Pitta. De asemenea, administrarea zilnica a unei cantitati de seminte de patlagina poate ajuta la cresterea tonusului intestinului. Acest lucru este deseori util atitin tratamentul diareei, cit si al constipafiei.Alte materiale medicale despre: Boli digestive

Generalitati, definitie Diareea acuta se defineste ca o modificare brutala a eliminarilor fecale, scaunele devenind mai frecvente si de consi [...]
La diaree se recomanda, pentru efectul lor rapid, coacazele negre si, in special, afinele. Si iaurtul are un efect benefic asupra acestei suferi [...]
La diaree se recomanda, pentru efectul lor rapid, coacazele negre si, in special, afinele. Si iaurtul are un efect benefic asupra acestei suferi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre boli digestive

  Alte sectiuni
  Boli si tratamente
  Boli digestive
  Boli cardiovasculare
  Bolile infectioase
  Definitii boli
  Bolile cardiovasculare
  Bolile respiratorii
  Bolile digestive
  Handicapurile
  Bolile oaselor
  Bolile alergice
  Bolile venelor
  Drogurile
  Sistemul endocrin
  Gamapatiile monoclonale
  Bolile esofagului
  Bolile stomacului si duodenului
  Bolile intestinului subtire
  Boli de colon, rect, anus
  Bolile ficatului
  Bolile cailor biliare
  Bolile pancreasului
  Bolile splinei
  Boli perete abdominal
  Bolile peritoreului
  Boli sexuale
  Hiperuricemiile
  Insomnia
  Boli endocrine
  Boli parazitare
  Virusologie
  Bolile psihice
  Boli stomatologice
  Boli cerebrale
  Boli genetice
  Boli alergice
  Bolile ochiului
  Bolile sangelui
  Boli perete abdominal
  Boli renale

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile