eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

China


Arborele de quinquina (cinchona officinalis) face parte din familia Rubiaceae.
Dozele ponderabile au o actiune antipire-tica si excita secretia de suc gastric. Creste tonusul muschilor netezi. Doza toxica produce o depresie a sistemului cerebro-spinal. S-a descris atit o intoxicatie cronica, cit si una acuta cu chinina.
Tinctura-mama se prepara prin macerare in alcool de 90A.

China actioneaza mai bine administrata la culcare, in anotimpurile calde, la ses, asupra celor care abuzeaza de bauturi gazoase, incarcate de acid carbonic si care apartin temperamentelor limfatic si limfatico-san-guin.

Dilutiile a 4-a si a 5-a centezimale sint active in cazul persoanelor debilitate prin hemoragii abundente sau repetate, precum si prin orice alta pierdere exagerata de lichide din organism (transpiratii, leucoree, supuratie prelungita, lactatie epuizanta, diaree cronica etc). in orice caz, trebuie sa coexiste o slabiciune si .eretism nervos. Bolnavul e palid, dar roseste cind intra intr-o camera. Ochii sint incercanati si conjunctivele decolorate. Psihic, este apatic, indiferent, cu aversiune pentru munca intelectuala, descurajat si trist, dar prezinta insomnii prin surexcitare mintala (proiecte multiple si iriilitate seara si noaptea).

Bolnavul mai este friguros, slab, transpira usor noaptea (pe partea pe care doarme) si e hipersensibil la zgomot, mirosuri si atingere (in caz de durere). Prezinta o cefalee pulsatila agrata inchizind ochii, la miscare, soare si atingere, si ameliorata la presiune puternica (apasare). Nu lipsesc, in general, tiuituri in u-rechi, palpitatii si vertij. Apetitul e slab sau dispare repede la inceputul alimentarii, ca urmare a unei atonii gastra-hepato-intesti-nale.

Uneori, intilnim o tendinta la periodicitate a simptoamolor. in cazul hemoragiilor (mai ales cu singe inchis la culoare si usor coagulabil), remarcam cite caracteristici : epistaxisul este abundent si matinal. Cind se produce in cadrul unei cofalei la un anemic, domoleste cefaleea ; hemoptizia e insotita de o senzatie de constrictie toracica si de ere-tism nervos. in aceste cazuri, se administreaza a 4-a centezimala din 15 in 15 minute, dublind apoi durata dintre prize. Remediul e activ si in cazul flatulentei gastrice si abdominale, al afectiunilor hepatice (inclusiv colici), diarei, dispepsii dupa abuz de ceai, cind exista o tendinta la hemoragii lorificata, cu apetit capricios, slab sau nul, dezgust fata de unele alimente (unt, bere, cafea etc), digestie lenta, limba uscata si incarcata ; alimentele par prea amare sau prea sarate.

China mai este acti intr-o serie de urticarii, eczeme uscate, erizipel, cind pielea e foarte sensibila la atingere, dar suporta mai bine presiunea mai mare. Remarcam o preferinta a acestor afectiuni cutanate pentru fata, miini si regiunea genitala. Durerile care cedeaza la dilutiile centezimale 57 au urmatoarele caracteristici : tendinta la periodicitate, agrare la palpare usoara, curent de aer si noaptea, si ameliorare la presiune si caldura. Sint intilnite sub forma de : nevralgie de trigemen (de origine mala-riana), cefalee (mai des in anemii), odontal-gii, vertebralgii (mai ales C7 si Dj). artralgii (reumatisme).

Dilutia a 4-a centezimala e acti intr-o serie de corize, laringite, traheite sau bronsite acute (percutia e dureroasa, expectora-tia dificila, uneori hiperosmie cu intoleranta la mirosurile de flori, parfumuri si tutun, precum si hipersensibilitate la curentii de aer). De asemenea, e acti in accesele febrile, periodice, cu faze bine conturate : 1. Frison precedat de agitatie, cu nevoie de a fi acoperit, clantanit de dinti si greturi

fara sete. 2. Faza de caldura, cu rosirea fetei si tendinta de a se dezveli. 3. Faza de transpiratii profuze cu sete vie. Accesele nu se produc niciodata noaptea. intre accese, bolnavul nu se simte rau, dar prezinta hipertrofia ficatului si splinei, edeme gambiere si somn agitat cu vise terifiante.

China e si un remediu genital. La barbati, dilutia a 9-a centezimala rezol o serie de excitatii sexuale cu debilitate generala sau urmate de slabiciune, iar la femei, dilutiile 4 si 5 centezimale regleaza menstrele abundente si epuizante si rezol o serie de rae-troragii si congestii uterine cu slabiciune generala.



Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]
Dracila sau lemnul galben face parte din familia Berberidaceae. Tinctura-mama se prepara din radacini tinere proaspete. Dozele ponderabile actione [...]
Planta face parte din familia Umbelliferae. A fost cunoscuta in antichitate de greci, persi si romani. Doze ponderabile mici produc o iritare a mucoa [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre medicamente homeopate

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile