eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Berberis vulgaris


Dracila sau lemnul galben face parte din familia Berberidaceae.


Tinctura-mama se prepara din radacini tinere proaspete.


Dozele ponderabile actioneaza preponderent asupra ficatului si rinichilor, sporind eliminarea de acid uric si determinind con-gestionarea acestor organe. Mai notam : depresie fizica si mintala, anemie, ectazii ve-noase (rice, hemoroizi), bradicardie.
Tipul Berberis este un bilio-sangvin pletoric si putin rezistent (eventual uzat, friguros, cu facies bolnavicios, ridat, palteros, cu ochi incercanati), care prezinta o diateza reumatismala sau gutoasa, cu tulburari hepatice sau renale si manifestari cutanate eczematoide.

De la cea de a 3-a dilutie zecimala si pina la a 4-a centezimala, se intrebuinteaza in litiaza renala, cind este vorba despre un bolnav caracterizat prin riabilitatea si alternanta cantitati si calitati (aspect, densitate) a urinei si prin dureri lombare, de regula mai intense in partea stinga, si dimineata, in pat. Ca maladii insotitoare mai frecvente, retinem : reumatismul, tulburari gastrohepatice (litiaza biliara), ginita, lumbago, azotemie. Aceleasi dilutii se folosesc si in colica nefretica stinga. Durerea e agrata de miscare si e insotita de polakiu-rie *, Aceleasi dilutii sint active in litiaza biliara, atit in starea cronica, precum si in colica.

Alte elemente care indica alegerea rcmediului sint : o ectazie venoasa mai ales in regiunea inghinala, diaree sau constipa-tie cu nevoi frecvente si scaune decolorate, subicter in colica. Durerile, in acest caz, iradiaza in lobul sting al ficatului si spre stomac, sub coastele false stingi si in lombe. Cea de a 3-a dilutie decimala este un excelent drenor renal si hepatic in azotemii, litiaza urinara, insuficienta renala, disurie, reumatism sau afectiuni cutanate cu tulburari renale si hepatice, guta, hidronefroza, nefrita, nefroptoza, angiocolita.
In reumatismul agrat de miscare, dar exprimat si prin agitatie (in vederea gasirii unei pozitii cit mai comode), insotit de tulburari hepatice sau renale, se folosesc dilutii intre a 3-a decimala si a 5-a centezimala. Caracteristice pentru reumatismul sensibil la Berberis ar fi durerile la nivelul insertiilor muschilor pe oase (tendinoase) si sub unghii, cu articulatiile falangiene umflate si intepenite. Mai retinem posibilitatea unei anxietati la crepuscul si o depresie melancolica.

Berberis mai actioneaza in pruritul generalizat de origine hepatica, eczeme ale dosului miinilor sau perinoului (mai rar cu alte localizari), hcrpesul circinat (caracteristica fiind vindecarea din centru spre periferie), fistule anale, hemoroizi si ginism.Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Ceapa face parte din familia Liliaceae. Actiunea ei diuretica este cunoscuta inca din antichitate. Mai nou, i s-au stabilit: o actiune dezinfectanta, [...]
Cucuta face parte din familia Umbelliferae. Administrarea de doze ponderabile are drept efect primar rapid : vertij, orbire, clatinare ('betia cucutei [...]
Galbenelele fac parte din familia Compositae. Planta este utilizata alopatic, mai ales local, dar si ca tinctura-mama, sau in dilutia intiia decimala [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - ContactDespre medicamente homeopate

  Alte sectiuni

  Ai o problema medicala?
  Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

  Unde se incadreaza problema medicala?

  Scrie codul din imaginea alaturat

  Vezi toate intrebarile