eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Cyclamen


Ciclama face parte din familia Primulaceae.
Administrarea de doze ponderabile produce : depresie nervoasa cu melancolie, ce-falee, vertij cu tulburari de vedere ; atonie digestiva cu tendinta emetica si diaree ; tulburari menstruale ; dureri periostale.
In general, Cyclamen este un remediu care se adreseaza unei femei limfatice, melancolice (mai ales inaintea menstrelor), deprimata, plingind usor, dornica de solitudine, tacuta, scrupuloasa, accesibila remuscarilor; anemica, repede epuizata la eforturi, friso-nind cind suferji, tematoare de aer liber. Procentul de barbati care pot beneficia de Cyclamen e mic.

Dilutiile centozimale de la a 5-a la a 30-a se utilizeaza pentru tipul prezentat, mai ales

cind sufera de neurastenie, melancolie, scru-pulozitate, depresie (chiar la nou-nascuti), anemie, cloroza. Starea psihopatologica este exacerbata inainte de menstre, in imobilitate si in caz de amenoree, si se amelioreaza dupa menstre, prin plins si patrulare. Eventuala cefalee, agravata dimineata, e insotita de vertij si tulburari de vedere. Mentionam si posibilitatea unor dureri in regiunile in care oasele sint sub piele, agravate de imobilitate si ameliorate mergind.In cazul in care migrena cu tulburari de vedere (inclusiv ambliopie si diplopie) domina loul clinic, se utilizeaza dilutiile centezimale de la a 4-a la a 9-a.

In atonii gastrice, ptoza atona a stomacului, sughit, anumite migrene, dau rezultate dilutiile centezimale a 4-a si a 5-a. Alimentele par sarate si exista o aversiune pentru grasimi, unt si piine. Frecvent, apare diaree dupa cafea, carne de porc sau grasimi.

Dilutiile centezimale de la a 5-a la a 7-a se utilizeaza in dismenorei, amenorei, greata si sughit in sarcina. Menstrele sint precedate de o stare melancolica, ameliorata de irea lor, insotita de cresterea temporara a sinilor.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Ceapa face parte din familia Liliaceae. Actiunea ei diuretica este cunoscuta inca din antichitate. Mai nou, i s-au stabilit: o actiune dezinfectanta, [...]
Agaricul alb (Polyporus officinalis) este o ciuperca otravitoare din grupa Himenomice-telor. Alcaloidul activ farmacologic este mus-carina. Intoxicati [...]
Atropa belladonna (matraguna) face parte din familia Solanaceae. Administrarea de doze ponderabile isi bazeaza efectele pe cei trei alcaloizi pe caro [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile