eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Allium cepa


Ceapa face parte din familia Liliaceae. Actiunea ei diuretica este cunoscuta inca din antichitate. Mai nou, i s-au silit: o actiune dezinfectanta, proprietati antitusi- etc.
Doze ponderabile repetate produc o iritare rapida a mucoaselor respiratorii superioare si a conjunctilor, iritarea mucoasei intestinale cu colici si flatulenta, dureri la nilul nervilor afectati traumatic.

In catarul nazal si ocular, dupa o expunere la vint rece si umed sau dupa udarea picioarelor incaltate, cu ocazia unor ostilitati meteorologice, ca si in debutul unei gripe, in unele laringite sau in otalgiile induse de o coriza, se utilizeaza diluatia a 4-a centezima-la. Daca exista o sensibilitate aparte cu tendinta la repetitie, dau rezultate dilutiile de la a 5-a la a 12-a centezimala. Cea de a 9-a dilutie centezimala are efect optim in otal-gia copiilor. Aceasta coriza e insotita frecnt de lacrimarc, cu congestie si dureri oculare, fotofobie, agravate in camere calde si ameliorate la aer curat.

Dilutia a 4-a sau a 5-a centezimala se mai utilizeaza in colicile flatulente care apar ca particularizare clinica a unei raceli, mai ales
la copii, sau dupa mincarea unei salate sau a unor castrati. Aici remediul joaca rolul de satelit al Thuyei.
In sfirsit, Allium cepa, in dilutii de la a 5-a la a 9-a centezimala, da rezultate in durerile insuporile si epuizante surnite la nilul bonturilor de amputatie.
Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Arborele de quinquina (cinchona officinalis) face parte din familia Rubiaceae. Dozele ponderabile au o actiune antipire-tica si excita secretia de su [...]
Aloe este o planta din familia Liliaceae. Tinctura-mama se obtine din sucul care se scurge din frunze. in doze alopate, este laxativ si purgativ, pro [...]
Curpenul de padure, sau luminoasa, face parte din familia Ranunculaceae. Administrarea de doze repetate la omul sanatos produce iritarea mucoaselor [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile